15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer av blinde områder rundt huset: forskjellige stiler, funksjoner og teknologier

typer blinde områder rundt huset Utformingen av det blinde området er enkelt ved første øyekast. Ved oppføring er det viktig å bestemme strukturen, nedsenkningsdybden, materialet riktig. Ulike typer blinde områder rundt huset er forskjellige i funksjonalitet, eksternt og internt utseende. Valget av en bestemt type lar deg forlenge husets levetid – derfor er teknologien beskrevet i detalj i prosjektet.

Generell informasjon

avhending av avløpsvann Konstruksjon inkluderer et kompleks av oppgaver av ulik skala og kompleksitet. Alle konstruktive løsninger har stor praktisk verdi. Konstruksjonen av tilleggselementer er designet for å øke beskyttelsesnivået på bygninger og danne et samlet estetisk ensemble.

De eksisterende typene blinde områder rundt huset er i stand til å skape et pålitelig beskyttende lag for bevaring av fundamentet. Praktiske tester og observasjoner har vist at grunnen til bygningen kan vare flere ganger lenger som et resultat av en slik løsning..

Størrelsen på det blinde området rundt huset bestemmes av flere parametere:

 • individuelle strukturelle trekk (fundamentets dimensjoner, jordkarakteristikker);
 • generell utforming av huset og området rundt;
 • funksjonelt formål.

Den siste indikatoren bestemmer også hva det blinde området rundt huset er laget av. Hver type bygningsmaterialer har unike egenskaper, og når du bruker det, er det viktig å ta hensyn til egenskapene i kontakt med fuktighet, støv, kjemiske reagenser. Det blinde området er en integrert del av fundamentet og er utviklet parallelt med det for integrert bevaring av bygningen.

Utnevnelse av blindeområdet og typer

beskyttelses- og designfunksjonKonstruksjonsteknologi lar deg velge både konstruksjonstype og velge mellom hva du skal lage et blindt område rundt huset for å oppnå maksimal effektivitet. Den avgjørende faktoren på dette stadiet er formålet med strukturelementet.. Følgende inndeling i kategorier har utviklet seg avhengig av oppgavene som utføres:

 • beskyttende (forhindrer negativ påvirkning av eksterne faktorer på basens styrke);
 • sikkerhet (rettet mot å kontrollere bevegelsen av gasser i bakken);
 • varmeisolasjon (påvirker temperaturregulering, spesielt for å bekjempe effekten av heving når jorda fryser);
 • dekorativ (dannelse av det estetiske utseendet på hele stedet);
 • fotgjenger (fungerer som et praktisk alternativ for stien).

Ulike formål innebærer forskjellige måter å bygge og organisere på. Universelle blinde områder finnes, men under drift er de ikke like effektive som profiler.

Separasjon avhengig av materialene som brukes

blindområde laget av steinBygging av et blindt område er mulig ved bruk av flere teknologier og bruk av forskjellige råvarer. Dette er en annen grunn til dannelsen av varianter:

 1. Asfalt og stein (ofte kombinert).
 2. Klassisk.
 3. Monolitisk.

Hver kategori er preget av spesielle dimensjonale egenskaper, som bestemmes av funksjonene i konstruksjonen og egenskapene som er opprettet..

Klassisk blindområde

Den klassiske versjonen innebærer en bredde på omtrent 80 cm og er arrangert rundt hele omkretsen av bygningen. Standardhellingen for dette designet er 10 grader for å fjerne fuktighet. Bredden justeres avhengig av bakken, mengden takoverheng.

Grunnlaget for denne arten er leire, som helles i våt tilstand i en ferdig forberedt depresjon. Når den er tørket og herdet, gir den en solid base som garanterer fuktighetsbeskyttelse. Små fortauskanter brukes som grenser for det blinde området..

Steinblindt område

Å lage et steinbelegg vil kreve mange brostein. Videre må formen og størrelsen på steinene oppfylle visse kriterier for at det resulterende resultatet skal være tilstrekkelig effektivt og pålitelig. Grøften utdypes med omtrent 30 cm, hvoretter den legges med grus og leire, strammes og komprimeres. For å skape ekstra beskyttelse mot grunnvann i fuktighet fra atmosfæren, er det nødvendig å lage et lag med isolerende materiale (for eksempel takmateriale). På denne måten vil det resulterende elementet vare lenger og vil ikke ha problemer med strukturens integritet. Den øvre delen av denne typen er opptatt av et dekorativt lag, som kan lages i ethvert format, avhengig av eierens preferanser..

Monolitisk blindområde

monolitisk blindområdeEksperter innen design og konstruksjon erkjenner at en monolitisk design er å foretrekke både teknisk og praktisk. Men for høy kvalitet på arbeidet er det nødvendig å ha erfaring med å lage strukturelle elementer fra en betongblanding. Foreløpig forberedelse består i å grave en grøft, fylle bunnen med sand, tampe. Valget av betongklasse bestemmes av kravene til frostbestandighet og styrke. Før du heller mørtelen, er det viktig å utføre forsterkning ved hjelp av stenger i en liten seksjon, jevnt fordelt over “kroppen” i det fremtidige blindeområdet.

En monolitisk struktur krever en ekspansjonsfuge – et spesielt lag som vil fungere som en dynamisk buffer under de naturlige bevegelsene av lag som observeres når temperaturen endres. Hvis dette ikke er gjort, vil betongstrukturen sakte begynne å kollapse. Som en optimal løsning for å lage en ekspansjonsfuge i blindeområdet, brukes et forberedt og harpiksbehandlet brett. Det må være motstandsdyktig mot konstant kontakt med miljøet, som det behandles med spesielle midler.

Tykkelsen på det blinde området bestemmes av størrelsen på huset, parametrene til jorda. Et massivt lag er ikke verdt å gjøre, fordi det er tidkrevende og kostbart. Et for tynt lag kan raskt kollapse, noe som også er uakseptabelt. Det er også viktig å vite hvilken høyde på det blinde området er planlagt – dette er dets del som stikker ut over bakken. Igjen, disse parametrene bestemmes strengt individuelt, og det kan ikke være universelle råd her..

Konstruksjoner i blinde områder

halvstiv konstruksjonBruken av denne designløsningen garanterer sikkerheten til husets fundament og skaper et praktisk og estetisk element i husets generelle utseende.. Perimeterne som opprettes kan ha forskjellige grader av stivhet, noe som gjør at vi kan skille mellom 3 kategorier:

 1. Stive strukturer. Utført i form av et monolitisk betonglag.
 2. Halvstiv, som er laget ved bruk av belegningsplater i form av et belegg.
 3. Myk, basert på en blanding av materialer med det meste av steinsprutene.

Broleggingsplater gir en verdifull fordel i forhold til andre konsepter – det blinde området kan enkelt repareres i tilfelle skade på de sammensatte segmentene. Det er nok bare å fjerne den ødelagte flisen og sette en ny. Dekorative løsninger på fortauet gjør det mulig å eksperimentere med design og lage interessante løsninger. Legging av materialet krever presisjon og nøyaktighet, men skaper et presentabelt utseende.

Typer av blinde puter

basen av det blinde områdetEt annet kriterium for å skille mellom blinde områder er typen pute som opprettes. Basen kan være bare sandig, som nevnt ovenfor. Alternativene er som følger:

Betongfundament. Dette materialet er helt ugjennomtrengelig for betong og lar deg lage pålitelig vanntetting..

Isolert base. En fordelaktig løsning hvis det er en kjeller eller kjeller i huset. Det er spesielt viktig å lage en slik pute hvis huset ligger i et område med jord med høy luftfuktighet..

Med jevne mellomrom dukker det opp nye designalternativer som bruker nye materialer og deres blandinger. Eksperimentelle teknologier lar deg få lønnsomme resultater, men detaljene i konstruksjonen og driften er ennå ikke fullstendig studert, og om du er klar til å ta risikoen er en personlig beslutning.

Det billigste blindområdet rundt huset er et blindområde med minimum bredde og tykkelse, laget av betong. På lang sikt gir denne designen maksimal fordel og nytte..

størrelsen på det blinde områdetFør du lager et blindt område rundt huset, må du bestemme typen og nøyaktige geometriske parametere. Mange private huseiere gjør den samme feilen ved å starte byggearbeid uten prosjekt. Av en eller annen grunn antas det at dette er et elementært arbeid som ikke krever forberedelse. Som et resultat er laget ikke teknisk effektivt, bredden på det blinde området rundt huset opprettholdes ikke og pengene er bortkastet.

Vær oppmerksom på konstruksjonen, og du har et nyttig verktøy for å beskytte hjemmet ditt mot deformasjon og ødeleggelse over tid..

Blint område rundt huset – video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor