15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan bygge en drivhusbakke med egne hender

gjør-det-selv drivhusbrødboks Klimaet i Russland er ikke preget av lang og stabil varme, derfor er det vanlig å dyrke en betydelig del av avlingen i drivhus. En gjør-det-selv-drivhus innebygd brødbinge vil bli en pålitelig assistent når du dyrker grønnsaker i en sommerhytte fra Sibir til Krasnodar-territoriet.

Designfunksjoner, varianter, fordeler og ulemper

designfunksjoner Et slikt drivhus kalles “Brødkurv” på grunn av måten det åpnes på. Det andre navnet er Fedorovs drivhus. I motsetning til et vanlig drivhus, hvor inngangene er plassert i endene, stiger og faller langsidene i “brødkassen”. Hevet vegg gir enkel tilgang til hele sengens overflate.

Drivhusbrødbeholderen har flere varianter:

 • bare den ene halvdelen åpnes, den andre er døv;
 • begge deler er bevegelig festet og stiger;
 • veggene er hevet over bakken, danner en høy seng.

åpent drivhusdrivhusboks med egne hender i lukket formDet første alternativet er noe lettere å produsere, men forutsetter tilgang bare fra den ene siden. Den forenklede designen er å foretrekke for smale senger eller i kjølige, vindfulle klimaer hvor ventilasjon ikke er nødvendig fra ende til ende. På slike steder er drivhuset installert med åpningssiden mot sør..

To løftedeler lar deg nærme deg “brødboksen” fra begge sider, slik at sengen under den kan utvides. Den fullt åpende designen er fordelaktig i de sørlige områdene – på en varm ettermiddag kan begge sarmene løftes, festes og et dekkmateriale trekkes over for å beskytte planter mot den brennende solen.

dyrking av grønnsaker i et drivhusI Fedorovs drivhus, bygget med egne hender og i henhold til sin egen størrelse, dyrker de alle lave grønnsaker eller bæravlinger – paprika, aubergine, lavt voksende tomater, busk aspargesbønner, kålplanter, physalis, tidlige greener. I de nordlige områdene med en kort sommer i drivhuset vil courgette, reddiker, lave tidlig modne tomater få tid til å modnes.

Hagebrødsbeholderen består av nesten de samme plussene:

 • fullstendig fungerende innvendig plass som ikke tar opp midtganger;
 • lett vekt lar deg overføre til et annet sted;
 • trenger ikke å demonteres for vinteren;
 • lett å ventilere.

Ulempene med en drivhusbrødbakke inkluderer umuligheten av å plante høye planter og behovet for å overvåke tilstanden til bevegelsesmekanismen. Av og til må den rengjøres for smuss og smøres.

Gjør-det-selv drivhusbrødbeholder-byggetrinn

bygging av en drivhuskurvByggingen av et nytt hus for planter vil ikke være vanskelig hvis du mentalt forestiller deg strukturen – to fjerdedeler av en sylinder kuttet langs lengden, nestet inn i hverandre og festet på en ramme. Den indre delen skiller seg fra den ytre i mindre dimensjoner.

Jo større forskjell mellom deler, jo større er gapet mellom dem. Et mindre gap vil gjøre strukturen mer lufttett, en større vil forbedre luftsirkulasjonen i den.

En tegning med dimensjonene til et drivhus for en brødbøtte må fylles på forhånd for å beregne og kjøpe den nødvendige mengden byggematerialer, velge et passende sted på stedet og lage et fundament.

For å lage et drivhus som åpner på den ene siden og måler 2×1,2×0,6, trenger du:

 • profilrør 20x20x1,5 med en total lengde på 19 m;
 • polykarbonatark 2,1×3 m;
 • bolter, muttere, selvskruende skruer med termoskiver, grunning og maling for metall.

Nødvendige verktøy:

 • sveisemaskin;
 • vinkelsliper (slipemaskin);
 • bore;
 • skrutrekker eller skrutrekker.

Hvis bygningen vil stå på et fundament, er det nødvendig å i tillegg fylle på sement, grus, sand og forskalingsplater.

Velge et sted på nettstedet

velge et sted for et drivhusSelv nytt polykarbonat blokkerer delvis solens stråler, så for å bygge et “brødskål” med egne hender bør du velge et sted som ikke er skyggelagt av bygninger eller trær. Hvis det er problematisk å velge et slikt sted, må du velge et som er godt opplyst i første halvdel av dagen. Planter produserer klorofyll mer aktivt om morgenen..

En liten skråning for et drivhus er ikke forferdelig, men med store høydeforskjeller må du bruke penger på å bygge et fundament.

Hvis hele området er på en skråning, plasser drivhuset på de øverste punktene. I lavlandet varmes luften verre opp.

Fundament

stripefundamentleggingTypiske tegninger av et drivhus for en brødbinge gir vanligvis ikke installasjon på et fundament. Det er en lett og relativt fleksibel struktur som ikke lider av frysing og tining av bakken..

Fundamentet trengs bare i to tilfeller:

 • høyt nivå av grunnvann som strømmer til overflaten under flommen;
 • plasseringen av stedet i en skråning.

For å bygge et enkelt stripefundament graves en grøft 20-25 cm bred og opptil 40 cm dyp. Bunnen er planert, dekket med et sandlag, tampet. På lette løse jordarter lages forskaling (på tette våte leirer kan du klare deg uten det). Deretter helles betong, etter herding, dekket med en film og får stå i 2-3 uker til fullstendig herding.

Samtidig med støping av fundamentet er festemidler for rammen av drivhuset innebygd i betongen. Den er nedsenket i en uherdet løsning, og etterlater et arbeidselement på overflaten – en brakett, hårnål eller brakett.

Hvis tomten er tørr og jevn, og du ikke vil sette drivhuset direkte på bakken, må du gi en base fra en stolpe på tegningen av drivhuset “brødkasse”. For å forhindre forfall, er treet impregnert med biobeskyttelse, tørking av olje eller bearbeiding.drivhuset klar til installasjon

Et annet praktisk alternativ for å fikse et drivhus på en hageseng er buer som er langstrakte i hjørnene. De graves ned i bakken til polykarbonat. Denne designen er billig og holdbar..

Ramme

produksjon av endedelerKonstruksjonen av rammen begynner med endedelene. Av 4 rørdeler med dimensjoner på 2×600 mm og 2×570 mm er 2 rette vinkler sveiset.

Lengden på buene måles med formelen for omkretsen – 2πR. Del resultatet med 4 fordi buen er en kvart sirkel. I vårt tilfelle trenger du 3 buer 942,5 mm lange og 3 buer 894,9 mm lange. For å gjøre et rett rørsegment til en bue trenger du en rørbøyer.ved hjelp av en rørbøyer

Du kan bruke den enkleste hjemmelagde enheten av to sjakter som er plassert på aksene fritt og en stivt festet til håndtaket. Avstanden mellom akslene velges slik at røret som passerer mellom dem bøyes i ønsket vinkel.hjemmelaget rørbøyeapparat

Lange buer er sveiset til den ytre delen, forkortet til den indre delen.

Deretter kuttes 2 rør på 2000 mm og 2 på 1940 mm.rørskjæring

Snittene sveises sammen i henhold til figuren:drivhusrammesveising

Etter sveising prøves den mindre delen til den større – de må passe inn i hverandre uten å berøre, nøyaktig i henhold til dimensjonene på drivhustegningene til “brødkassen”. På toppen av de rette vinklene i endene bores hull med en diameter på 8,5 mm med et bor for å feste delene. Den sveisede rammen rengjøres av skala, grunnes og males over med en metallkomposisjon.

Dekker rammen med polykarbonat

Et ark polykarbonat kuttes med en konstruksjonskniv i henhold til følgende skjema:kutting av polykarbonatark

Skrudd til rammen, med utgangspunkt i sidedelene. Polykarbonat er festet til innsiden med selvskruende skruer med en presseskive; utenpå er taktekking egnet. Deretter skrus polykarbonatet til langsgående sider. Belegget skal dekke endene på sideveggene slik at det ikke kommer fuktighet inn i materialet..

For et drivhus der frøplanter vil vokse, velg polykarbonat med et beskyttende lag mot ultrafiolett stråling. Under et slikt lider lider ikke unge planter av solbrenthet..

De ytre og indre delene er forbundet med et mellomrom, hvis bredde er festet med skiver. Fra innsiden er to muttere skrudd på bolten slik at enheten ikke løsner under drift.sikker fiksering

1-2 låser er montert i midten av langsidene for å fikse den øvre posisjonen til åpningsdelen.

Hvis gapet viser seg å være for stort, festes en gummistripe av passende størrelse langs den øvre kanten av den større delen. Det vil lukke hullet og rense polykarbonatet under åpningen av rammen.

ramme i polykarbonatStrukturen er installert på fundamentet og festet på flere punkter med ankerbolter eller andre festemidler:feste drivhusbrødbeholderen til basen

På dette kan byggingen av et drivhus “brødboks” med egne hender betraktes som fullført.

Praktiske tips for bruk

Flere “folketriks” vil bidra til å øke funksjonaliteten og brukervennligheten til det nye bygget:

 1. Å arrangere et varmt bed vil skape en naturlig oppvarming av jorda og la deg plante avlinger tidligere. For å gjøre dette, inne i drivhuset, tas jord ut på to bajonetter av en spade og dekket med små grener, løvverk, kompost.
 2. Hvis det er festet børster til rammen på den delen som ikke kan åpnes, blir polykarbonatet rengjort hver gang rammen åpnes..
 3. Det åpne rammen må festes med en lås eller lås, slik at den under vindkast ikke faller spontant og ikke treffer hendene dine.

Hvis du gir de listede finesser, vil alle spørsmålene om hvordan du lager et “brødboks” drivhus med egne hender bli oppbrukt, og det vil være praktisk og trygt å bruke det.

Super drivhusboks med egne hender – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă