15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan isolere garasjeporter med egne hender

isolerte garasjeporter Bilister bruker tradisjonelt mye tid i garasjen og tar vare på sine “jernhester”. Om vinteren er det imidlertid ekstremt ubehagelig å gjøre det vanlige arbeidet, og før eller siden står eierne overfor spørsmålet om isolerende garasjeporter. Dette tiltaket lar deg løse problemet radikalt, siden varme fordamper veldig raskt gjennom dørbladet (og vanligvis er det stålplater). Isolering av garasjen skaper ikke bare komfortable forhold for eieren, men tillater også:

  • start bilen raskere i alvorlig frost;
  • forlenge levetiden til gummideler;
  • forhindre kondens i maskinens indre hulrom;
  • lage ønsket temperaturregime i grønnsaksbutikken, som ofte kombineres med garasjer.

Muligheten for å isolere garasjeporter avhenger av deres design.

Hvilke porter kan isoleres

isolasjon av svinggarasjeporter De fleste porter har hengslede blader, som er stålplater sveiset til en metallramme. Isolering av slike porter er obligatorisk, siden de praktisk talt ikke beholder varme. Det er enkelt å gjøre, den enkle utformingen av svingportene lar deg bruke materialer av hvilken som helst tykkelse.

I dag er garasjeporter over tak og seksjoner veldig populære. Som regel er de fabrikkproduserte. Dørbladet eller de enkelte seksjonene er sandwichpaneler. Utenfra er de dekket med stålplater, og fra innsiden er de allerede isolert med skummet polyuretan og trenger ikke spesielle tiltak for ytterligere isolasjon. Håndlagde løfteporter er isolert på samme måte som svingporter. Tykkelsen på isolasjonen for dem bør ikke overstige rammens dimensjoner. Den samme regelen gjelder for tilbakeslag..

Rulledører er ikke utsatt for isolasjon, siden designen er designet for en viss tykkelse.

Når du velger et materiale for isolasjon, må det tas hensyn til vekten. Vekting av rammen kan føre til det faktum at mekanismen som porten beveger seg over tid vil begynne å fungere verre og gradvis mislykkes..

De mest populære materialene for isolasjon

En god isolasjon bør ha lav varmeledningsevne, da kan et tilstrekkelig tynt lag redusere varmetapet betydelig. Følgende materialer brukes oftest for å isolere garasjeporter:

  1. Mineralull og dens varianter – glassull, slaggeull, steinull. Alle er svært hygroskopiske, så de trenger vanntetting. Når du arbeider med dem, er det nødvendig å bruke verneutstyr for hender og luftveier..isolasjon mineralull
  2. Isopor. Dette ordet refererer til en hel klasse av polymergassfylte materialer, disse inkluderer polystyren, polyvinylklorid, urea-formaldehyd og polyuretanskum. Alle varianter varierer i større eller mindre elastisitet, sammensetning, lydisolasjon.isolasjonsskum

Alle skum har kvaliteter som er uunnværlige for isolering av garasjeporter – lav varmeledningsevne og hygroskopisitet, brannsikkerhet, kjemisk treghet.

Hvordan isolere en garasjeport

garasjetegningFør du starter arbeidet med isolasjon, er det nødvendig å kontrollere ventilasjonens ytelse i garasjen. I prosessen bør du ikke blokkere ventilasjonshullene med isolasjon. Normal drift av ventilasjon bidrar til å redusere fuktighet og rettidig fjerning av bensindamp og avgasser.

La oss analysere i detalj hvordan du isolerer garasjeporter på deres vanligste design – svingdører.

Overflate forberedelser

strippjern før isolasjonUndersøk den indre overflaten av dørbladet nøye. Store korroderte områder er børstet med jernbørster. Hvis rust har dekket det meste av stålplaten, er det mer praktisk og raskere å jobbe med en boremaskin eller en slipemaskin med en spesiell rund dyse..

Etter grundig rengjøring mot rust og avfetting, påfør en korrosjonsbeskyttende primer.

Produksjon og installasjon av dreiebenk

installasjon av dreiebenkTrestenger eller aluminiumsprofiler brukes som dreiebenk. Fest kassen til portrammen. Materialet til lathing er kuttet i størrelse. Trestenger er impregnert med en dobbelvirkende sammensetning – fra brann og forfall. Dreieelementene festes til rammen med skruer av passende lengde. Alt tilbehør på dørbladet – låser, ventilasjonshull, trimmet med en kasse rundt omkretsen.

Vanntetting og legging av isolasjon

legging av isolasjon og vanntettingFør du isolerer garasjeporten med mineralull, må du observere noen av finessene ved håndtering av dette materialet. Av alle varianter er det bedre å stoppe ved basaltull fra en kjent produsent. Før du installerer bomull, bør du ta vare på vanntetting slik at materialet ikke absorberer fuktighet. Gode ​​resultater oppnås ved å belegge innsiden av porten med bitumen-polymermastikk eller etterbehandling med et selvklebende materiale som “Izolon”.

Etter at alle metalldelene i porten er dekket med vanntetting, blir isolasjonen kuttet i stykker av en slik størrelse at den overskrider avstanden mellom dreiebenkene med flere centimeter. Dette er gjort slik at hull ikke vises, siden mineralullskaker over tid.

Det er mest praktisk å kutte isolasjonen som følger: Spred et ark fiberplate på gulvet, rull mineralull over det, mål det og hold det kraftig med en skarp geistlig kniv.

isolerte garasjeporterEn dampsperrefilm er strukket over mineralullen og festet til stengene med en konstruksjonsstifter. Etter dampsperre er de allerede isolerte svingportene klare for sluttbehandling. Facing er laget av plast eller treplate, bølgepapp, OSB -ark. Det motstående materialet festes til stengene med skruer med en presseskive.

Isolasjon som ligger rundt omkretsen av porten

isolasjon for omkretsen av portenGateblader grenser veldig sjelden tett til hverandre. Vanligvis dannes det et gap mellom dem, slik at porten kan lukkes fritt. Ulike tetninger brukes for å forhindre varmelekkasje gjennom disse sporene. Som regel er de en selvklebende stripe med gummi- eller skumforsegling. Denne tetningen er ikke egnet for å isolere den nedre delen av døren. For disse formålene er det spesielle børstelister. De er festet til bunnen av porten med selvskruende skruer..festing av børstelister

Etter at alle sprekker er lukket, kan isolasjonen av garasjeporten betraktes som fullført..

Selvisolering av garasjeporter – video

Previous Post
Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av gresskarfrøolje
Next Post
De ce pătrunjelul devine galben în grădină?