15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er grunnlaget for TISE

TISE foundation Når det gjelder bygging av hus, er det første man må tenke på, hvilken type fundament. I de siste årene har grunnlaget for TISE blitt stadig mer populært. Dette skyldes det faktum at teknologien har en høy bæreevne, som er betydelig høyere enn nødvendig..

Omfanget av grunnlaget for TISE -teknologi

haugfundament Ideen om å bruke TISE-grunnlaget for bygging av private boliger ble hentet fra industriell konstruksjon, hvor denne teknologien opprinnelig ble utviklet for bygging av fleretasjes armerte betongkonstruksjoner i områder med problemjord. Konstruksjonen av denne typen fundament for å bygge et hus lar deg løse flere problemer samtidig:

  1. Muligheten for å installere et fundament med høy bæreevne og samtidig med et minimum av jordarbeid, reduserer lønnskostnadene og påvirkningen på miljøet i det tilstøtende territoriet betydelig.
  2. Redusere følsomheten til strukturen i bygningen for alle slags jordvibrasjoner fra forbipasserende tog eller trikker.
  3. Peler som bruker TISE -teknologi beskytter konstruksjonen av strukturen mot ødeleggelse under utvidelse av jorda i alvorlig frost.

Bunnpunktet blir vanligvis det viktigste når du velger type fundament.

Generelt skiller denne teknologien seg ikke så mye fra alle andre typer hauger. Hovedforskjellen ligger i selve TISE -stolpene. Bunken ser ut som en skrue snudd på hodet. Den nedre delen har en halvkuleform, hvis radius er to ganger selve søylen.

helle hauger TISEI motsetning til andre typer støtter, helles hauger med betong direkte i bakken ved hjelp av TISE -teknologi. Denne type installasjon forenkler transporten av elementer, så vel som deres installasjon. For riktig ereksjon er det imidlertid nødvendig å plassere støtten til søylen dypere enn nivået på jordfrysing. Vanligvis bores en brønn med en dybde på 1,50 – 2,50 m, men i de nordlige områdene vil det være nødvendig å lokalisere basen betydelig dypere. Det er ikke mange grunner til å bore denne dybden, men de er fortsatt tilgjengelige:

  • selve betonglegemet fremkaller dypere frysing av jorda.
  • plasseringen av basen på en dybde er merkbart under frysepunktet, der gjennomsnittstemperaturen er + 3o C, til en viss grad blir en del av TISE -haugen varmet opp, noe som forhindrer termisk skade.

Gjør-det-selv TISE foundation

Til tross for den høye påliteligheten til TISE -fundamentet, innebærer installasjonen streng overholdelse av noen av nyansene i konstruksjonen. Denne teknologien, i sammenligning med den enkleste tapeversjonen av fundamentet, er veldig kompleks og feil under konstruksjonen er uakseptabelt. Ellers kan eliminering være ganske dyrt. Basert på denne lunefullheten til teknologien, før du starter installasjonen, er det nødvendig å foreta en detaljert beregning av TISE -fundamentet.

Utarbeide en individuell beregning

dimensjoner på TISE -fundamentetDu kan finne mange forskjellige metoder og praktiske anbefalinger, som er basert på nøyaktig bestemmelse av jordegenskaper og bestemmelse av metoden for fundamentforsterkning. Imidlertid bør det forstås at uten ingeniørferdigheter er det bedre å forlate denne beregningsmetoden. Siden det er veldig lett å gjøre en feil, og i fremtiden vil det være svært kostbart å bli kvitt konsekvensene..

Det er å foretrekke å bestemme antall hauger og trinnet mellom dem på følgende måte:

  1. Basert på skissen av bygningen, dens dimensjoner, veggenes og gulvmaterialet, samt takets totale masse, bestemmes dens masse. Til det resulterende tallet legger du til vekten på alle møbler, apparater, massen av det maksimale snølaget på taket og den estimerte tilleggsbelastningen, vanligvis omtrent tonn.
  2. Etter å ha boret flere punkter i borehullet til en meters dybde, bestemmes jordens bæreevne på byggeplassen. For eksempel er motstanden til leirjord i gjennomsnitt 6 kg / m2, og ved å velge en haug med en diameter på 500 mm vil dens bæreevne være lik 11,7 t.
  3. Etter det blir den omtrentlige massen av strukturen delt med standarden for den separate basen til TISE -stolpen. Det resulterende tallet er antall støtter for strukturen, og ved å dele lengden på hele fundamentet med det, oppnås trinnavstanden mellom haugene.
Jordtype Jordmotstand, kg / m2 Bæreevnen til støtten, T
250 mm 500 mm 600 mm
Grov sand 6.0 3.0 11.76 17.0
Middels sand 5.0 2.5 9.8 14.0
Fin sand 5.0 2.5 11.76 8.4
Støvete sand 3.0 1.5 5,88 5.6
Sandy loam 3.0 1.5 5,88 8.4
Loam 3.0 1.5 5,88 8.4
Leire 6.0 3.0 11.76 17.0

For lettere å bestemme stigningen mellom støttene, bør det forstås at avstanden direkte avhenger av tykkelsen på søylen. For en 30-centimeters seksjon er det fullt mulig å ta et trinn på 1,5 m.

Når du kompilerer beregningen, kan du også bruke spesiell programvare, som lar deg mest nøyaktig bestemme det nødvendige antallet TISE -hauger. Vanligvis benyttes hjelp av programvare hvis budsjettet er for begrenset eller det er behov for å utarbeide detaljert dokumentasjon for kunden..

Forberedende arbeid for installasjon av TISE -hauger

forberedende arbeidDen vanskeligste oppgaven ved konstruksjonen av denne typen fundament er boring av brønner for hauger. For dette arbeidet tilbys en spesiell grunnbor TISE, “Tise-F”. Å bore et tilstrekkelig antall brønner alene er vanskelig, spesielt hvis jorda er veldig tett.

Før du kjører i groper, er det nødvendig å markere det fremtidige fundamentet på territoriet og markere sentrene for fremtidige brønner. Jordsmonnet som kommer ut til overflaten skal trekkes på en presenning eller kastes i en trillebår, og med jevne mellomrom tas så langt som mulig fra byggeplassen.

Byggherrer med betydelig erfaring i konstruksjonen av TISE -haugfundamentet anbefaler boring i to trinn:

  1. Først og fremst bores alle sentrene i brønnene til en dybde på omtrent 85% av den planlagte. Det vil være noe enklere å gjøre uten bruk av et sideskjærfeste..
  2. Etter det helles to bøtter med vann i hver boret brønn for å myke opp jorda. En time senere kan du begynne å danne et hulrom under TISE -støtten ved hjelp av en skjæredyse.

Under boring bør det observeres en streng vertikal, i fremtiden vil dette bidra til å plassere armeringen riktig.

Hvis radiusen til basen er for stor, er det ganske vanskelig å velge all jord, men det må likevel gjøres. Under drift kan du periodisk tilsette vann og kombinere rotasjonen av enheten med å skyve, det er bare viktig at sidebladet gjør et jevnt snitt.

Støping av TISE bunkefundament

Støping av TISE bunkefundamentFør du begynner å forme pelene selv, bør du først utføre ytterligere to arbeider: lag et vanntett lag og installer armering. Vanntetting av søyler er nødvendig for å gi konstruksjonens frostbestandighet under forhold med høy luftfuktighet. Når det gjelder installasjon av armering, er det verdt å forstå hvor viktig den riktige installasjonen er for styrken til hele fundamentet..

Takmateriale er best egnet som vanntetting. På grunn av materialets tetthet er det ikke bare i stand til å beskytte søylene mot fuktighet, men også å bli en god forskaling for TISE -hauger. Med en arkbredde på 1 m blir den kuttet til lengden, størrelsen på brønnens dybde og i tillegg tatt i betraktning den nødvendige høyden til den nedre delen av den fremtidige basen av strukturen. Emnet rulles opp til et rør med en diameter lik brønnens dimensjoner. Etter senking forsterkes den utstående delen i tillegg med avstandsstykker..

For å unngå vanskeligheter på grunn av uoverensstemmelsen mellom søylenes høyder, er det bedre å først legge til 5 cm til høyden på den utstående delen av den fremtidige haugen.

Forsterkning av TISE -fundamentet er generelt ikke komplisert. Imidlertid er det bedre å lage armeringsburet på forhånd, siden det er veldig vanskelig å plassere alle stengene riktig separat i brønnen. En slags sylinder er laget av materialet med et trinn på tvers av armering på omtrent 30 cm. Til dette formålet brukes oftest armering med en tykkelse på 12 mm, som er forbundet med et tykkere metall. Armeringens øvre ender stikker over forskalingen i forhold til grillhøyden.

Før helling skal armeringsrammen jevnes slik at de utstående stengene er strengt vinkelrett på den fremtidige basen..

Helling av betong for en kjedelig TISE -haug utføres oftest gjennom en hylse. Når halvparten av borehullets dybde er oversvømmet, er det nødvendig å tette slammet. For dette er skrap egnet med tilstrekkelig størrelse, med hvilken betong støtes for å fylle alle hullene som dannes i området med haugen..

Montering av fundamentet

fundamentmonteringNår arbeidet med å montere støttene er fullført, kan du begynne å montere TISE -grunnfundamentet. Installasjon av bærebåndet til grillen utføres ved hjelp av en lignende teknologi for å installere stripefundamentet.

Det opprettes en forskaling for å legge ytterligere materiale langs alle haugene, og sand smuldres og komprimeres mellom dem. Det er nødvendig for å danne støtten til forskalingsbunnplaten. Det er viktig å justere den horisontale linjen i hele trekonstruksjonen slik at væskemassen av betong ikke flyter til den ene siden.

Videre legges armeringen langs alle kanalene i forskalingen. I dette tilfellet kan strukturen ikke lenger sveises til hverandre, men rett og slett festes stivt med en tynn tråd.

Under støping med betong festes ankerbolter i kroppen til det fremtidige fundamentet. De vil være nødvendige for den videre konstruksjonen av veggene. Etter at installasjonsarbeidet er fullført, er hele strukturen dekket med en film. Det er ventet minst to uker før fremtidig anleggsarbeid.

På slutten av emnet skal det bemerkes at den største ulempen med TISE -grunnteknologien er kompleksiteten i konstruksjonen. Behovet for en detaljert beregning av belastningen og hensyntatt egenskapene til jorda før arbeidet starter.

Selvlegging av grunnlaget for TISE – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară