15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage senger for barn med egne hender

senger for barn med egne hender For riktig utvikling av barnet er det viktig ikke bare lekeområdet, men også rekreasjonsområdet. Livet til et barn er forbundet med et spill, med å kopiere voksenlivet, og hvis du har et ønske, kan du til og med diversifisere barnas liv ved å lage senger til barn med egne hender, for eksempel i form av en bil, et hus eller til og med et skip.

En slik seng kan kjøpes i en butikk, men det vil koste mye penger, og møbler med et slikt design er som regel ikke masseprodusert, og det er ikke lett å oppfylle en individuell produksjonsordre, siden det krever høye kostnader. Derfor har kostnaden for slike møbler alltid vært høy. Men du kan lage en barneseng for en nyfødt med egne hender i henhold til tegninger og bilder.

Hvilket materiale å velge for å lage en seng for barn med egne hender

For å lage en barneseng selv, må du kjøpe noen materialer og verktøy. Det er best å lage barnesenger med egne hender; bartrær er egnet for dette: furu, sedertre, gran. Du kan bruke kryssfiner eller MDF. Alt avhenger av dine evner og evner.

Når du lager senger til barn med egne hender, er det å foretrekke å bruke naturlig tre, siden det er mer miljøvennlig enn andre materialer. Tremøbler har alltid blitt høyt verdsatt for sine kvaliteter, som inkluderer styrke, holdbarhet av produktet og skjønnhet. Når du bruker en treseng, vil babyens søvn være mye dypere og mer avslappende. Men før du starter opprettelsesprosessen, må du kjøpe en madrass. Fordi aksjen vil bli laget nøyaktig i henhold til størrelsen. Og det spiller ingen rolle om du lager en seng til en jente med egne hender eller til en gutt. En madrass, er det mer lurt å kjøpe i en butikk. Heldigvis gjør moderne industri dem for enhver smak..

Velge madrass

barneseng madrass Når du kjøper, trenger du bare å ta hensyn til noen av funksjonene i det kjøpte produktet:

 1. Stivhet. Hvis barnet er lite, er det nødvendig med en mer stiv versjon slik at babyens rygg festes. For et eldre barn kan du kjøpe et mykere produkt. Det selges også dobbeltsidige madrasser, det vil si med sider av ulik stivhet. Kokosfibre brukes som fylling i slike produkter. For barn over tre år byttes madrassen og blokker med uavhengige fjærer brukes som settes inn i separate lommer, noe som bidrar til en jevn fordeling av barnets vekt.kokosfibre
 2. Fyllstoff. Sørg for å lese informasjonen om madrassen. Som regel setter produsenten en “miljø” eller “bio” etikett på produktet. Ull brukes ofte som fyllstoff. Det er svært uønsket å bruke madrasser fylt med bomullsull eller skumgummi. Videre å overføre dem til “arv” fra barn til barn. Bomull og skumgummi har en tendens til å samle seg skadelige stoffer i seg selv, falle av og smuldre. Derfor blir madrassen ujevn og kan skape ryggproblemer..naturlig fyllstoff
 3. Møbeltrekk. Madrassgardin er også viktig. Det er ønskelig at dette var naturlige materialer behandlet med antiseptiske forbindelser mot sopp og parasitter. En barnemadrass skal være lett å vedlikeholde, så det vil ikke være overflødig å tenke på tilgjengeligheten av et avtagbart trekk.møbeltrekk laget av naturlige stoffer

Det er også nødvendig å ta vare på kjøp av maling og lakk. du kan velge en nyanse avhengig av om du lager seng for en gutt eller en jente med egne hender. I tillegg må du kjøpe snekkerlim for mulig tilkobling av deler av strukturen som opprettes..

Hvilken maling er best å bruke når du maler en barneseng

fargeI møbelproduksjon brukes som regel oljemaling, tilsett antiseptiske midler for å beskytte treet mot forfall, og de gir produktene en lys farge. Dette har en positiv effekt på produktets utseende..

Lakkene som brukes til å dekke overflaten av sengen lages på vannbasis. De fremhever trekornene og er behagelige å ta på. Men overflaten som er behandlet med slike midler trenger ikke vaskes med aktive vaskemidler, da den raskt forverres. Det vil være nok å tørke overflaten med en fuktig klut. For å male en hjemmelaget babyseng, bør du kjøpe formuleringer med giftfrie komponenter..

I dette tilfellet kan et godt alternativ være:

 1. Vannbasert maling, også kalt akryl. Har økt slitestyrke, er ikke redd for vann og våtrengjøring. Har en rimelig pris.vannbasert maling
 2. Nitroenamel maling. Danner en motstandsdyktig film, tørker raskt. Demokratisk verdi sikrer at alle kan tilegne seg den.male nitra emalje
 3. Vannbasert maling. Ikke skadelig under drift, masker skader på treverk med en dybde på 1-2 mm.vannbasert maling
 4. Belegg overflaten av sengen med olje og voks. Det understreker treets struktur veldig godt og beskytter det mot skader.olje og voks til tre

Noen mennesker vil se treteksturen til en hjemmelaget seng, ikke dekket med maling, da må det påføres akryllakk. Den har ikke en skarp lukt, tåler ultrafiolette stråler. Alle andre lakker er enten svært giftige eller kortvarige i arbeidet.

Hvis det er en mulighet til å kjøpe dyrere tresorter, for eksempel eik, aske, lerk – produktet ditt vil se rikere ut, men husk at det er vanskeligere å jobbe med disse artene, siden de har et helt annet (tettere) treverk struktur og er vanskelige å behandle..

Alt materiale kan kjøpes i maskinvare eller spesialforretninger og tømmerhandelsbaser..

Barnesengmaleri

male en barnesengMøbler er belagt med maling på en akrylbase under etterbehandling. Prosessen er enkel, men det tar tid..

Før du maler overflaten, må du utføre følgende trinn:

 1. Demonter sengen i komponentdelene.
 2. For å klargjøre overflater for maling: slip overflaten med sandpapir. Hvis det er gamle lag med maling eller lakk, behandles med en fjerner og fjernes med en slikkepott..
 3. Avfett overflaten, spesielt hvis det er harpiksholdige områder i form av knuter på den. Dette gjøres med ethvert løsningsmiddel (det er bedre å bruke et løsningsmiddel eller terpentin).
 4. Om nødvendig repareres mindre overflateskader med kitt.
 5. Sørg for å grunne overflaten før du maler, etter sliping.
 6. Påfør maling eller lakk (minst tre strøk) med pensel, malerulle, svamp eller fille. Du kan bruke en sprøytepistol, men det vil være et stort forbruk av maling og lakkmateriale.

Etter påføring av det første strøk maling eller lakk på den tidligere grunnede overflaten, må du vente til den tørker. Den malte overflaten kan slipes igjen. Dette er gjort for å fjerne fra overflaten små trefibre som har steget som følge av flekker. Etter det, påfør vekselvis ytterligere to tynne lag med maling eller lakk..

Det anbefales å utføre arbeid på produksjon av sengen, utføre maling utenfor boligkvarteret, best av alt, i et spesielt utpekt rom for husholdningsbehov..

Hvilket verktøy du må ha

sett med verktøy for arbeidFor å lage en barneseng med egne hender hjemme, trenger du et minimum av verktøy. Som regel har hver eier alt du trenger i en eske..

For å lage et soveplass for et barn trenger du:

 1. Fly. Det er nødvendig for mulig barbering av endene under montering av en gjør-det-selv barneseng laget av tre.
 2. Bor med et sett med forskjellige øvelser
 3. En skrutrekker med et sett med biter eller bare et sett med skrutrekkere, men det er bedre å ha begge verktøyene.
 4. Meisel, hammer eller hammer.
 5. Snekkerklemmer, du kan lage dem selv for å komprimere delene mens du limer dem. Alt avhenger av kompleksiteten til prosjektet du har valgt.
 6. En slipemaskin med et sett med slipeskinn, eller bare sandpapir av forskjellige kornstørrelser. Men da vil behandlingsprosessen ta lengre tid..
 7. Elektrisk stikksag med et sett med sager for saging av tre, kryssfiner, MDF eller en håndsag. Men igjen vil kvaliteten og hastigheten på arbeidet bli betydelig redusert..
 8. Du trenger også treskruer, møbler for å sette sammen en babyseng.

Antall verktøy vil avhenge av materialene du vil lage barnesengen fra. Hvis dette er et brett, må du ta hensyn til graden av snekring. I tilfelle når dette er materialer laget av kryssfiner eller MDF, deres dimensjoner og utseende.

Hva er hoveddetaljene i utformingen av sengen

sengedesigndetaljerAlle deler for å lage barnesenger for barn med egne hender kan kjøpes ferdig, og deretter fullføre monteringen selv, eller du kan kjøpe et “halvfabrikat” og lage alle strukturelle komponenter fra det, basert på størrelsen på sengen din.

De viktigste detaljene er:

 • ben til sengen;
 • skuffer, tverrgående og langsgående;
 • lameller for et sett på bunnen av sengen;
 • hodegjerde;
 • sideskinner.

Alle de ovennevnte delene, sammenføyd, danner grunnlaget for produktet. Metodene for å montere en barnseng med egne hender og feste deler kan være forskjellige, siden det avhenger av designfunksjonene og materialet det er laget av.

For eksempel hvis sengen er laget av tre:

 1. Skuffene må være godt høvlet og pusset. Lag riller i dem for å installere lameller som madrassen vil ligge på. Avstanden mellom hullene bør ikke være mer enn 5 cm. Denne fordypningen er nødvendig for å forhindre at madrassen faller inn i hullene mellom lamellene, noe som vil føre til for tidlig slitasje av madrassen. Lameller limes enten på tsarene, eller skrues med selvskærende skruer.
 2. Sideskinner er designet for å forhindre at barnet faller ut av sengen under søvn. Å lage en barneseng med støtfangere med egne hender vil bidra til å beskytte babyen din mot skade. De er festet til baksiden av strukturen ved hjelp av selvskruende skruer, eller de kan settes inn i forberedte spor.
 3. Sengegavlene kan ha forskjellige design. Hvis systemet er et rammesystem, kan det fylles med et kryssfinerpanel, som er enkelt å lage på egen hånd, eller du kan bestille fra håndverkere for å lage et trepanel, men dette vil koste mer.

Etter montering av sengen oppstår spørsmålet om valg av innredning for produktet. Unøyaktigheter ved fremstilling av deler vil vises under monteringsprosessen i form av spor. Hvis det er noen på et treprodukt, må de dekkes med kitt og deretter rengjøres med sandpapir.

Du må også forberede en grunning, beis og lakk. Ikke glem at maling og lakk må være miljøvennlig, siden sengen er laget for et barn.

Hvilken design av en baby seng å velge

valget av utformingen av barnesengenDet er mange alternativer for hvordan du kan lage en seng til et barn selv. Hvilken modell du skal lage, avhenger først og fremst av din ferdighet..

Når du velger design, er det nødvendig å ta hensyn til:

 • størrelsen på barnerommet;
 • barnets alder;
 • barnets ønsker;
 • dine muligheter.

Hvis du leter etter hvordan du lager en seng til en jente med egne hender, kan du vurdere flere alternativer. For eksempel er det ikke vanskelig å lage to køyesenger: med en seng i bunnen og på toppen hvis du har to barn. En køyeseng er også egnet for ett barn. I området andre etasje kan du lage en seng for hvile, det vil si selve sengen. Og den nedre delen vil være spillbar, eller kombinere leke- og arbeidsområder. Sett for eksempel et skrivebord der barnet skal gjøre leksene sine. Du kan lage improviserte vinduer av stoff og gi sengen bildet av et lite hus. Siden det ikke er vanskelig å lage en seng til et barn selv, kan du drømme og lage noe, vel, veldig originalt. Bygg for eksempel en gyngeseng med egne hender i henhold til tegninger og bilder fra Internett.

Barneseng i form av et hus

barnesengHvis du vil lage en barneseng med egne hender fra 3 år, tilbyr vi et alternativ i form av et hus. En slik design er ikke vanskelig å produsere, og med et minimum av verktøy som er angitt ovenfor, kan du trygt komme på jobb. Når du lager en slik seng på egen hånd, kan du følge en fri stil og eksperimentere med proporsjoner og farger, samtidig som du tar hensyn til barnas preferanser.

Som et eksempel, la oss ta en sengestørrelse av størrelsen:

 • høyde 178 cm;
 • lengde 175 cm;
 • bredde 91 cm;
 • madrass størrelse 80 x 165 cm.

Verktøy:

 • hacksag eller elektrisk stikksag;
 • skrujern;
 • bor med en diameter på 6,10 mm;
 • måleverktøy, blyant, linjal, firkant, målebånd;
 • lim til tre;
 • sandpapir for sliping og overflaterengjøring;
 • selvskærende skruer størrelse: 4,5 x 30, 6 x 70 mm;
 • snekkerlim for å lime deler.

For dette designet må du ta 13 kvadratstenger, fortrinnsvis 45 x 45, lengden på stangen skal være:

 • stående støtter 1200 mm – 4 stk.
 • tverrstang 829 mm – 2 stk.
 • takbjelker 730 mm – 4 stk.
 • aksiale bjelker for taket 1660 mm – 3 stk.

For produksjon av bunnen av sengen er to bjelker egnet, hvis størrelse er 38 x 67 x 1660 mm og 2 lameller 9x 67 x 1660 mm, samt lameller.

Siden det er nødvendig å lage en seng til et hus for et barn med tak, så velger vi et gavlalternativ slik at delene passer tett til hverandre, vi kutter de øvre kantene i en vinkel på 45 grader.

For produksjon av vegger bruker vi 1200 mm lange stativer i denne konstruksjonen. De vil spille rollen som bærende støtter, som taket på sengen – huset vil bli festet til. Til fremstilling bruker vi en stang med en lengde på 730 mm.

Bilformet seng

barneseng maskinDet vil ikke være noen grense for gleden til barna dine. Hva er funksjonene ved å lage denne typen senger? Gitt aktiviteten til barna, spiller det ingen rolle for dem om det er et vanlig design eller om det har lekefunksjoner. Barnets seng er utsatt for større stress til tross for betydelige forskjeller i vekt.

Funksjoner i barnesengbilen:

 1. Et viktig krav for et slikt produkt er styrken til denne strukturen..
 2. Når du lager, bør du ta hensyn til størrelsen og gjøre den til vekst, siden en glidende barneseng med egne hender i dette tilfellet ikke kan lages.
 3. Det er like viktig å observere sikkerheten under registrering og videre drift. Dette refererer til valg av maling og lakk, materialet som selve sengen er laget av, forskjellige klistremerker og elektrisk belysning. Alt dette må overholde en viss sikkerhetsklasse..

Når du lager en sengeramme – en skrivemaskin, må du ta hensyn til din erfaring og vekten til barnet ditt. Basen er en rammestruktur med ben, eller en boks, som er forsterket med tverrbjelker. Ved fremstilling av en bilseng for en gutt med egne hender brukes en stang med en seksjon på 50 x 70 mm; under montering forsterkes rammen med metallhjørner. Sengegavl og hodegjerde, samt sidevegger, er festet til den. Vi må ikke glemme at rammens størrelse må tilsvare størrelsen på madrassen, en forskjell på +1,2 cm er tillatt.

Det er å foretrekke å lage bunnen av rammen, der madrassen skal plasseres, av lameller, selv om den om nødvendig kan være solid, av kryssfiner med en tykkelse på 10 mm.

Hoveddesigndetaljen i dette designet vil være sidepanelene som etterligner bilens silhuett. De er laget av kryssfiner, sponplater eller MDF. Den kan være laget av tre, men hvis du ikke har ferdighetene til å lime tre, er det bedre å velge noen av de ovennevnte materialene.

DIY barneseng for en nyfødt – tegning, video

Montering av bilsengen

stadier av barnesengmonteringI begynnelsen er det nødvendig å utvikle et opplegg for en babyseng. En bestemt bilmodell er tatt for en prøve. Her er det viktig å observere parametere, farger, bøyning av linjer. Generelt vil en designtegning være nødvendig. Deretter må du lage en mal for delen og kutte materialet på den. Ved hjelp av et barnesengprosjekt med egne hender må du også forberede detaljene om sengegavl og sengefot. Videre, din improvisasjon og fantasi: du kan lage frontlyktene og støtfangeren til en bil ved å tegne dem, eller du kan lage dem av improvisert materiale.

En barneseng kan lages – bilen kan være på to måter:

 1. Alle dekorelementene er festet til en treramme.
 2. Komponenten dekorative elementer selv, som viser omrisset av bilen, er rammen.

I begge tilfeller må du lage tegninger av barnesenger med egne hender. Emner er laget ved hjelp av maler, kuttet ut av kryssfiner eller MDF med et elektrisk verktøy, kantene må slipes, og et termisk tape limes til dem.

Selvfølgelig ville det ikke være overflødig å utstyre denne sengestrukturen med falske hjul og et ratt. Men mestere lager ikke alltid slike detaljer. Tilstedeværelsen av et ratt kan skape problemer ved vedlikehold av sengen. Men hjulene kan tegnes eller lages av deg selv, dette vil komplisere designet litt, men det du ikke kan gjøre for dine elskede barn. Du kan også utstyre sengen med nattlys og installere dem i form av sidelys og billykter..

Som du allerede har forstått, er valg av materialer for denne designen av en barneseng ganske omfattende. Når du bruker kryssfiner, tremøbler eller MDF, vil denne typen ta 1-2 ark. Bekrefter og nøklene til dem, vil du kjøpe i en jernvarehandel. Ved hjelp av skruer kobler du delene av sengen – biler.

Hull der festene går inn lukkes best med plugger, eller i verste fall kitt. Men hvis det blir nødvendig å stramme festene, må kittet plukkes ut lenge, og det vil tette kontakten til skrutrekkeren. Derfor er det bedre å fokusere på stubber. Festingen av sidestengene må forsterkes med metallhjørner, dette vil styrke strukturen din som helhet.

6 grunnleggende trinn for montering av sengebil

monterings tegning

 1. Vi monterer rammen i form av en rammestruktur eller monterer en eske med installasjon av skillevegger. Det er bedre å feste deler ved hjelp av bekreftelser, etter å ha boret hull for dem tidligere.
 2. Forbered sideveggene og enderyggene ved å kutte dem av kryssfiner eller MDF eller annet materiale i henhold til en mal.
 3. Utfør en grov montering av strukturen for å identifisere og eliminere feil under produksjon av sengedeler. Etter å ha fjernet feilene eller i fravær av slike, forberedes delene for maling.
 4. I sengemodellen, hvor de dekorative sidekonstruksjonene er rammen, er det også nødvendig med forhåndsmontering..
 5. Etter flekker og påfølgende tørking settes sengedelene sammen med selvskruende skruer og bekreftelser. Skruehodene må gjemmes med hetter. Hjul kan installeres til bunnen av sengestellet, hvis ønskelig.
 6. Det siste trinnet vil være å dekorere krybben din – biler med forskjellige egenskaper, for eksempel ratt, imiterte bildekk, frontlykter og så videre. Alt avhenger av fantasien din.

Fordelene med å lage en barneseng med egne hender

selvmonteringFaktisk er det mange modeller av barnesenger, samt senger for tenåringer, du kan lage med egne hender. Alt avhenger av dine ønsker og fantasi, så vel som barnets drømmer. En gjør-det-selv-seng har en rekke fordeler i forhold til hva en produsent av forbruksvarer tilbyr oss.

Fordeler med håndlaget design:

 1. En gjør-det-selv-barneseng lages med tanke på alle behov og ønsker.
 2. Det er mulig å bygge inn skuffer for ting. Dette vil spare deg for å kjøpe ekstra møbler..
 3. At kvaliteten på vårt eget arbeid til tider er forskjellig fra det som tilbys av bedrifter som produserer forbruksvarer.
 4. Sengen er laget av trygge materialer.
 5. Kostnaden for produktet vil være mye mindre enn prisen på produktet til salgs i møbelbutikken.

Hvis du trenger å kjøpe en seng til et barn, ikke nøl med å komme i gang. Det er alltid ideer for å lage en barneseng med egne hender. Og du vil ikke bare få den erfaringen du trenger i livet, men også motta respekt og anerkjennelse fra mennesker i nærheten av deg. Og hvor lykkelige barna dine blir.

Tegninger av barnesenger i forskjellige design

babyseng for nyfødte gyngeseng seng med stellebord og skuffer vugge

Køyeseng for barn med egne hender – video

Previous Post
Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin
Next Post
Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats