15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner og fargevalg av en kastanjedress

bay hest Fargen på en hest er ikke bare fargen, men en generell kombinasjon av fargen på krysset, lemmer, manke og også halen, som er lagt ned på genetisk nivå. Kastanjefargen på hesten regnes som den vanligste og finnes i alle raser. Brystfargede hester er høyt verdsatt av oppdrettere, da de kjennetegnes ved effektivitet, fysisk styrke og utmerket fart. Denne fargen finnes i flere varianter, som hver har sine egne karakteristiske nyanser og funksjoner..

Draktens opprinnelse

trekk ved fargen på bayhesten En bayhest – hvordan den er og hvordan en hest med denne fargen ser ut, ble nevnt i russiske litterære verk fra sølvtiden. Det er flere teorier om opprinnelsen til ordet “bukt”.

I følge den første refererer den til det tyrkiske språket, som navnene på andre striper. Tilhengere av en annen teori er sikre på at dette begrepet stammer fra den russiske “undertrykkelsen” – slik kalte slaver prosessen med å tenne en flamme.

Bay farger av hester har alltid blitt ansett som raske, vennlige og hardføre, på grunn av at de ble mye brukt som assistenter for husholdningsoppgaver. Hester av denne fargen er mer sannsynlig enn andre å bli mestere i forskjellige løp..

Spesifisering av farging

særegenheten til fargen på frokostblandingerFargen på hesten “bukt” er en av hovedfargene som finnes blant de fleste raser.

Denne fargen har flere spesifikke forskjeller:

 1. Grunntonen der dyrets lemmer, kryss, nakke og snute er farget er brunaktig i forskjellige varianter. Det kan være mørk sjokolade, ingefær eller nøtteaktig..mørk farge
 2. I en nyfødt alder har føll en rosa hud, som endres til grå etter hvert som de modnes.
 3. Lemmer under kneet, ørene, halen og manen til hesten er malt i en rik mørk nyanse.
 4. Øynene er vanligvis brune.brune øyne

Et karakteristisk trekk for alle typer bayhester er den brennende effekten på pelsen, som oppnås på grunn av de blå-svarte hårene i hovedullmassen..

Bay hestedress: hovedvarianter

bay hestBayfargen på hester har flere nyanser, som hver har spesifikke egenskaper og karakteristiske forskjeller:

 1. Lys kastanjefarge – preget av overvekt av en gyldenbrun eller mursteinfarge. Pelsen på hodet, manen og halen på dyret har en lysere nyanse enn pelsen på krysset. En mørk, noen ganger svart linje er plassert langs ryggraden til dyret. Den lyse kastanjehesten er preget av melkefulle sandflekker rundt øynene og nesen. Noen hester har gulaktige flekker i lysken og rundt baken. I henhold til den aksepterte standarden er tilstedeværelse av snøhvite “sokker” på hestens ben tillatt.lett kastanjehest
 2. Dark – en kastanjehest med svart manke, hale og mørke lemmer. Den nedre halvdelen av hestens snute og rygg er nesten svart, resten av hestens kropp er malt i forskjellige sjokoladefarger.mørk kastanjehest med svart manke
 3. Rådyrbukt – som navnet tilsier, ligner denne arten fargen på vill hjort. Øvre rygg og kryss av hesten er farget i mørkere brune nyanser, nærmere magen og halsen blir pelsen merkbart lysere. Ben under kneleddene er halen og manen til dyret tradisjonelt svarte.rådyr-bay hest
 4. Kirsebærfargen på bayhester regnes som en av de mest spektakulære. Det er preget av en lys rød eller konjakk nyanse av hår, som du tydelig kan se kirsebær-skarlagen. Bare beina på dyret under kneleddene skiller seg fra den generelle kirsebærfargen – de har en tradisjonell svartbrun farge, lys grå er tillatt.kirsebærfarge på bayhester
 5. Kastanjefargen på bayhester regnes som den vanligste. Den kombinerer alle de karakteristiske trekkene i drakten – en mørk brun farge på hovedfrakken med mørke “brennende” områder, jevnt plassert i hele kroppen. Det er de som gir hestens utseende prang og nåde..kastanjefarge av bayhester
 6. Den overbærende variasjonen av bayhester er ganske sjelden. En betydelig del av dyrets pels er lysebrun. På baken, lysken og nesen er flekker med lysere nyanser tillatt.et skittent utvalg av bayhester
 7. En av de mest uvanlige og sjeldne salver anses å være gylden. Slike kastanjehester kan identifiseres ved deres lysrøde, nesten gule pelsfarge med en karakteristisk gylden fargetone og fet glans. Hannene er preget av beige nyanser av ull uten gullfarge..gyllen farge

Forholdet mellom drakt og karakter

en føyelig hestFargen på en hest bestemmer ikke bare utseendet, men også karaktertrekk, fysiske evner og arbeidskvaliteter.

Bayhester er tradisjonelt utstyrt med fordeler som skiller dem gunstig fra hester med andre striper:

 • livlig, nysgjerrig, men balansert temperament;
 • utmerket utholdenhet;
 • kraftig, atletisk kroppsstruktur;
 • høy hastighet.

Mange oppdrettere verdsetter bayhester nettopp for sin balanserte og rolige natur. Det er mye lettere å håndtere slike dyr enn med representanter for andre striper. For eksempel svarte, kjent for sin aggressive, egensinnige og uavhengige natur..

Kastanjefargen på hester regnes som den vanligste blant oppdrettere. Populariteten skyldes dens utmerkede fysiske evner, ytelse og høy motstand mot intens stress..

tåler intense belastningerBayhester har et rolig og jevnt temperament. De egner seg godt til utdanning og viser ikke aggressivitet og vilje mot en person. På grunn av den høye akselerasjonshastigheten får representanter for denne drakten førsteplasser i hestesport.

Ta vare på en bayhest

stell av bayhesterRiktig omsorg for en bayhest er nøkkelen til dens utmerkede velvære, fysiske styrke, gode helse og spektakulære utseende..

De grunnleggende omsorgsreglene er ikke forskjellige fra vedlikehold av hester i andre farger og raser:

 1. Hester skal bare oppbevares i en varm, tørr og romslig stall. Den må ha et romslig rom for å gå og trene dyr..
 2. For hestenes gode helse er det veldig viktig å beskytte den mot konstant kulde og trekk..
 3. Riktig, balansert ernæring spiller en viktig rolle i hestepleien. I kostholdet til bayhester, havre og andre korn, høy, nøtter, grønnsaker og røtter, må frukt være tilstede. Du kan ikke klare deg uten spesielle tilsetningsstoffer – kritt, salt og benmel.
 4. Den nødvendige mengden vann beregnes avhengig av hestens vekt. Du trenger minst 10 liter for hver 100 kg kroppsvekt.
 5. Etter trening må dyret skylles med varmt vann, og også nøye overvåke renheten i hovene..

Buktfargen på hester er en av de mest utbredte, mange og populære. Den har flere varianter som er forskjellige i fargenyanser. Dyr av denne fargen er høyt verdsatt av oppdrettere for sitt spektakulære utseende, balanserte karakter og utmerkede fysiske egenskaper..

Å mate avkommet til en bayhest – video

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici