15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velge energisparende varmeovner

energisparende varmeovner Med begynnelsen av høstkaldt vær, blir det nødvendig å varme et hus eller leilighet. Moderne energisparende varmeovner hjelper deg med å løse dette problemet. Før du kjøper en enhet, bør du finne ut hva de er, finne ut hvilke nødvendige funksjoner de skal ha, finne ut alle fordeler og ulemper.

Energisparende varmeovner og deres typer

energisparende varmeapparat Nye modeller av energisparende varmeenheter kjennetegnes ved høy effektivitet (over 90%). De varmer ikke bare effektivt, men bruker også en relativt liten mengde strøm, noe som, på grunn av de høye kostnadene, er en stor fordel. De fleste moderne enheter er lette, kompakte, praktiske og har en attraktiv design..

I henhold til forskjellige kriterier er varmeovner delt inn i flere typer. For eksempel, avhengig av hvordan oppvarmingen utføres:

 1. Konveksjon, prinsippet for driften er å varme luft med et varmeelement og flytte det inn i rommet.
 2. Infrarød, som genererer termisk stråling som absorberes av omkringliggende objekter, som deretter gir det til rommet.

Etter typen varmeelement er varmeovner delt inn i:

 • panel;
 • film;
 • med rørformede varmelamper.

Mange modeller har en mekanisk eller elektronisk bryter for driftsmodus, en praktisk temperaturkontrollfunksjon, men ikke nødvendig, eller en timer som slår enheten på og av på et gitt tidspunkt. Utformingen av varmeapparatene gir en termostat som utfører en sikker avstengning i tilfelle overoppheting eller velt, den vil beskytte mot brann og overdreven belastning på nettverket. Noen ovner kan fjernstyres eller fra en smarttelefon via en spesiell applikasjon, noe som er veldig praktisk.

Energibesparende varmeovner kan brukes ikke bare til tillegg, men også til hovedoppvarming, uten bruk av andre oppvarmingsmidler.

Slike ovner kan varme opp hele huset hvis flere enheter kombineres til et felles nettverk..

Energisparende infrarøde varmeovner

infrarød varmeapparat for hjemmetDe mest økonomiske apparatene for oppvarming av et hus er infrarøde energisparende ovner. Det handler om prinsippet i arbeidet deres: de varmer ikke luften, men objektene rundt, som mottar strålingen. Ting varmes opp av seg selv, og begynner deretter å avgi varme til rommet. I denne forbindelse har IR -ovner en fordel i forhold til konvektorovner – med deres hjelp kan du raskt varme opp sengen, polstrede møbler og begynne å bruke dem etter kort tid..

Energisparende varmeovner har høy ytelse-1 enhet kan varme opp 6-15 kvm. m. areal, bruker 0,5-1 kW for dette.

Når infrarøde varmeovner fungerer, brenner ikke oksygen ut, de tørker ikke luften, det er ingen lukt av brent støv i rommet, slik det er når du bruker enheter med åpen spiral eller rør. De jobber stille, siden det ikke er noen vifte i designet. De er brannsikre, du kan ikke brenne deg på dem. På grunn av sin kompakthet, lille tykkelse og praktiske design, kan enhetene plasseres hvor som helst i rommet – ikke bare i volumet, men også på vegger og tak. Dette er et flott alternativ for oppvarming av små rom som barnehage. De kan installeres selv på badet, hvis du velger en modell med fuktsikring.

Et stort pluss med IR -varmeovner er at de skaper varme, som menneskekroppen føler som den mest komfortable..

Derfor plasseres de ofte i nærheten av sengen, sofaene, lenestolene – på steder der familiemedlemmer liker å slappe av eller i nærheten av arbeidsplassen. På grunn av den lokale strålingsretningen kan infrarøde varmeovner brukes ikke bare innendørs, men også utendørs, for eksempel kan de varme verandaer, lysthus hvor du kan samles for et hyggelig tidsfordriv.

Kvarts

kvartsovner for energisparing i hjemmetI infrarøde kvartsovner er varmespolen gjemt i et forseglet kvartsglassrør, som er plassert i et robust hus. Strålene reflekteres fra et reflekterende element og treffer overflaten av gjenstander. Slike enheter er praktiske for raskt å varme opp ikke hele rommet, men dets deler, for eksempel en arbeidsplass, de er egnet for oppvarming av sommerhytter, landsteder der det ikke forventes permanent opphold.

Infrarøde kvartsovner er mobile, enkle å bære, installere på gulvet, henge på veggene.

Film

film energibesparende varmeovnerDette er en egen gruppe IR -varmeovner. Tynne varmeelementer monteres mellom 2 lag folie eller folie. Ofte påføres en slags bilde på forsiden av enheten, og i tillegg til det direkte formålet, utfører den også en dekorativ funksjon. Effekten til infrarøde filmvarmere er lav (opptil 0,5 kW), de kan bare brukes til oppvarming av et lite område. I et stort rom må du installere flere eksemplarer.

Fordeler:

 1. Lett vekt og dimensjoner. Takket være dette kan de henges nesten hvor som helst i rommet.
 2. Lett å montere. Det er nok å drive 1 selvskruende skrue inn i veggen, du kan raskt fjerne og flytte til et annet sted.
 3. Sikkerhet. Det er umulig å brenne deg selv om dem, så dette er det mest passende alternativet for et barnerom..
 4. Lang sikt.

Ofte brukes bildeovner på kontorer, i huset eller leiligheten din – i stuer, korridorer, isolerte balkonger. Ulempen med enheten er rask avkjøling etter nedleggelse; noen modeller har ikke termostat. Hvis de håndteres feil, for eksempel å dekke dem med noe, kan de raskt gå i stykker..

Energisparende karbonvarmere til sommerhus

karbonvarmerKarbonvarmere er også infrarøde, men spolen er ikke wolfram, men karbon. De har økt varmespredning og er mer økonomiske med samme effekt. Slike enheter kan brukes til hoved- og tilleggsoppvarming. Valg av modell vil avhenge av varmeområdet og temperaturen som eierne anser som behagelig. For små rom vil en langbølge-enhet være tilstrekkelig, for romslige rom- mellom- eller kortbølge.

Karbonvarmeren kan henges fra taket, så kan du gå barbeint på gulvet og ikke være redd for at det blir kaldt.

Eller legg den på veggen overfor sengen, sofaen, arbeidsplassen, lenestolen for å lese bøker. Bærbare gulvmodeller bør kjøpes hvis de skal varme ikke ett, men flere rom til forskjellige tider.

Av alle typer karbonvarmer er de beste og kraftigste de korte bølgene. De er allsidige i bruk, de kan installeres ikke bare i bolig-, kontor- eller industrilokaler, men også på gaten – på en personlig tomt, en sommerbolig, på territoriet foran etablissementer.

Konvektorvarmere

konvektorvarmerEnergisparende keramiske hjemmevarmere oppvarmer også kald luft i henhold til konveksjonsprinsippet: passerer gjennom dem, stiger den opp og sprer seg rundt i rommet. I tillegg til dette er den infrarøde strålingen som kommer fra den oppvarmede keramiske platen..

Slike varmeovner:

 • økonomisk;
 • trygt å bruke;
 • ikke varm opp til høye temperaturer;
 • arbeid stille;
 • ikke tørk ut luften.

De kan installeres i hvilken som helst del av rommet, selv under taket (fjernkontroll er tilgjengelig for slike modeller).

Konvektorovner kan være gulvstående og veggmonterte, med elektroniske og mekaniske termostater, med en åpen og lukket varmespole eller med en solid monoblokkdel.

Som en tilleggsfunksjon kan luftrensere og ionisatorer installeres i konvektorvarmer for å gjøre dem mykere.

Hvordan velge energisparende varmeovner

regler for valg av varmeovnerHvis enhetene skal brukes til konstant oppvarming, er det verdt å se nærmere på kraftige modeller, med varmesensorer, forskjellige moduser, tidtakere. Alt dette vil gjøre det mulig å bruke dem mer effektivt, for å bruke rasjonelt strøm. For midlertidig oppvarming, velg konvektorenheter med lukket eller åpen spiral, sistnevnte kjennetegnes ved lave kostnader.

Det endelige valget av en varmeapparat kan også påvirkes av anmeldelser fra folk som allerede har kjøpt og brukt visse modeller. Dette kan være bekjente, slektninger, venner, hvis mening man kan stole på. Hvordan enheten fungerer er best forstått i praksis. Synspunktet til Internett -brukere kan heller ikke utelukkes. Du kan se de nåværende vurderingene, som også gir en ide om enhetene som er etterspurt for øyeblikket. Vanligvis er det virkelig gode modeller, hvis egenskaper passer for mange kjøpere..

Du bør også foretrekke modeller fra kjente, velprøvde produsenter, til tross for at de vanligvis koster mer. Det er en viss garanti for at utstyret deres vil være av bedre kvalitet og vare lenger. I dette tilfellet er verdien for pengene vanligvis berettiget.

Slik beregner du kraften til enheten:

 • du må ta hensyn til området i rommet;
 • om rommet er isolert eller ikke;
 • antall vinduer og deres varmeisolasjon, plassering på kardinalpunktene;
 • takhøyden;
 • er det noen andre typer oppvarming i rommet.

I gjennomsnitt for et standardrom på 20 kvm. m, kan du velge en enhet med en effekt på 2 kW, for 25 kvm. m – 2,5 kW, det vil si for hver 10 kvm. m krever 1 kW effekt.

Imidlertid er det ikke nok å bare kjøpe en energieffektiv varmeovn for å redusere strømregningen. Det er nødvendig å isolere selve bygningen, for å eliminere alle sprekker i vinduer og dører. Hvis du tar alle tiltak for å beskytte hjemmet ditt, kan du redusere kostnadene ved å varme det opp betydelig. Da vil det være nok å installere en varmeenhet med ikke den høyeste effekten i rommet. Han vil fullt ut takle oppgaven sin.

Kjøpet av en energibesparende varmeapparat vil bidra til å løse problemet med oppvarming i høst-vinterperioden. Selv om det mangler et tradisjonelt sentralisert system.

Videogjennomgang av den energisparende varmeren TeploPlit

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară