15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valg av automatiske inkubatorer for kyllingegg

Inkubator med automatisk eggdreining Å heve kyllinger krever høy temperatur og tilstrekkelig fuktighet. Eggdreiemekanismen bør også tas i betraktning når du velger en inkubator. Når hun ruger, snur høna selv regelmessig alle eggene slik at de varmes jevnt opp. I henhold til rotasjonsprinsippet er det automatiske, mekaniske og manuelle inkubatorer for kyllingegg..

Manuelle inkubatorer krever menneskelig innspill. Å snu egg på egen hånd er vanskelig hvis det er mange av dem, men for hjemlige inkubatorer er det ikke så problematisk. Men du må gjøre dette flere ganger om dagen, noe som ikke er veldig praktisk..

Mekanisk rotasjon eliminerer bare behovet for å snu hvert egg. Mekanismen endrer posisjonen til hele brettet. Men du må selv kontrollere omsetning, temperatur, fuktighet av egg.

Husholdningens automatiske inkubatorer fritar eieren helt for plikten til å overvåke eggets tilstand. Automatisering styrer også temperatur og fuktighet.

Se også: inkubasjon av kyllingegg og riktig temperaturregime!

Kriterier for enhver inkubator

Uansett hvilken type egg som snur når du velger en inkubator, kan du stole på følgende parametere..

Antall egg

Husholdningsinkubator i plast Industrielle inkubatorer kan holde flere hundre eller til og med tusen egg. Men for en hjemmevirksomhet er en inkubator med 50-70 egg nok. De er kompakte nok til å passe i en leilighet. Husk at produsentene angir mengden basert på kyllingegg. Gås- eller vaktelegg krever en annen plass. Derfor vil det være nødvendig å endre nummeret i inkubatoren, og det er mulig å bruke skuffer.

Fan

For å holde eggene jevnt oppvarmet, tvinger en vifte varm luft til å sirkulere gjennom kammeret. Fordelene er åpenbare, men inkubatoren vil forbruke mer energi. Prøv også å velge stille apparater..

Enkel rengjøring

Etter inkubasjonstiden etterlater de klekkede kyllingene en masse av de fineste lo og skall fra eggene. Alt dette skittet tetter til ventilasjonsåpningene, steder som er vanskelig å nå i inkubatoren. Kammeret må rengjøres og steriliseres, så sørg for at dette er enkelt å gjøre på forhånd. Alle produsenter planlegger nå inkubatorene sine slik at rengjøring av kammeret ikke er vanskelig..

Service

Hver enhet brytes ned over tid, så husk at den automatiske kyllingegg -inkubatoren en dag må repareres. Fokuser først og fremst på russiske firmaer, i dette tilfellet er deler mye lettere å få tak i.

Automatisk valg av inkubator

Den automatiske inkubatoren slår egg opp til 4 ganger om dagenDen automatiske egginkubatoren snur egg i seg selv 2-4 ganger om dagen. Antall omdreininger per dag kan justeres, så vel som temperatur og fuktighet. Inkubatorkontroller er vanligvis intuitive og enkle. De må være plassert under varme forhold, ellers vil det oppstå feil i temperaturmåling. Alle hjem inkubatorer er laget på grunnlag av at de vil bli lagret ved romtemperatur og fuktighet..

Feil i driften av automatisering er også uunngåelig når skuffen er delvis fylt. Hvis det er få egg, legg ovale styrofoambiter i de tomme cellene i brettet. Noen inkubatorer er laget av polystyrenskum. Materialet er porøst og lar luft passere godt gjennom, men samtidig blir det raskt forurenset og blir grobunn for patogener. Slike inkubatorer trenger regelmessig desinfeksjon..

Automatiske kyllingegg -inkubatorer deles i henhold til dreie -metoden. Den første metoden er rulling når du flytter rutenettet. Den andre er å vippe risten med 45 ° C. Den tredje metoden er å rotere valsene under egget. Det er ingen spesielle fordeler for hver metode..

Siden de gjør alt selv og er helt avhengige av automatisering, er det å foretrekke å kjøpe inkubatorer med nødstrømforsyning..

Prisen på inkubatorer med automatisk eggdreining starter fra 3000-4000 rubler. Slike produkter er pålitelige, har innebygde batterier (men ikke alle). Det er dyrere modeller – for 7000-12000 rubler. Disse inkubatorene kan holde flere egg eller ha forskjellige oppgraderinger. For eksempel en luftionisator eller bioakustisk stimulator.

DIY inkubator

Spesialbrett med automatisk eggevendingFor å lage en automatisk inkubator med egne hender trenger du en spesiell skuff med automatisk eggevending. Selvfølgelig kan du klare deg uten det, men da må du snu eggene for hånd. Siden dette må gjøres 3-4 ganger om dagen, er problemet åpenbart. Derfor er hjemmelagde automatiske inkubatorer mer vanlige. Men hjemmelagde enheter med manuell eggdreining er også populære..

En hjemmelaget inkubator krever:

 • inkubator kammer;
 • fan;
 • glødelamper med en effekt på 25 watt;
 • termostat.

Termostat

Det er en temperatur- og fuktighetsregulerende enhet. Eieren justerer termostaten til parametrene som er nødvendige for egg, og enheten piper hvis den brytes.

Vær oppmerksom på at temperaturen i inkubatoren må kalibreres med høy nøyaktighet til +/- 0,5 ° C, som ikke kan leveres av hjemmelagde termostater..

Et vanlig termometer kan heller ikke gjøre dette, siden det også krever kontroll over fuktighet. Samtidig vil kostnaden for det enkleste hygrometeret med en ekstern skjerm bare være 600 rubler, og nøyaktigheten oppfyller de høyeste kravene. Det er også dyrere termostater med mange tilleggsfunksjoner..

Inkubator

Hjemmelaget inkubatorSelve kameraet kan lages av improviserte midler: en pappeske, et TV -apparat, et kjøleskap. For alle enheter er de samme kravene oppfylt:

 • hull er laget på bunnen og toppen av strukturen slik at det er en tilstrømning av frisk luft;
 • en dyp bolle med vann plasseres i bunnen av kammeret, fordampningsvæsken gir ønsket fuktighet;
 • eggebrett kan ordnes i flere rader
 • for å varme opp luften, brukes lamper med en effekt på minst 25 watt;
 • ledninger til dem passerer gjennom separate sidehull;
 • minimumsavstanden mellom lamper og egg er 15 cm, men bedre rundt 25 cm;
 • døren er liten 40×40 cm slik at temperatur- og fuktighetsindikatorene ikke endres når de åpnes;
 • brett er laget av metallnett slik at fuktdamp og luft sirkulerer fritt rundt eggene;
 • alle sprekker forsegles forsiktig.

Inkubator fra kjøleskapet

Komponenter i en hjemmelaget inkubatorLa oss se på et spesifikt eksempel på å lage en inkubator med egne hender. Et gammelt kjøleskap vil fungere som et kamera. Materialet er ideelt, lufttett, romslig, lett å rengjøre etter klekking. I tillegg inneholder settet ideelle rutenett for brett. Du trenger bare å lage støtfangere til dem. Selvfølgelig er det tilrådelig å utstyre inkubatoren med brett med automatisk eggdreining..

Å lage en inkubator fra et kjøleskapVi demonterer fryseren, det er ikke nødvendig. Vi lager et observasjonsvindu i kjøleskapdøren. Vi lukker det med slitesterkt glass, og eliminerer sprekker med et fugemasse. Over og under lager vi to hull med en diameter på 3 centimeter, dette er for ventilasjon av kammeret. I bunnen installerer vi en termostat og en bolle med vann.

Siden kjøleskapet er en vertikal struktur, kan luften sirkulere uten hjelp av en vifte. Men det er bedre å si det. På bunnen er det laget noen flere hull for ledninger til glødelamper. Ta 4 lamper med en effekt på 100 watt hver, siden et stort nok kammer vil varme opp. Det anbefales å installere dem nederst slik at den kalde luften varmes opp umiddelbart ved innløpet.

Hjemmelaget inkubator med automatisk eggdreining – video

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici