15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Klekker goslingene kunstig i en inkubator hjemme

Daglige gåsninger Å avle goslings i en inkubator hjemme regnes som en lønnsom og interessant virksomhet. En fugleoppdretter vil kunne selge kjøtt og gi et nyttig produkt for familien. Gåsegg, som kan spises, er også høyt verdsatt. De har en gunstig effekt på hjernens arbeid, metter kroppen perfekt og er rike på vitamin A, B, B, K. Å avle goslings i en inkubator og deretter holde fuglene er ikke en vanskelig oppgave. Det er nok å kjenne de grunnleggende reglene og anbefalingene slik at vekstprosessen går uten problemer..

Les en artikkel om: temperaturforhold ved inkubasjon av kyllingegg!

Valg av egg for inkubasjon

Gås som legger et reir for avl Enhver erfaren fjærfeoppdretter vet at det er to avlsmetoder for goslings – naturlig og kunstig. I det første tilfellet brukes en høne, som er en voksen gås. For kunstig avl av goslings i en inkubator hjemme, trenger du en inkubator. Den kan kjøpes for et annet antall egg..

Inkubasjon av goslings vil være vellykket hvis gode egg er valgt på forhånd. Et ovoskop vil være nyttig for dette. Med hjelp kan du bestemme hvor høy kvalitet en kopi er. Egg som er for små eller store, eller egg med sprekker eller andre feil i skallet, bør lukkes ut før kontroll..

Kontrollere egg med et ovoskopNår du bruker ovoskopet, må du være oppmerksom på følgende:

  • eggeplommen skal være nøyaktig i midten;
  • proteinet skal ikke inneholde mørke flekker;
  • når du snur, går eggeplommen automatisk tilbake til riktig posisjon.

Hvis du beholder fuglene selv og planlegger å ta egg fra dem for å dampe goslingene i inkubatoren, kan du påvirke kvaliteten på prøvene. For å gjøre dette må du mate voksne med en balansert mat, riktig beregne antall hanner og hunner, ta gjess ut på beite hver dag. I dette tilfellet vil de fleste eggene være av god kvalitet..

Hvordan klekke goslings i en inkubator?

Egg bør ikke lagres i mer enn 7 dager før de legges i inkubatoren. Gjess skynder seg annenhver dag, så du må vente til et tilstrekkelig antall prøver er samlet. Lagringstemperaturen bør være 10-15 °, og eggene ligger bare på siden med en sløv ende. For at embryoene ikke skal dø, bør de vendes til den andre siden etter 4 dager. Hvis de oppbevares lenger enn en uke, reduseres sjansen for å få levende og friske kyllinger betydelig..

Gåsegg i en inkubatorAvl av goslinger hjemme utføres i henhold til visse regler. De bør ikke krenkes, siden antall overlevende og friske kyllinger avhenger av dette. Hvis du må vokse kunstig for første gang, må du gjøre deg kjent med prosessen i detalj..

Grunnleggende inkubasjonsregler:

  1. Oppretthold riktig temperatur. I de første dagene, 38 grader, og deretter til slutten av inkubasjonen, reduseres temperaturen til 37 grader.
  2. Overvåk fuktighetsnivået. Vann i spesielle spor må være konstant.
  3. Snu eggene 180 grader i tide, og legg egget med den stumpe enden.

Spørsmålet om hvordan goslings blir avlet i en inkubator er ganske enkelt å svare på. Handlingsplanen er alltid den samme, og den passer for hver person. Vask eggene i en svak løsning av kaliumpermanganat før du legger dem for å desinfisere dem. Legg i væske i 3 minutter et par timer før du merker bokmerke. For å forberede løsningen, bland 5-7 krystaller av kaliumpermanganat i 1 liter vann, hvis temperatur er 30 °. Mengden løsning kan økes mens de angitte proporsjonene opprettholdes. Etter at eggene er vasket, kan de ikke tørkes av med en fille. Du må la dem tørke på egen hånd for ikke å ødelegge det beskyttende skallet..

De første goslingene klekketLegg de plukkede eggene i inkubatoren på risten. Du må sette dem på den ene siden og ingenting annet. Den første uken må du opprettholde en temperatur på 38 °, den skal ikke stige over. Bruk et utendørs termometer for å overvåke temperaturen. For å klekke goslings i en inkubator hjemme, spray eggene de første 7 dagene, og spray ikke for en uke. Spray igjen fra dag 15

Du bør umiddelbart merke skallet med en enkel blyant og signere datoen for bokmerket på den. Dette er nødvendig for å vite når de omtrent vil klekkes. Det er spesielt nyttig hvis ett eller flere bokmerker vil bli lagt til senere. Merk toppen med bokstaven B, og den nederste med H, som vil hjelpe til ikke å bli forvirret når du snur eggene.

Det er nødvendig å snu eggene minst tre ganger om dagen, slik at embryoet ikke fester seg til veggen. Gjør dette med jevne mellomrom. Det er viktig å utføre handlingen raskt slik at eggene ikke får tid til å kjøle seg ned. Hvis inkubatoren har en auto-flip-funksjon, anbefales det å stille frekvensen til 4 timer. Det er viktig å huske at egg fra den 26. inkubasjonsdagen ikke trenger å snus.

Eggene blir ikke nedkjølt de første 10 dagene. Slå deretter av inkubatoren en gang om dagen og åpne lokket i 5-10 minutter. I andre halvdel av inkubasjonen økes avkjølingstiden til 20-30 minutter, og utfører prosedyre 2 om morgenen og om kvelden.

Dermed må du fortsette å fordampe goslingene. Når det gjelder temperaturen, bør den forbli på rundt 37,8 °. Du bør begynne å strø eggene med varmt vann, gjør dette en gang om dagen (du kan bruke en svak løsning av kaliumpermanganat). Erfarne oppdrettere anbefaler å tilsette 5 dråper eddik per glass vann. Dette er for å myke opp skallet. Det anbefales å avkjøle embryoene i 20 minutter umiddelbart etter sprøyting..

Den første kontrollen og avvisningen av egg gjøres på den 10. inkubasjonsdagen. På dag 21 må du sjekke fosteret igjen med et ovoskop. Innholdet i egget skal være mørkt, gapet kan bare være i den stumpe enden. Grensene for luftkammeret er ujevne. Hvis embryoet døde, vil det bli vist som et mørkt sted uten blodårer. I dette tilfellet bør egget fjernes for å gi rom for bedre oppvarming..

Begynnelsen på klekkende goslingsOmtrent dag 28 må du ta ut eggene, legge et tøystykke på risten slik at de små ikke skader bena. Åpne spesialventilene på inkubatorlokket. Kyllinger begynner å klekkes veldig snart, og du må forberede deg på dette. Reduser temperaturen til 37 °, og øk luftfuktigheten til 90%. Spray med kaliumpermanganat hver 6. time. Det var tilfeller der unger dukket opp tidligere enn en måned. Derfor er hvor mange dager goslingene klekkes i inkubatoren et poeng..

Hvor mange unger vil klekkes?

Du kan ofte høre spørsmålet om hvor mange dager du skal avle goslings hjemme. Det blir vanligvis spurt av nybegynnere fjærfe bønder. Begrepet er individuelt for hvert tilfelle. Men i gjennomsnitt dukker de opp tidligere enn etter 28 dager og senest etter 31. Kyllinger fra små egg bryter skallet først, og deretter resten. Hvis det oppstår problemer med inkubasjon, og en av babyene ikke kan krype ut i lyset alene, vil det være nødvendig med menneskelig inngrep. Du må begynne å hjelpe på en dag fra begynnelsen av bitt.

Hvordan goslings klekkes

Massepikking av eggDet vil være nyttig for hver nybegynner fjørfeoppdretter å se en video av hvordan goslingene klekkes i en inkubator. Det vil hjelpe deg å bedre forstå prosessen og føle deg mer trygg i fremtiden når babyer begynner å klekkes. På slutten av inkubasjonsperioden begynner kyllingene å banke aktivt på skallet. Du må bare lytte. Hvis du er i tvil, hold et egg mot øret.

Følgende kan sies om tilbaketrekking av goslings i en inkubator hjemme. Det var vellykket hvis kyllingene selv begynte å klekkes på 28-30 dager. Dette kan ta fra en time til en dag. Hvis prosessen er forsinket, må du hjelpe babyen med å klekkes. Du kan bare slippe ut hvis skallet bløder, ellers dør kyllingen.

Hvis en person nærmet seg avl av goslings på en ansvarlig måte, vil det ende vellykket. De fleste kyllingene klekkes, og du kan begynne å passe dem..

Goslings klekker – video

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici