15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bygge en foss med egne hender på territoriet til et landsted

DIY foss

Murring av levende vann gir en spesiell smak til landskapsdesignet, som minner om et jordisk paradis. Det er sant å realisere den mangeårige drømmen om menneskeheten hvis du lager en foss i landstedet ditt med egne hender. Tross alt tiltrekker den dynamiske bevegelsen av væske fra topp til bunn øynene og oppmuntrer til tenkning om livets forgjengelighet..

Selv for 50 år siden ble slike strukturer ansett som utilgjengelige for vanlige mennesker. I det 21. århundre har det imidlertid dukket opp mange bygningsmaterialer og enheter som er tilgjengelige for kreative mennesker. Og detaljerte råd fra mestrene er en fantastisk hjelp til å lage en foss med egne hender på en sommerhytte. De som allerede har oppnådd dette målet, gleder seg over det behagelige suset fra det fallende vannet. De puster regelmessig inn den forfriskende brisen fra fjelluften uten å forlate boligen. Hva er nødvendig for å bygge et slikt mirakel på egen hånd? Tenk på råd fra erfarne håndverkere.

Fossen er installert vekk fra bygninger. Den konstante tilstedeværelsen av fuktighet fører til utseendet av soppavsetninger på veggene.

DIY foss: det første trinnet er bygging av et reservoar

å legge en dam

I det naturlige miljøet er det forskjellige typer fallende vann. Hun flyr raskt fra høye fjell. Står grasiøst ned i avgrunnen fra tersklene som er usynlige for øyet. Og noen ganger tar smale vannstrømmer seg gjennom steinene. Og i alle tilfeller faller det ned i en innsjø eller elv. Når du bygger en foss med egne hender på territoriet til et landsted, er det viktig å følge en lignende design.

Ikke overraskende er det første trinnet for å gjøre drømmen din til virkelighet et kunstig reservoar. Siden det ikke er noen ideelle former for elver og innsjøer i naturen, er det tilrådelig å følge det samme prinsippet. Buede tankalternativer passer harmonisk inn i det overordnede landskapet i forstadsområdet. Takket være denne tilnærmingen får strukturen en naturlig karakter..

Dybden på reservoaret avhenger av videre bruk. Hvis du planlegger å lansere fisk der og plante planter, bør den være over 1 m. Dette vil hjelpe de levende skapningene til å tåle kalde vintre.

Fossens hovedbygging begynner med en grunnmur. Avhengig av dybden graves det ut manuelt eller mekanisk. For å gjøre dette plasseres markeringer langs hele omkretsen av det fremtidige kunstige reservoaret med pinner og et tau. Etter å ha gravd et reservoar med nødvendig dybde, fjernes ytterligere 10 cm jord. Senere er denne delen dekket med sand og tampes tett med føttene eller ved hjelp av en spesiell enhet.

legge et vanntett lag

Videre lager de vanntetting av høy kvalitet, som fossenes holdbarhet avhenger av. For å gjøre dette, bruk ett av disse materialene:

 • hagefilm brettet i 4 lag;
 • butylgummi:
 • PVC -film.

Hvert alternativ har en annen levetid, noe som påvirker kvaliteten på vanntetting betydelig. Det valgte dekselet legges på innsiden av tanken, og etterlater omtrent 0,5 m på toppen for å fikse det..

Den mest holdbare er betongisolasjon, som er konstruert ved å utføre følgende prosesser:

 • dekk bunnen av gropen med en sterk film;
 • legge en trådramme for å styrke strukturen;
 • hell betong i bunnen av bollen.

Når det stivner, begynner de å støpe sideveggene. Et slikt reservoar vil tåle enhver innfall av været, forbli uendret i flere tiår på rad..

Hvis det brukes en filmtetting, tømmes vannet fra bassenget for vinteren. Ellers, etter frysing, vil den ødelegge den fullstendig..

pumpeinstallasjon og rørlegging

Velge konfigurasjon av strukturen

fossen i landet

Mangfoldet av fossefall som finnes i naturen oppfordrer håndverkere til å være kreative i arbeidet sitt. Takket være moderne teknologi kan enhver idé realiseres, og du kan bygge en dekorativ foss i landstedet ditt med egne hender. Det er flere typer strukturer som vellykket brukes av erfarne byggherrer..

Majestetisk miniatyr

to fosser i en dam

Det er imponerende når en stor mengde væske siver ned en bratt klippe. Den fascinerende støyen fra de kraftige strømningene er imponerende. Derfor drømmer mange om å skape et lignende mirakel på sommerhuset sitt. Heldigvis vet erfarne fagfolk hvordan man lager en foss ved hjelp av enkle konstruksjonsevner..

Når bollen allerede er forberedt, begynner de å bygge kaskadene. De er høydepunktet i strukturen. Det enkleste alternativet er å kjøpe en solid struktur og utstyre den med dekorative steiner. For konstruksjonen av en foss i en hage med en uvanlig konfigurasjon er det imidlertid bedre å vise fantasi.

foss design med pumpe installasjon

For at vannet skal falle vakkert ned og dele seg i mange bekker, blir det gjort flere hindringer. De begynner å spre dem fra siden av reservoaret og trekker seg omtrent 30 cm fra overflaten.

For et grasiøst fall av vann er det tilrådelig å bygge en serie kaskader på omtrent 1,5 m. Ellers vil ikke bekkene avgi et behagelig murring.

ordningen med fossen

For installasjon av avsatser brukes naturstein. Praksis har vist at det er mest praktisk å bygge av sandstein. For å tvinge strømmen nedover, er slangen installert på det øvre nivået mellom steinene. Denne designen regnes som det enkleste alternativet, som er mye brukt av våre landsmenn..

Kraftige kaskader i naturstein

naturstein foss

Spørsmålet om hvordan du lager en foss i gården med egne hender bekymrer mange kjennere av et vakkert landskap. Derfor deler erfarne håndverkere nyttige tips. En av dem er å aldri gi opp, selv når du mister motet. Etter å ha mottatt nødvendig kunnskap og ferdigheter, har mange oppnådd suksess.

La oss først finne ut hvordan du lager en foss fra steiner på territoriet til en sommerhytte. Arbeidet består av følgende prosesser:

 • merking av nettstedet;
 • fjerning av jordlaget til en dybde på omtrent 40 cm;
 • fylle bunnen av gropen med grus eller små småstein;
 • konstruksjon av en dreneringspute ved bruk av en blanding av knust stein med sand;
 • installasjon av store naturstein;
 • liten bakkeformasjon.

arbeidsplan for fossesystemet

Når du utfører alle punktene, bør du ta hensyn til flere nyanser. Treavfall kan ikke brukes til bunnlaget, ettersom det begynner å råtne raskt. For å holde vollen i form, tilsettes stein til jorden, vannes og komprimeres. Det er også tilrådelig å behandle jorden med ugressmidler for å forhindre utseende av ugress..

Det er bedre å bruke steiner med flate kanter for å danne jevne kaskader. De må legges ut i form av en pyramide..

Fritt form dekorativ design

paradis i landet

Unike små fosser passer fantastisk inn i landskapet på et landsted. De er ofte bygget i forskjellige populære stiler:

 • klassisk;
 • høyteknologisk;
 • loft;
 • land.

foss diagram

Driftsprinsippet er det samme som for en stor struktur. Først lager de et diagram over fossen, markeringen og fundamentgrunnen. Dekk den med vanntetting. Deretter lager de et passende design. Trinn dannes fra jorden, og legger flate steiner på dem.

Den ferdige strukturen er dekorert med dekorative steiner. Elskere av grønne planter krøllete stauder eller fuktighetselskende blomster.

foss på veggen

Et originalt alternativ for å dekorere en sommerhytte kan være en foss på veggen med bakgrunnsbelysning. For konstruksjonen trenger du:

 • trebjelker;
 • rør;
 • kobberplate;
 • pumpe;
 • spotlights av vanntett natur;
 • festemidler.

Det er bedre å utføre arbeidet under veiledning av en spesialist for å få en foss av høy kvalitet. Imidlertid er det først ønskelig å presentere det fremtidige designet i sin helhet. Dette vil hjelpe deg å gjøre de nødvendige beregningene riktig. Og så vil den brusende bekken dekorere forstedets rekreasjonsområde.

https://www.youtube.com/watch?v=W_cSGNHg1sA

Unike konstruksjoner uten pumpe

foss uten pumpe

Byggingen av kunstige fosser på territoriet til de kongelige palassene ble startet av de gamle grekerne. Den berømte geometeren Heron of Alexandria i det andre århundre f.Kr. startet bevegelsen av vann uten pumpe. Da mistenkte ingen at det fantes strøm. Designet besto av flere fartøyer og rør. Enkel fysikk og vann satt i gang.

I dag lager eksperter også fosser uten pumpe på dacha med egne hender, og etterligner gamle genier. Først velger de et passende volum fartøyer som vil sikre en uavbrutt vannforsyning. Deretter festes smale rør til dem. Hullene er lukket for å forhindre at væsken siver. I sluttfasen monteres konstruksjonen i henhold til fosseordningen. Den synlige delen av strukturen er dekorert med dekorative elementer slik at den harmonisk passer inn i det overordnede landskapet.

dyrelivshjørne i hagen

Når du designer en struktur, er det tilrådelig å la tilgang til elementene i fossen. Takket være dette vil det være mulig å “starte” den når som helst for å nyte melodien til den fallende bekken..

Oppsummerende bemerker vi at bygging av en foss med egne hender på stedet er en virkelig interessant aktivitet. Det viktigste er å velge den originale typen design, og deretter trygt komme i gang. Og la hele verden misunne den unike strukturen i landet.

Fosser i landskapsdesign

en foss dekorert med ulemper opprinnelige fossen som en del av gjerdet foss i rekreasjonsområdet foss med en bekk foss ved siden av lysthuset https://www.youtube.com/watch?v=3q2XE3ZjP-A rennende foss

Bygging av et reservoar med en foss – video

https://www.youtube.com/watch?v=NxMwfQa1ahk

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători