15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Biovit-80: instruksjoner for bruk av fôrantibiotikum

blank Biovit-80 vil bidra til å øke veksten av smågris, fjærfe, kaniner og kalver, samt beskytte dem mot mange farlige sykdommer. Bruksanvisningen for dette komplekse preparatet inneholder en detaljert veiledning for bruk. Samtidig indikerer det aldersbegrensninger og doser av dette fôrantibiotikumet..

Nær bekjentskap med stoffet Biovit-80 og indikasjoner på det

kosttilskudd til dyr 1 g av kosttilskuddet inneholder opptil 80 mg av et antibiotikum kjent som klortetracyklin. Her går det i kombinasjon med vitamin B12, hvor mengden overstiger 8 mcg. Disse biokjemiske forbindelsene aktiverer immunsystemet, så vel som dyrets reproduktive organer. Dette er spesielt merkbart på fugler med økt eggproduksjon..forebygging av sykdommer hos dyr

I tillegg til forebyggende formål, anbefales Biovit-80 å brukes til behandling av:

 • betennelse i luftveiene;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • metabolske forstyrrelser i kroppen.

Som angitt av noen produsenter i bruksanvisningen for Biovit-80, beholder stoffet sin aktivitet i 10-12 timer etter at det har kommet inn i blodet..

I denne forbindelse er det effektivt for å bekjempe:

 • koksidiose;
 • salmonellose;
 • listerose;
 • pasteurellose;
 • kolibacillose;
 • psittakose;
 • kolera.

De listede sykdommene manifesteres oftest hos storfe, fugler (gjess, kyllinger, kalkuner), så vel som hos kaniner. Fôretilsetningen brukes vellykket til full utvikling av ungdyr. Dette kan ofte være smågriser, kalver og kyllinger..

Legemidlet avbrytes en uke før den planlagte slaktingen av husdyr, fordi antibiotika akkumuleres i muskelfibrene. I løpet av denne tiden vil han ha tid til å forlate kroppen med urin, melk, egg eller galle..

Effektiv Biovit-80: bruksanvisning for hver kategori av dyr

bruksanvisning på emballasjenDette tillegget anbefales for kjæledyr under fôring. En gang om dagen blandes det med mat. Denne forebyggende behandlingen kan vare fra 5 til 20 dager. Selve behandlingen varer i 4-5 dager. Det er verdt å legge et antibiotika til maten 2 ganger om dagen, morgen og kveld. I tillegg, for å konsolidere resultatet, anbefaler veterinærer å legge et antibiotika til fôret i ytterligere 3 dager, selv om symptomene på sykdommen ikke lenger blir observert.

Dosering av stoffet for hver art og aldersgruppe av dyr:

 1. Søknad om fjærfe. Hovedsakelig brukt til unge dyr. For 1 kg av kyllingens vekt faller 0,63 g av preparatet på. Pulveret må blandes grundig og jevnt med fôret..
 2. Biovit for smågris. Tilleggsinstruksjoner beregnes med tanke på individets alder. Hvis grisen er 5-10 dager gammel, har han rett til 0,75 g, 11-30 dager-1,5 g, 31-60-3 g og 61-120-7,5 g. De foreslåtte dosene er per 1 dyr..smågrisbehandling
 3. For kaniner. Legemidlet anbefales også for alle pelsdyr (inkludert hunder, katter). For en person foreslås en dosering på 0,13 til 0,20 g. For å beregne det nøyaktig, er det viktig å konsultere en veterinær som vil vurdere dyrets fysiske tilstand..
 4. Instruksjoner for bruk av Biotvit til kalver. Dosen av fôrantibiotikum beregnes under hensyn til aldersbegrensningene til storfeet. Kalver fra 5 til 10 dager får 5 g av stoffet, opptil 30 dager – 6 g, opptil 2 måneder – 8 g, opptil 120 dager – 10 g. En halvårs kalv får øke dosen til 15 g.mate antibiotika

Vekten til noen dyr er veldig liten, så du må vite noen beregningstriks. Så i 1 ts. (uten tuberkel) 2,4-2,6 g av et løst stoff legges, og i 1 ss. l. (ingen topp)-7,5 g. På samme tid holder en full teskje 3-4 g, og en spiseskje rommer 10-12 g.

Funksjoner ved bruk av stoffet Biovit: det er viktig å kjenne farene

applikasjonsfunksjonerVed behandling av husdyr må det maksimalt tillatte daglige inntaket av antibiotika tas i betraktning. For voksne griser er det 0,15 g / kg dyrevekt, for smågris og fugl – 0,25 g / kg. Kyllinger mindre enn 40 dager gamle har krav på 0,65 g / kg av vekten, og de over 41 dager gamle – 0,5 g / kg.

Hvis du ikke følger anbefalte doser, kan dette føre til:

 • tarmlidelse;
 • stomatitt;
 • eksem;
 • tap av Appetit;
 • leverskade.

Siden Biovit-80 inneholder en høy konsentrasjon av tetracyklin, er det forbudt å gi den til ammende dyr, spesielt kyr. Ellers kommer antibiotika inn i melken..

I tillegg anbefaler veterinærer med ekstrem forsiktighet å utføre terapeutisk behandling for gravide kvinner. Kurset må forkortes til maksimalt mulig. Samtidig kan et fôrantibiotikum administreres separat til hvert dyr, eller ved en gruppemetode..

Mange bønder øver på å blande supplementet med:

 • vann;
 • matavfall;
 • bakover;
 • melk;
 • helmelkerstatning.

nyttig tilsetningsstoff til fôrDet anbefales ikke å bruke det sammen med andre antimikrobielle legemidler. Slik terapi kan påvirke dyrs vekst og utvikling negativt..

Selv om dette terapeutiske og profylaktiske antibiotikumet ikke er et allergen, har noen dyr likevel en individuell intoleranse for tetracyklin..

Mange pastoralists er interessert i hvor ofte de skal gi Vetbiovit. Svaret på dette spørsmålet er individuelt for hvert tilfelle. Derfor er det bedre å konsultere en veterinær i denne saken. Likevel bør du aldri glemme at Biovit-80 er et antibiotikum. Som enhver medisin, bør den bare brukes når det er akutt nødvendig og i samsvar med de angitte doseringene..

Funksjoner ved lagring av fôrantibiotikum Biovit-80

holdbarhet biovit-80Oppbevar posen med dette tillegget på et tørt sted uten direkte sollys. Innendørs fuktighet bør være mellom 50-75%. På samme tid er et ganske bredt temperaturområde tillatt: fra -20˚С til + 35˚С. Produsenter anbefaler imidlertid ikke å blande sammensetningen med varm mat. Ved oppvarming (50˚C eller mer) mister antibiotika alle sine terapeutiske egenskaper..

Behandlingsterapi bør ikke stoppes brått, selv om symptomene på sykdommen ikke lenger blir observert. Det er nødvendig å gjennomføre et behandlingsforløp med en økning på 3 dager, slik at det ikke er noen avhengighet av tetracyklin.

Det må tas i betraktning at stoffets holdbarhet er 1 år. Det er ikke verdt å bruke det etter det, fordi antibiotika endrer konfigurasjon og kan forårsake alvorlig forgiftning av kroppen. Til tross for de gitte anbefalingene for bruk av Biovit-80, har bruksanvisningen noen forskjeller. Alt avhenger av særegenhetene ved frigjøring av antibiotika av en egen produsent..

Påføring av Biovita -80 for slagtekyllinger – video

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă