15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage en vakker og pålitelig seng med egne hender av tre

gjør-det-selv-seng laget av tre Det er ikke alltid mulig å kjøpe rimelige møbler til en sommerhytte eller et hjem. Men du kan raskt lage en seng med egne hender av tre, og det er ikke ille å spare penger på dette. Dessuten vil størrelsen på produktene fullt ut tilsvare størrelsen på rommet. Du trenger bare et lite sett med verktøy for trebearbeiding, kvalitets tre og en liten opplevelse.

Fordeler med massivtre

seng i massivt tre Materialet som sengen vil bli laget av vil ytterligere påvirke luftkvaliteten i rommet og styrken på eiers søvn. For tiden er møbler for de dyreste interiørene laget av massivt tre, som regnes som et veldig verdifullt materiale..

Utvalget av tresenger i butikkene er rett og slett stort. Mange typer, modeller, tresorter og nyanser gir deg mulighet til å kjøpe et møbel som mest harmonisk utfyller det tidligere opprettede designet på nesten alle rom. Dessuten hvis du lager sengen selv.

Tremøbler har mange fordeler, blant annet:

 • tilstedeværelsen av en behagelig spesifikk lukt som er karakteristisk for nåletre;
 • naturlig tre inneholder ikke kjemiske forbindelser som er skadelige for mennesker og kjæledyr og fordamper ikke farlige stoffer i luften;
 • du kan uavhengig velge trefarger for en hjemmelaget seng – mørk (valnøtt, kirsebær, kastanje) og lys (lønn, aske, bjørk).

Det er bedre å lakkere alle tredeler og samlinger – dette vil forenkle vedlikeholdet, forbedre utseendet og redusere levetiden til hele produktet.

Før du begynner å lage en seng med egne hender av tre, må du tegne en skisse, på grunnlag av hvilken du kan lage en detaljert tegning og sette alle dimensjoner på den. Og også for å kjøpe alle nødvendige materialer, komponenter og tilbehør – foran og tilkobling. Ikke glem madrassen. Størrelsen kan være avgjørende.

For de som aldri har gjort dette før, kan du starte introduksjonen til møbelsnekkeryrket ved å lage en barneseng av tre. Det er mye mindre, det blir mye lettere å merke og kutte ut komponentene. Størrelsene velges i henhold til barnets høyde. Hvis du prøver, vil kvaliteten på arbeidet være ganske høy. Møblene vil vise seg å være sterke og holdbare.

Hvor lett det er å lage en seng med egne hender av tre

enkel treseng

Før du starter arbeidet, må du gjøre deg kjent med typer og standardstørrelser på senger for voksne:

Modell Bredde Lengde
1 Et soverom 50 til 80 cm 170–200 cm
2 En og en halv 100 til 120 cm 120–200 cm
3 Dobbelt 160 til 180 cm 200–220 cm

Du må også ta hensyn til belastningen på strukturen – den estimerte maksimale vekten til mennesker som vil sove i sengen eller hvile. Og så, med tanke på de innhentede dataene, bør du kjøpe brett og stenger med de mest egnede parameterne..

Prinsippet om å lage en seng laget av tre med egne hender er ikke så komplisert. Rammen må være av massivt tre, da den er enkel å behandle. Og et slikt produkt vil se bra ut. Hvis du kjøper materialer av høy kvalitet, helst uten knuter og forhåndsbehandlet på en slipemaskin, kan du spare ikke bare tid, men også energi..

Gjør-det-selv tresenger tegninger og diagrammer

tegning av en seng laget av treHvis en seng er nødvendig for en sommerbolig og vil bli laget på samme sted, er sannsynligvis alle verktøyene som kan kreves allerede på lager. For eksempel vil det være vanskelig å klare seg uten en sirkelsag hvis du trenger å sage de eksisterende platene på langs for å redusere bredden eller sette dem på lamellene.

Du trenger definitivt:

 • bore;
 • en enhet for å sette boret i en bestemt vinkel;
 • tømrerfelt;
 • Sander.

Og du må også forberede selvskruende skruer med en lengde på 30, 50 og 60 mm, sandpapir av forskjellige kornstørrelser, trelim, klemmer, tre sparkel, beis, børster og vannbasert akryllakk for tre. Kutting av tømmer utføres på grunnlag av tegninger og dimensjoner.

Arbeidsstadiene er som følger:

 1. Ramme produksjon. De forberedte platene festes med selvskruende skruer, som skrus inn i en vinkel. Endene behandles med en kvern. Sjekk hjørnene. Malet eller lakkert.sengeramme i tre
 2. Fest støttene til stativbunnen. Den ferdige rammen er vanligvis plassert på siden for å forenkle prosessen. Det bør ikke være noen hull mellom stangen som holder stativbunnen og støtten. Alle hull fra selvskruende skruer er dekket med en spesiell kitt, og deretter slipt med sandpapir.feste av støtter
 3. Å lage seks bein. Stenger 10×10 cm er passende, lengden på som er 10,5 cm. Bena kan være rette eller lett skrå.blank
 4. Bena festes med 60 mm selvskruende skruer. De trenger to for hvert ben. De bør skrus inn langs føringshullene, dette vil redusere muligheten for vedkløyving.montering av sengen med selvskruende skruer
 5. Dekorative strimler limes på toppen av rammen og festes med klemmer. Fest til slutt lamellene til bunnen av rammen ved hjelp av spiker..sterk feste
 6. Sett ned sengen, og sett madrassen på plass.sengen er klar

Dette er en versjon av en veldig enkel sengmodell uten hodegjerde. Den kan være laget av tre, MDF, sponplater, myke paneler i forskjellige former. Sengetavet i tre er malt med oljemaling eller dekorert med marquetry.

Alle gjør-det-selv-senger laget av tre, hvis bilder kan sees her, lar deg lage et billig, men veldig vakkert og koselig interiør i landet eller i et landsted.

Oppsummerer

En selvlaget seng, sofa eller barneseng vil bidra til å skape et originalt interiør i alle rom..

For et lite soverom i en liten byleilighet eller studio vil en modell av en seng med løftemekanisme være relevant. Dette vil tillate å legge til en annen til hovedfunksjonene – lagring av sengetøy og noen ting..

Barnas køyesenger ser veldig interessante ut. Produksjonsprosessen ligner den som presenteres ovenfor. Det skiller seg bare ut ved at to mindre køyer plasseres over hverandre. Det er nødvendig å overholde de foreskrevne sikkerhetsstandardene og feste bena til gulvet.

Gjør-det-selv budsjettseng av tre-video

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători