15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Instruksjoner for valg og egeninstallasjon av stolper for et landgjerde

gjerdestolper Gjerdet er en av de enkleste og mest pålitelige adgangskontrollstrukturene, som ikke bare avgrenser områdets grenser, men gir eieren en følelse av komfort og sikkerhet på deres territorium. Hovedbærende element i et gjerde er gjerdestolper. Påliteligheten og den dekorative komponenten til ethvert gjerde avhenger av materialets utseende, kvalitet. Ikke glem den riktige installasjonen av bærestrukturen, som bestemmer holdbarheten til gjerdet. Denne publikasjonen vil diskutere hvordan du velger og installerer gjerdestolpene med egne hender, uten å tiltrekke deg dyre spesialister og tungt anleggsutstyr..

Les også vår artikkel: polykarbonatgjerde – enkelt og raskt!

Støtter for gjerde: typer og egenskaper ved materiale

I dag tilbyr det innenlandske byggemarkedet det bredeste utvalget av støtteelementer og materialer for produksjonen. Du kan lage gjør-det-selv gjerdestolper av tre, metall, betongblokker og murstein. I moderne byggepraksis er støtter for lette gjerder laget av en kombinasjon av komposittmaterialer og betong mye brukt. Vurder hovedegenskapene og installasjonsfunksjonene til hver bærestruktur mer detaljert.

Tre

tre stolper For de fleste av våre landsmenn er det tradisjonelle materialet for produksjon av støttestrukturer for gjerder en trebjelke eller en rund tømmerstokk. Tre gjerdestolper er best laget av harde og harpiksholdige treslag:

 • eik;
 • lerk;
 • akasie;
 • Furu;
 • gran;
 • gran.

Ifølge eksperter er det kategorisk umulig å bruke tre til bærende konstruksjoner, for eksempel: bjørk; osp; bøk; or.

Den største fordelen med gjerdestolper i tre er muligheten for selvinstallasjon. Ulempen er skjørhet av tre, følsomhet for fuktighet og høye temperaturer, råtnende, infeksjon med en soppinfeksjon. Gjennomsnittlig “levetid” for trekolber er 2-4 år. For å øke levetiden til tre, brukes forskjellige impregneringer basert på antiseptika og kobbersulfat, brenning av topplaget, harpiks. krykkeinstallasjonEn av de mest effektive metodene for å installere trestolper for gjerder er montering “på en krykke” – en metallstøttekonstruksjon som utelukker kontakt mellom tre og jord.

Valget av støtteelementer av tre er berettiget ved bruk av et lignende materiale, kjettingledd eller maske laget av moderne polymerer som byggekonvolutt..

Metall

metall gjerdestolpeI dag er metallgjerdeposter ganske populære blant utviklere. Sammenlignet med tre er metall mer pålitelig, holdbart, tåler perfekt høy sidelast, kombineres med et gjerde av tre, stålnett, bølgepapp, etc. veggtykkelse 1,5-2 mm. De viktigste fordelene med metallbærende elementer er:

 • muligheten til å installere nesten alle festemidler på dem ved sveising eller gjenget tilkobling;
 • bruk av ulike installasjonsteknikker.

Ulempene med metallrør er: høye kostnader, lav korrosjonsbestandighet og mulig deformasjon på grunn av temperaturendringer. For å øke metallets “levetid” krever det regelmessig maling, fjerning av rust, beskyttelse av det indre hulrommet mot fuktighet.

Betong

betongstøtterBetong gjerdestolper av riktig kvalitet er den beste løsningen for sterke og høye “blinde” gjerder. Betongkonstruksjoner har en rekke fordeler, blant hvilke de mest betydningsfulle kan vurderes: høy styrke, holdbarhet, lave vedlikeholdskrav. Den største ulempen er de høye kostnadene. I dag, på hjemmemarkedet for byggematerialer, er det flere ferdige forslag:

 1. Forsterkede betongbjelker.
 2. Støtteelementer med føringer for gjerdeplater.
 3. Dekorative gjerdestolper – støpte betongstenger med forskjellige avlastningsmønstre.
 4. “Druestolper”, som er perfekt brukt av våre landsmenn som bærende elementer for lette omsluttende konstruksjoner.

Å kjøpe ferdige betongsøyler krever store økonomiske investeringer, selv om alle kostnader er begrunnet med en lang levetid. Det er derfor utviklere anbefaler å lage betongstøtter på egen hånd, ved å bruke en standard polymerform som en matrise for å helle, som ikke vil være vanskelig å kjøpe..

Asbest-sementrør

asbest sement søylerÅ bruke dette materialet som en støttestruktur kan trygt kalles en økonomisk løsning. Rør laget av dette materialet er lette, har gode styrkeegenskaper og tærer ikke. For installasjon av tverrstokker til asbest-sementrør må utvikleren imidlertid bruke spesialiserte fester, klemmer og omkretser.

I tillegg kan de negative egenskapene til dette materialet vurderes:

 • Dårlig kombinasjon med tre, gjerdeplater, gjerde av metallprofil.
 • Muligheten for brudd under påvirkning av frysende vann som er fanget i rørhulen.

For å øke styrkeegenskapene og sikre større holdbarhet, fyll hulrommet i asbest-sementstøtter med sand-sementmørtel med installasjon inne i stålarmering.

Murstein

mursteinssøylerTeglstenger er holdbare og dekorative, men krever spesiell kunnskap og profesjonelle ferdigheter fra utvikleren. Mursteinstøtter har en imponerende masse, derfor krever jeg obligatorisk opprettelse av et fundament. Holdbarheten til mursteinstøtter er fortsatt i tvil, siden det avhenger av riktig installasjon av hele strukturen, den kompetente opprettelsen av basen, dreneringssystemet, tilstedeværelsen av en hette som beskytter murverket mot fuktighet.

Før du lager støtteelementene laget av murstein, er det nødvendig med grundige studier av dybden av jordfrysing, grunnvannets plassering, jordens sammensetning, etc..

Basert på det ovennevnte kan vi konkludere med at et gjerde med mursteinsøyler er en ganske dyr løsning, spesielt hvis vi tar hensyn til spesialistenes tjenester og kostnadene ved å levere materiale til byggeplassen..

kombinerte søylerDet er en ganske enkel og derfor populær metode for å lage mursteinstøtter. På stedet for den fremtidige støtten er et metallrør installert i bakken.

Deretter plasseres forskalingen for å lage en betongbrystning. Etter at betongen er herdet, er røret kledd med murstein, og brystningen er dekorert med mursteinlignende fliser..

Installasjonsregler for gjerde

Til tross for at selvinstallasjon av gjerdestolper ikke er den mest tidkrevende oppgaven i konstruksjonen, må du kjenne til og følge visse regler. Noen få anbefalinger fra spesialister for installasjon av gjerdestolper, uavhengig av materialet som brukes:

 1. Før du lager, er det nødvendig å utføre arbeid med å markere omkretsen av gjerdet, plasseringen av lagene. For å gjøre dette, mellom de ekstreme søylene, må du trekke i ledningen på nivået med de øvre og nedre tverrstengene.markere omkretsen av gjerdet
 2. Bestem plasseringen av stolpene basert på gjerdets lengde. Den optimale avstanden mellom gjerdestolpene bør være fra 2 til 3 meter.
 3. Borstøttehull. Dybden på søylene avhenger av jordtypen. I sand- og steinete jord bør dybden på hullene være minst 1/3 av gjerdets høyde. På grov jord dannes groper med en dybde under frysepunktet.
 4. Diameteren og formen på “glasset” for stolpen beregnes avhengig av vindbelastning, installasjonsmetode og støttematerialet.

Deretter vil vi vurdere hovedpunktene for å installere støtteelementene i gjerdet laget av tre, metall og betong..

Montering av støtteelementer av tre

gjerde av treEksperter anbefaler å bruke massivtre søyler med en diameter på 150 mm eller mer som ekstreme trestøtter i omkretsen. For støtteelementer i midten av strukturen kan du bruke tømmerstokker med en diameter på 100 mm.

Før installasjon anbefales det å behandle søylene med et antiseptisk middel, og vikle enden av støtteelementet med flere lag takmateriale.

Arbeidsordre:

 1. Bruk et bor i bakken for å forberede vertikale hull med passende diameter. Hullets diameter skal være to ganger tverrsnittet av kolonnen. Dybden på å legge en trestolpe er 500 mm med et gjerdehøyde på 1500 mm. Ved å øke gjerdets høyde, bør dybden på støtten også økes..
 2. Sørg for drenering. Et lag med sand, skjerminger eller steinsprut bør helles i bunnen av hullet.
 3. Legg støtten i “glasset” strengt vertikalt. Kontroller riktig innstilling med et nivå.
 4. Spinn støtteelementet i gropen med ødelagte murstein.

Fyll mellomrommet mellom “glasset” og kolonnen med steinsprut, og støt den med jevne mellomrom med et kofot eller annet praktisk verktøy

Montering av gjerdeposter i betong

montering av betongsøylerMassive armerte betongstøtter for gjerdet er installert på samme måte som tre, bare i stedet for å fylle på igjen, er strukturen fylt med sand-sementmørtel. For selvopprettelse av betongsøyler kan du bruke betonghelling av spesiell forskaling for søyler, som kan kjøpes relativt billig i enhver større jernvarehandel.

Installasjonsprosedyre:

 1. Monter den 1 m høye forskalingen på fire sider. Deretter samler du bare tre sider, den fjerde er ikke installert. Ledig plass brukes til å støpe betong.
 2. Fest skjoldene med skråninger.
 3. Installer en forsterkende struktur inne i forskalingen.
 4. Hell horisontale lag med betong i formen.

Deretter installerer du ankre for å sikre gjerdet..

Blant våre landsmenn er det veldig populært å sette innlegg for et gjerde, til tross for at denne løsningen ikke er budsjettmessig. Støttestrukturer som en konstruktør er satt sammen av spesielle betongblokker. Hovedproblemet er å skape et grunnlag som materialet legges på.

montering av armerte betongsøyler fra blokkerGjerdestolpeblokker har et hulrom. Installasjon av søyler av denne designen er ganske enkel: blokkene er stablet oppå hverandre, hulrom er forsterket og fylt med betong.

Installasjonsregler for metallstøttekonstruksjoner

montering av en metallstolpeTo metoder brukes for installasjon av metallstøtter: betong og kjøring.

 1. I det første tilfellet opprettes et hull med nødvendig dybde i bakken med et bor. Diameteren på hullet bør overskride delen av metallkolonnen litt. Stolpen er vertikalt installert i det forberedte hullet. Plassen mellom støtten og veggene i “glasset” er fylt med betong.
 2. Det andre alternativet innebærer å kjøre en støtte inn i et hull med en mindre diameter ved hjelp av en slegge. Denne metoden brukes for lette strukturer og bare på tung jord..

Du bør vite at det er en annen effektiv måte å støpe hule søyler av metall, som er som følger: gropen er fylt med betong, hvoretter en støtte blir drevet inn i den. Denne metoden gir en bedre fiksering av kolonnen i bakken..

montering av skruestolperEt av de enkleste (men ikke billige) alternativene for å lage en støttestruktur for et gjerde er å installere gjerdestolper..

Installasjon av støtter av denne designen er ganske enkel, krever ikke spesiell tid og lønnskostnader. Haugen er ganske enkelt skrudd i bakken. Den øvre delen av støtten, som støttestrukturen skal installeres på, kan ha en rund eller firkantet seksjon.

Hvordan installere et gjerdestolpe – video

Previous Post
Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin
Next Post
Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats