15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan skille en kalkun fra en kalkun fra de første dagene i livet

kalkuner på gårdsplassen Tyrkia har blitt populært de siste årene på grunn av etterspørselen etter kjøtt fra fjærfe. Massen av voksne når 40 kg, noe som gjør denne arten veldig lønnsom i fjørfeoppdrett. Å vite hvordan man skal se forskjellen mellom en kalkun og en kalkun er viktig for å holde ungene ordentlig. Det er flere metoder for å bestemme kjønn av kyllinger..

Særpreg hos menn og kvinner

hvordan fortelle en kalkun fra en kalkun Det er ikke vanskelig å finne ut kjønnet til voksne. Hanner og kvinner har særegne ytre funksjoner som er enkle å navigere..

Blant dem, de viktigste:

 1. Størrelsen.
 2. Oppførsel.
 3. Vekst på nebbet.
 4. Kamskjell.

Hovedforskjellen mellom en kalkun og en kalkun er størrelsen. Størrelsen og volumet på hannens kropp overstiger betydelig hunnens dimensjoner. Imidlertid er denne metoden ikke pålitelig hvis fugler av forskjellige raser er tilstede i flokken. For eksempel kan slagtekylling -kalkuner være større enn andre fugler og ta igjen hannene i vekt. Dyreernæring er også av stor betydning: dårlig mat reduserer kroppsvekten til fugler..

Funksjoner ved utseendet til hannen:

 1. Lang vekst på nesebroen. Hos voksne fugler kan det overskride nebbens lengde.
 2. Kamskjell (korall) har store vekster av skarlagensfarge.
 3. Uttalt “skjegg” under nebbet.
 4. Lange sterke bein.
 5. Hodet uten fjærdrakt.
 6. Oppblåste fjær.

Voksne fugler har karakteristiske atferdsmessige egenskaper. Kalkunen er mer aktiv, viser ofte aggressivitet mot andre hanner, fluffer fjær, flaver i en flokk, skriker høyt, holder seg unna andre hanner.

kalkun med kyllingerHunnen oppfører seg rolig, sjenert i forhold til fremmede, liker ikke å kjempe av flokken. Jenter har en rekke iboende seksuelle egenskaper..

Slik ser en kalkun ut:

 • korte tynne ben;
 • mer langstrakt kropp;
 • kort neseprosess (ikke mer enn 3 cm);
 • smalt “skjegg” under nebbet;
 • “Koraller” på nakken er dårlig uttrykt;
 • kant på hodet.

Kalkuner samles i flokk med andre hunner, går i små grupper i gården, noen ganger kan de kjempe med hverandre for mannens oppmerksomhet.

Ikke bare hannen, men også kalkunen kan blåse opp fjær og flaunt. Imidlertid er denne oppførselen ikke typisk for henne, vises noen ganger, går raskt over.

Hvordan fortelle en kalkun fra en kalkun blant klekkede kyllinger

kjønnsbestemmelse med vingerUerfarne fjørfeoppdrettere synes det er vanskelig å bestemme kjønnet til nyfødte og vet ikke hvordan de skal skille kalkunfugler. Å finne ut nøyaktig hvor hannene er og hvor hunnene er, er bare mulig med selvtillit når de når 5 måneders alder..

Imidlertid er det en utprøvd metode som kan brukes umiddelbart etter klekking. Det er nødvendig å nøye undersøke kjønnsorganene til fuglene: for dette skyves individets cloaca forsiktig fra hverandre med fingrene. I en kalkun er kjønnsorganene knallrøde, hos en jente er dette to tett sammenknyttede folder av rosa farge.

Fjærkrebønder bruker folkemetoden for kjønnsbestemmelse ved fjæringen av vingene. Det er nødvendig å brette ut kyllingens vinge og se på fjærkanten: hvis rammen er jevn, så er hannen, hvis den er ujevn, hunnen.

Atferdene til unge individer har atferdsforskjeller. Gutter holder seg fra hverandre, jenter flokkes.

De mest pålitelige måtene å bestemme kjønn

kalkunfamilieDet er flere påviste metoder for å fortelle deg hvordan du skal se forskjellen mellom en kalkun og en kalkun. Fra den tredje måneden etter fødselen er fuglene vesentlig forskjellige i utseende. Erfarne oppdrettere bestemmer kjønn etter karakteristisk oppførsel og noen visuelle egenskaper. For å lære å skille mellom poults, er det verdt å observere dem litt..

Lengden på fjærene på vingene og halen

Karakteristiske forskjeller i fjærdrakt vises allerede fra en ukes alder av fugler. Etter lengden på fjærene på vingene og halen kan du bestemme individets kjønn..

Hos gutter er fjærlengden den samme i vingen, hos kalkuner er den annerledes. Med kroppens vekst nivåer den seg ut, så denne metoden kan bare brukes i de første dagene av kalkuner..

Halen til menn ligner en vifte med lys fjærdrakt, som de fluffes opp under fare og seksuell parring. Kalkuner har en mye mer beskjeden halestørrelse med en iøynefallende fjærfarge..

Fjærdrakt på hodet

Etter å ha nådd 2 måneders alder, har hunnkalkunfugler fjærdrakt på hodet. Belegget ser ut som et mykt lo. Denne funksjonen er fraværende hos kalkuner, hodet forblir skallet..

Kam og “ørering”

kvinne og mannDette er det første som fanger øyet når du ser på en fugl. Kalkunen har en lang kam som når brystet. Det ser ut som knallrøde vekster. Folk kaller dem – koraller, vorter. I en kalkun er kammen kort, blek, vekstene er dårlig uttrykt.

Over nebbet har fugler en “ørering”: hos gutter når den spissen av nebbet, og henger noen ganger over den. Jenter har en liten prosess med lyserosa farge opptil 3 cm.

Sporer på beina

Skarpe utstående prosesser bakover er et særtrekk for menn. Fugletittere mener at naturen har tildelt kalkunen dette verktøyet for å beskytte mot rivaler. Hunnene har ikke sporer på potene, fordi de står overfor oppgaven med å gi avkom, og ikke forsvare seg mot medlemmer av flokken.

Stemme

Kalkuner har en uttalt guttural boblende stemme, kalkuner har ikke denne funksjonen. Hanner uttrykker ofte sitt humør eller misnøye ved å begynne å “brokke” høyt. Det har lenge vært en måte å bestemme kjønn blant folket: å fløyte høyt, hvis fuglen svarte, så er det en hann.

Ben

Kvinnelige kalkuner har tynnere og kortere ben. På grunn av denne strukturen ser hunnene lavere ut enn mennene. Hos gutter har potene en kraftig struktur, ofte med sporer..

Når du avler kalkuner, bør du ikke holde fugler av forskjellige raser og aldre i samme penn. Dette kan føre til aggressive trefninger mellom fugler..

Atferd i puberteten

Under puberteten og frieri av kvinner viser unge kalkuner ofte aggresjon og skynder seg i kamper med andre menn. Ved den første atferdsendringen anbefales det å isolere mobberkampen fra pakken..

Hvordan bestemme kjønnet til en kalkun – video

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici