15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Instruksjoner for bruk i veterinærmedisin Nitox 200

bruksanvisning for veterinærmedisin nitox 200

Legemidlet Nitox 200 selges i form av ampuller for injeksjoner, har en skarp, ubehagelig lukt og er en lett viskøs væske med en brun fargetone. Hver flaske har et klistremerke som er angitt for bruk i veterinærmedisin av Nitox 200. Den beskriver i detalj fremgangsmåten for bruk, doser, indikasjoner og kontraindikasjoner. Oppbevar medisinen i et kjøleskap eller en beholder uten direkte sollys. Ved temperaturer opp til + 8 ° C kan den lagres i ikke mer enn et år. Prisen på stoffet er relativt lav i forhold til dets analoger. Avhengig av regionen er kostnaden for en flaske omtrent 55 rubler.

Farmakologi

formelen for stoffet nitox 200

Langtidseffekten av stoffet skyldes effektiv binding av det viktigste aktive stoffet til Mg-forbindelsen. Etter injeksjonen absorberes stoffet raskt gjennom hele kroppen og konsentreres i maksimal mengde per time. Den aktive ingrediensen er oksytetracyklindihydrat, den kjemper aktivt mot nesten alle hovedtyper bakterier. Legemidlet virker på dem ved å undertrykke syntesen av proteinceller fra skadelige mikroorganismer.

Legemidlet skilles ut fra dyrets kropp etter tre dager på en naturlig måte..

Trinn-for-trinn instruksjoner for bruk i veterinærmedisin Nitox 200

tar stoffet i sprøyten

Legemidlet injiseres i muskelvevet til dyret. Legen foreskriver dosen av medisinen for hvert dyr individuelt. Når du bruker stoffet alene, må du nøye studere etiketten på glasset med medisinen og instruksjonene som er gitt på apoteket. Instruksjonene angir anbefalte proporsjoner: 1 ml løsning per 10 kg vekt. Legemidlet beholdes i dyrets blod i 3 dager. Når det har gått 3 dager siden vaksinen ble introdusert, og dyrets tilstand ikke er blitt bedre, kan du gjenta injeksjonen.

Du kan skrive inn stoffet på nytt tidligst 3 dager senere. Hvis det ikke var mulig å administrere injeksjonen i tide, må du gjøre det så tidlig som mulig..

Et stort dyr er forbudt å injisere mer enn 20 ml medisin på samme sted, og et lite dyr – mer enn 5-10 ml.

dyrebehandling med nitox 200

Hvis dosen overskrides, kan allergi utvikles. Allergi manifesterer seg i rødhet i huden og alvorlig kløe, spesielt på injeksjonsstedet. Normalt forsvinner allergisymptomer i løpet av et par dager. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 4 dager, i tillegg til rødhet og kløe, vises andre symptomer, bør kalsiumborglukonat injiseres i dyrets kropp.

Indikasjoner for bruk

kaninbehandling med nitox 200

Dyr som stoffet anbefales for og sykdommer det brukes til:

 1. Storfe og deres avkom. Det brukes mot pleuritt, difteri, hovrot, anaplasmose.
 2. Griser. Det er foreskrevet for pleuritt, atrofisk rhinitt, erysipelas, navlestreng sepsis, infeksjoner etter fødsel, purulent leddgikt, abscesser.
 3. Sau og geit. Med peritonitt, hovrot.

For de listede dyrene er Nitox 200 foreskrevet for mastitt, bakterielle sykdommer og infeksjoner som er ervervet som følge av skade..

Nitox 200 for kaniner brukes også aktivt i veterinærmedisin. Kaniner er spesielt sårbare for alle slags sykdommer, derfor kan det i enkelte tilfeller ikke unngås bruk av nitoks.

Tegn på at kaninen din trenger en injeksjon:

 • dårlig appetitt eller fullstendig mangel på det;
 • redusert fysisk aktivitet;
 • svake reaksjoner;
 • hoste, rennende nese;
 • tannsliping.

Slike symptomer indikerer utseendet til myxomatose hos dyret, der sjansen for kur er 0,5%, med mindre de nødvendige tiltakene iverksettes. Etter bekreftelse av diagnosen anbefaler veterinærer å slakte alle infiserte kaniner. Men hvis legens ord ikke er overbevisende, kan du prøve å behandle dyr med Nitox 200.

Den samme situasjonen er med kyllinger. De vanligste symptomene på dem er hvesing og rennende nese. Nitox -instruksjoner for fjærfe er ikke spesifisert av produsenten. Imidlertid utviklet fjørfeoppdrettere det selv: de tilfører Nitox 200 til vannet for kyllinger i forholdet 1: 1. Hvis kyllingen ikke er i stand til å mate seg selv, administreres Niktos ved intramuskulær injeksjon. Fjærkrebønder merker effektiviteten av slik behandling.

Nitox 200 for duer er foreskrevet for de samme symptomene og sykdommene som hos kyllinger.

Ikke glem at dette stoffet er et antibiotikum. Det er bare nødvendig å ty til bruken etter en nøyaktig diagnose og en grundig studie av instruksjonene for bruk av Nitox 200 i veterinærmedisin. Det er nødvendig å behandle dyret med dette stoffet til fullstendig gjenoppretting, og ikke før symptomene forsvinner. Ellers kan sykdommen bli latent..

Kontraindikasjoner for bruk

nitox 200 har kontraindikasjoner

Kløe og rødhet er de vanligste bivirkningene. I nesten alle tilfeller forsvinner slike fenomener av seg selv. Hvis dyret nekter mat og betennelse på injeksjonsstedet, stoppes bruken av nitoks.

Instruksjonene for bruk i veterinærmedisin av Nitox 200 inneholder følgende kontraindikasjoner:

 • feil i nyrene;
 • soppsykdommer;
 • under graviditet;
 • til dyrene når tre måneders alder;
 • tetracyklin allergi.

Det er forbudt å bruke Nitox 200 til rotter, katter og hunder.

Behandling av hester med nitoks er ikke foreskrevet i instruksjonene, men hvis beslutningen om behandling likevel ble tatt, er det nødvendig å i tillegg bruke penicillinantibiotika.

Slakt av et dyr for kjøtt kan utføres tidligst 3 uker etter behandling. Hvis slaktingen skjedde tidligere, anbefales kjøttet fra et slikt dyr strengt ikke til konsum. Når det gjelder melk, kan du drikke den først etter at det har gått minst en uke etter behandling med Nitox 200 og bare etter koking..

Fordeler med behandling med Nitox 200

pålitelig veterinærassistent

Blant legemidler med lignende sammensetning er nitox foretrukket. Det er grunner til dette:

 • patentert produksjonsteknologi;
 • mange studier som har bevist stoffets effektivitet;
 • bredt spekter av applikasjoner;
 • lav pris;
 • relativt kort behandling;
 • første forbedringer innen en time etter legemiddeladministrasjon.

Nesten alle veterinærer anbefaler dette stoffet, til tross for det store antallet analoger..

Påføring av Nitox 200 – video

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă