15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor trenger du en smart plugg og hvordan du bruker den?

smart kontakt En vanlig stikkontakt oppfyller upretensiøst alle kommandoer – den kobler til en bordlampe, en støvsuger og lader batteriet. Derimot lar en smartkontakt (smartkontakt eller – for de mer avanserte – smarte stikkontakter) seg programmere. Hun er i stand til å utføre kommandoer gitt eksternt fra en passende ekstern enhet – smarttelefon, bærbar PC, nettbrett.

Hvordan fungerer en smart plugg

smart plugg i drift Først av alt, hva er smarte kontakter for? Instrumenter og elektronikk er alltid utstyrt med en mekanisk eller elektronisk bryter. Den mekaniske bryteren på enheten (vippebryter) har to tilstander – “på” og “av”, som fysisk endres av brukeren.

Den elektroniske bryteren fungerer annerledes. Den inneholder en blokk som kan flytte enheten til ønsket posisjon ved hjelp av en nettverkstilkobling. Uansett hva som skjedde da knappen ble trykket sist, vil enhetens nye tilstand endres til den ønskede. For dette har den elektroniske bryteren en spesiell minnekort, som enhetens forrige tilstand er lagret med. Minnet til kretskortet “husker” forrige tilstand og sammenligner det med det angitte. Basert på resultatene av en slik sammenligning, tar den nødvendige tiltak.

Når enheten er koblet fra nettverket, nullstilles minnet. Derfor vil det første trykket når du slår på, bety enhetens tilstand, som ble angitt av brukeren som standard..

smart plug -operasjonHva er en smart plugg? Den lar deg angi nødvendig tilstand for enheten med ett klikk / klikk, uten at den fysisk må koble den fra strømnettet. I dette tilfellet kan selve kontrollenheten befinne seg langt fra plasseringen av enheten den kontrollerer..

Signaloverføring utføres utelukkende via Wi-Fi, så smartkontakten vil ikke fungere i området med ustabil tilgang til nettverket.

Hvordan fungerer en smartkontakt?

generell oversikt over den elektroniske bryteren

En smart kontakt består av følgende elementer:

 1. En mottaker som styrer ekstern strøm.
 2. Intelligent hub som bestemmer kilden til styresignalet.
 3. Batterirom (for smartplugger med lavt strømforbruk) eller strømomformer (for andre typer smartplugger).
 4. Kontaktgruppe som inkluderer en eller flere typer eksterne kontakter.
 5. Plasthus med kontakter og informasjonsetiketter.
 6. Festemidler.

Vær oppmerksom på at disse enhetene, i motsetning til standard mekanisk koblede uttak, krever ekstern strøm. Derfor, selv om strømforbruket for smarte utsalgssteder er lite, lades de fortsatt ut over tid. Dette skjer når enheten gjentar signaler fra navet spesielt ofte..

smart stikkontaktModerne nettverk er en samling celler som er uavhengige av hverandre, så smartenhetene selv fungerer som nettverksgjenopptakere. Som et resultat blir rekkevidden til Smart Hubs økt. På denne måten forbedrer smarte plugger det overordnede nettverket til huben ved å fungere som nettverksgjenopptakere.

Nettnettet vil være betydelig mer motstandsdyktig hvis smarte plugger er jevnt fordelt over serviceområdet. Da vil energiforbruket for overføring av styresignalet og sannsynligheten for feil under overføringen avta.

Funksjoner ved valg av smartkontakt

smart plug til smart plug -tilkoblingHvordan fungerer en smart plugg? Først av alt, er nødvendigheten av å bruke enheten funnet ut. For eksempel, hvis de fleste av enhetene som er tilgjengelige i lokalene (klimaanlegg, vifter, varmeovner, etc.) ikke har det riktige alternativet, er det ingen vits i å kjøpe en smartkontakt i det hele tatt.

Kan du sjekke det? Det er flere enkle måter:

 1. Les instruksjonene nøye.
 2. Kontroller utstyret til enheten med en smart plugg.
 3. Be en salgsassistent slå på enheten eksternt direkte i butikken (spesialiserte supermarkeder med respekt for seg selv er alltid utstyrt med smarte stikkontakter).

Deretter velges passende steder for montering av enheten. De bør ikke være i “døde” soner som er vanskelig å nå for styresignalet. Dette er spesielt viktig hvis hjemmet ligger i et område med svakt eller ustabilt internett..

generell oversikt over kalibratorenDe fleste moderne hjemmeprogrammerbare enhetsstørrelser er smarte pluggkompatible. Derfor må du først koble en vanlig støpsel til smartpluggen, og først deretter til den smarte kontakten..

Soneinstallasjon av en smart plugg er avgjørende for å sikre hjemmets sikkerhet, siden bevegelsessensorer kan gjenkjenne det faktum at det kommer inn i et forbudt rom, men ikke overføre et signal til det tiltenkte formålet..

Installasjon og applikasjonsrekkefølge

smart stikkontaktHvordan koble til en smart plugg? Kontroller først kompatibiliteten til programmet med enheten. Du må slå den av og deretter slå den på igjen. Hvis enheten ikke slås på automatisk, fungerer den dessverre ikke med en smartkontakt..

Heldigvis blir slike problemer mindre og mindre vanlige. Listen over smartenhetsmodeller som styres via en smarttelefonapplikasjon eller via Internett vokser stadig. Noen enheter tillater også stemmekontroll.

For å bruke en smartkontakt (i rom der det allerede er tilgang til Internett via kabel eller Wi-Fi), må du utføre følgende rekkefølge av handlinger:

 1. Last ned den nødvendige applikasjonen for en Android- eller iOS -enhet (navnet på appen er angitt i brukerhåndboken).
 2. Opprett en konto ved hjelp av alternativet “Legg til enhet”.
 3. Skann QR -koden som vises på skjermen.
 4. Konfigurer en smart kontakt ved å implementere tilkoblingsdiagrammet som er angitt i håndboken. Vippelysene på enhetspanelet lyser når de er riktig konfigurert.
 5. Etter en stund vil en av indikatorene blinke: dette betyr at smartkontakten er klar til bruk.
 6. Trykk på kontrollknappen og hold den inne til smartkontakten fanger opp Wi-Fi-signalet. Når dette skjer, slutter indikatoren å blinke..

Nå kan du koble til enheten du vil kontrollere. For dette bør en smart-plugg brukes. Med jevne mellomrom er det verdt å sjekke funksjonaliteten til smartkontakten ved hjelp av en kalibrator.

Smartpluggen skal ha en størrelse som passer til smartpluggen.

Hvorfor trenger du en smart stikkontakt i huset – video

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători