15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjør det selv stormkloakk av høy kvalitet i et privat hus

storm kloakk i et privat hus Vann som samler seg i regnet eller fra snøsmelting nær huset kan føre til flom og ødeleggelse av fundamentet. For å forhindre at dette skjer, kreves det stormkloakk i et privat hus..

I tillegg er det nødvendig for akkumulering av vannressurser i regioner med tørt klima. Og også for å tappe overflødig fuktighet fra vegetasjon i nærområdet. Den kan enkelt monteres selv..

Storm kloakk i et privat hus: enhet

storm kloakk enhet Drenering er et system som samler og filtrerer smelte og regnvann som akkumuleres i et spesielt reservoar. Deretter brukes de som prosessvann..

Brett eller stormvannsinnløp for stormkloakk, i henhold til dreneringsmetoder, er delt inn i:

 • lukket type;
 • åpen;
 • kombinert type.

Åpne og lukkede stormkloakk i et privat hus regnes som en del av stien. I det første tilfellet (enkelt punkt kloakk) fra taket gjennom avløpsrøret kommer vann inn i brettet. I den andre (lukkede) versjonen kommer vann inn i et nedgravd rør, deretter inn i en oppsamler for å samle vann. Lukkede skuffer er montert direkte i dem, og etterlater bare rister på overflaten. Gjennom dem går fuktighet inn i den underjordiske rørledningen. Denne typen brukes til store bygningsperimeter..

åpen storm kloakkFor åpne stormkloakk i et privat hus brukes eksterne vanninntak. De er åpne og utenpåliggende.

blandet storm kloakkVed design skiller de seg ikke fra lukkede, men de oversvømmes oftere, så det er behov for mer omsorg. Slik drenering brukes til en sommerbolig eller en liten hytte. Det er også en tredje type stormdreneringssystem – blandet eller kombinert. Funksjonene ved intern og ekstern drenering kombineres her. I den utføres den ene delen av stormvannet med lukkede avløp, den andre med åpent.

Dreneringselementer

samle vann

Avløp og dreneringsledninger kommer fra:

 • plast;
 • betong;
 • støpejern;
 • legert stål;
 • aluminium.

For arrangement av stormkloakk i et privat hus, brukes plast- og stålmaterialer med egne hender, siden de er pålitelige i drift og enkle å installere.

Stormkloakksystemet består av:

 • takrenner og stormvannsinnløp;
 • filtre;
 • rørnettverk;
 • samlere for oppsamling av vann.

Takrenner og stormvannsinnløp

stormvannsinnløp og takrennerDette er den første lenken i systemet der avløpsvann kommer inn i avløpet og rørledningen. Når du velger et materiale, bør betong eller plast foretrekkes, siden metallene er veldig bråkete under regn og vindkast, hvis de ikke er begravet i bakken. Videre er de utsatt for korrosjon. Betong er mer pålitelig og har lang levetid. Slike takrenner har imidlertid strengt regulerte dimensjoner, og det er ikke alltid mulig å installere dem på nettstedet. Plast kuttes enkelt og kombineres, og storminnløpet kan ha forskjellige dybder i brønnen. Med et eksisterende blindeområde kan de enkelt monteres uten å demontere det.

Filtre

søppelfilterDesignet for å fange stein, blader, sand, grener og annet rusk som kan tette rør. Gitter tillater sjeldnere rengjøring av stormkloakk, eliminerer risikoen for snubling. Støpejern er pålitelig som materiale for å lage en rist, men det krever maling hvert annet år. Stål ruster raskt.filter Aluminium kan betraktes som det beste alternativet fordi det har lang levetid og ser stilig ut. Det er imidlertid noe dyrere..

Dimensjonene til hullene bør ikke være veldig små, siden de skal la mye vann passere samtidig, men ikke store, ellers vil rusk trenge inn i systemet og føre til tilstopping.

Rørnettverk

rørnettRørene overfører strømmen til vannoppsamlingspunktet. Hvis de er laget av PVC, er dette en ideell løsning for stormkloakk. Den glatte overflaten eliminerer risikoen for silting. Diameteren er 100-150 mm..

Samler for oppsamling av vann

oppsamler for oppsamling av vannSamleren er en del av et lukket og blandet stormvannssystem og er et reservoar for mottak av hovedstrømmen av vann. En lignende brønn kan utstyres med en sand- og gruspute og betongringer eller en betongring med bunn for å bruke væsken i fremtiden. Plastbrønnen er satt sammen av PVC -former. Det er perfekt for de områdene der grunnvannet er overfladisk. Vanntømming skjer ved hjelp av et rørsystem, og fuktighet kan også brukes til økonomiske formål på stedet.

I stedet for en oppsamler er det tillatt å drenere fra en spesiell perforert plastbeholder med vannutslipp i bakken, plassere den horisontalt og begrave den i sanden. Gjennom hullene siver fuktighet gradvis ned i sanden og går ned i dypet.

under dørpallI tillegg kan stormvannsinnretningen suppleres med et bunnbrett installert nær verandaen ved inngangsdøren, rør for drenering av jord, en luke for tilgang til systemet..

Driftsprinsipp

Hovedprinsippet for kloakksystemet er å overholde tyngdekraften, for hvilken det er nødvendig å ta hensyn til følgende faktorer:

 1. Plasseringen av bygningen for å bestemme lengden på stormvannsrørene rundt huset.
 2. Relieffunksjoner i området.
 3. Klima og nedbør for å bestemme volum og antall brønner og rør.

Med en gjennomsnittlig årlig nedbør på 60-90 kubikkmeter. m rørdiameter bør være 11-12 cm.

montering av stormbrettInstallasjonsordningen for stormbrett på gårdsplassen til huset avhenger av typen nedbørsmengde. Kan være lineær eller punkt.

Oppsettet av systemet bør tenkes gjennom når huset utformes slik at avløpene slippes ut i en rett linje og det blir færre problemer med rengjøring..

Diagrammet angir plasseringen av kommunikasjon, lagring, utstyr og avløpskretser. Når du kombinerer drenering og regnvann i avløpssystemet, vil en mer seriøs tilnærming og en geodetisk undersøkelse av territoriet være nødvendig for å identifisere grunnvannsnivået. Dette vil gjøre det mulig å bestemme det mest praktiske stedet for lagrings- og dreneringsputene..

Montering

Før installasjonen er territoriet merket for å bestemme plasseringen av skyttergravene. Hvis svinger er nødvendige, må de gjøres i rette vinkler, og inspeksjonsluker bør gjøres på disse stedene.

Installasjon av bakkekanaler, skuffer og takrenner bør utføres i åpne områder på stedet. Når du monterer brettet, bør jorden i nærheten av det tampes for å forhindre nedsenking av jord..

Rør legges med en skråning på 1 cm per 1 m lengde.

Det er bedre å bruke dem fra PVC, siden materialet ikke korroderer. Rør legges i en grøft, hvor knust stein og sand først helles, geotekstiler spres.dyp legging av rør av et lukket stormvann

Deretter er røret fullstendig pakket med geomateriale og grøften er dekket med utgravd jord..rørbeskyttelse

Tilkoblingene er laget med koblinger som er passende i størrelse og type..samlerinstallasjon

Monter til slutt mottakeren.installasjon av kloakkmottaker

Installasjonen utføres med en forspenning mot stasjonen.

Hvis elementene i systemet passerer under funksjonelle soner (inngang, stier, parkeringsplass), vil det være nødvendig med ytterligere forsterkning i form av et tak med ytterligere fylling med jord.

Rengjøringsfunksjon

drenering av vann fra stedetStormdreneringssystemet, i motsetning til en septiktank, trenger ikke dyprengjøring. I dette tilfellet kan vann slippes ut i bakken, den nærmeste bekken, kløften eller brukes til vanning.

På samme tid, uten å krenke sanitære og hygieniske standarder og jordøkologi. Men grunnleggende filtrering er nødvendig, for hvilken sandfeller brukes som fanger forskjellige rusk, steiner, blader, etc. Rørene blir også periodisk spylt med et stråletrykk ved hjelp av en pumpe. Strømmen kan eliminere forurensning på vanskelig tilgjengelige steder. Stasjonen rengjøres separat med desinfeksjonsmidler.

Byggemarkedet tilbyr alle slags muligheter for storm kloakk, slik at enhver konfigurasjon kan brukes. Det mest pålitelige er grøftesystemet ved bruk av brett, brønner, oppsamlere, filtermembraner. Men det er gitt et stort område; for et lite område er et åpent stormavløp rundt omkretsen av huset egnet. Avløpet kan kobles til en septiktank med biologisk avløpsrensing i flere trinn.

Bare regn og smeltevann trenger ikke finfiltrering. For dem er det nok å utstyre systemet med rister og filtre, men de må rengjøres mekanisk, ellers kan kanalene bli tette og forårsake en flom av territoriet..

Uvanlig storm kloakk gjør det selv – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară