15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oppdrett av karpe i hjemmedammen er en lønnsom aktivitet for driftige menn

avlskarpe i et hjemmedamm Kompetent karpeoppdrett i en hjemmedam handler ikke bare om nydelige fiskeretter på bordet. Produktene kan selges med suksess, takket være at familiebudsjettet vil bli betydelig etterfylt. Selvfølgelig, for å organisere en slik “produksjon” må jobbe hardt. Imidlertid er det verdt det, det viktigste er å være godt bevandret i nyansene for å dyrke fisk hjemme. La oss først se på fordeler og ulemper ved denne type virksomhet. Deretter lærer vi hvordan vi driver en karpedammsgård på territoriet til et landsted..

Fordeler og ulemper med hjemmefiskoppdrett

vellykket oppdrett av karpe i en hjemmedam Populær visdom sier: “Mål syv ganger, kutt en gang.” Dette enkle prinsippet hjelper deg aldri å haste inn i viktige beslutninger. Spesielt hvis de forholder seg til investering av materielle ressurser. Derfor anbefales erfarne bønder å starte en virksomhet med en forretningsplan. Han vil hjelpe deg med å beregne økonomien som vil kreves for å avle karpe i en dam i hjemmet, og estimere mulige tap. I begynnelsen er det imidlertid nødvendig å analysere fordeler og ulemper med denne saken..liten dam på stedet

Fordelene med selvoppdrett fisk inkluderer::

 • upretensiøsitet hos dyr;
 • rask vekst i husdyr;
 • utmerket smak av kjøtt;
 • noen små bein.

resultatet av hardt arbeidDen største ulempen med en virksomhet er den første investeringen av materielle ressurser. For virksomheten trenger du en dam eller et basseng, diverse utstyr, yngel, mat. Dyr kan bli syke, noe som resulterer i tap. Tilbakebetalingen vil ikke alltid svare til investeringen, siden du hele tiden må se etter måter å selge levende produkter på.

Ytterligere hjelp til å ta en beslutning vil være tett kommunikasjon med bønder som driver denne virksomheten..

Avlskarper i hjemmedam: forberedende tiltak

avlskarpe i et hjemmedammFør vi går i gang, la oss bli kjent med et levende “objekt” som vi må jobbe med. Karpe er en ferskvannsfisk. Bor i innsjøer og elver i Russland, Ukraina, Moldova og den østlige delen av Asia. Det er 27 varianter av den..

For avl av karpe i små reservoarer velges disse typene:

 • Speil (vokse opp til 1 m, veie mer enn 50 kg);speilkarpe
 • Naken (de mest krevende forvaringsbetingelsene);naken karpe
 • Skalende (upretensiøs for mat);skalert karpe
 • Koi (dekorativ fisk med en lys farge).dekorative koi karper

Oftest foretrekker nybegynnere bønder upretensiøs skjellende karpe. Når det kommer til stykket, dyrkes også andre varianter. Fisk med en variert farge (type karpe “Koi”) blir lansert i dammer for skjønnhet.

Hovedtrekk ved fisk er termofilisitet. Hun føler seg bare komfortabel i en godt oppvarmet dam..

Ideell beliggenhet og damkrav

karpedamI sitt naturlige miljø finnes karper i forskjellige vannmasser. Imidlertid vil en kunstig dam eller et basseng være nødvendig for å organisere et oppdrettsanlegg på territoriet til et landsted. I utgangspunktet er “reservoaret” installert vekk fra motorveier og andre støykilder. I tillegg kan den ikke plasseres i et lavtliggende område. Ellers vil skittent vann komme inn i det etter en flom eller regn..

liten damDet er tilfeller hvor et kunstig reservoar, sommerboeren mottar som en “arv” fra den forrige eieren. Men før du begynner å fiske, blir tilstanden hans nøye sjekket. Den må oppfylle kravene for å holde karpe.

Hvis en dam graves, observeres en rekke parametere:

 • damdybde – ikke mer enn 3 m;
 • lengden og bredden på reservoaret er 3×3 m;
 • bunnen er først dekket med sand, deretter dekket med betong og strukket en gummifilm.

Når aktivitetene er fullført, helles rent vann. Det er befolket med forskjellige alger og mikroorganismer. Takket være dette, etter noen måneder, vil “innsjøen” bli fylt med levende organismer..

Det anbefales å beskytte dammen mot vannfugler. De er bærere av farlige virus og mikrober..

Bruk av bassenget

karpeoppdrettsbassengFor praktisk avl av karpe hjemme, foretrekker mange bønder spesielle bassenger. Designene er runde eller firkantede. Det er mye lettere å skape et behagelig bomiljø i dem og observere tilstanden til vann og fisk. Maksimal dybde på bassengene er 1,5 m. De samme kravene stilles til dem som for en kunstig dam..

Fyll helst den tilberedte tanken med artesisk vann. Om mulig kan den hentes fra en elv eller innsjø i nærheten..

Valgfritt utstyr

installasjon av spesialutstyrEn kunstig dam, vann og varme er minstekravene for karpeoppdrett. Imidlertid er det mange verktøy tilgjengelig for å gjøre omsorg for dyr enklere. I tillegg stimulerer de fiskens avkom..

Oftest bruker bønder:

 • vannfiltre;
 • kompressorer;
 • bur;
 • oksygen generatorer;
 • auto matere;
 • bunnrensere;
 • bakgrunnsbelyst.

Inkubatorer er en fantastisk hjelp for å heve karpe i en hjemmedam. Ved hjelp av slike enheter oppnås et stort antall yngel. Vannforsyningssystemet i sirkulasjon brukes til å lage en kunstig strømning. Enheter for testing av væskens sammensetning gjør det mulig å kontrollere inntrengning av skadelige stoffer i dammen. Et oksymeter måler oksygennivået som kreves for en behagelig eksistens av fisk.

Vanntemperaturen i dammen eller bassenget bør være 22-30 ° C. Om nødvendig tømmes den varme væsken, og den kalde serveres.

Karpeoppdrett

karpe yngelEtter nøye forberedelser av reservoaret begynner de å skaffe yngel. Det sikreste alternativet er å nå ut til bønder som lykkes med fiskeoppdrett. De gir vanligvis sertifikater og lisenser som bekrefter kvaliteten på levende produkter. På samme tid, når du kjøper yngel, kan du se hvordan “velsmakende” fisk lever i fangenskap.

du kan lansere karpe i dammenLa oss nå finne ut når det er best å lansere karpe i dammen. Eksperter anbefaler å gjøre dette i slutten av april eller begynnelsen av mai. Selvfølgelig må du bli guidet av værforholdene. Hovedkriteriet er vanntemperaturen. Det bør varme opp til minst 24 ° C.lansering av karpe i en dam

Om nødvendig opprettes den nødvendige temperaturen kunstig ved bruk av elektriske enheter.

Balansert kosthold

fôring av karpeSelv om karpe regnes som en upretensiøs fisk, lever den bare i varmt nok vann. Hans “frokost” begynner etter at solen varmer vannet, og middagen avsluttes før solnedgang.

Det er flere måter å mate dyr på:

 • omfattende;
 • intensiv
 • halvintensiv.

I det første alternativet er reservoaret befolket med naturlig fauna og flora. Under slike forhold lever fisken av seg selv, så de går opp i vekt veldig sakte. Den intensive metoden innebærer bruk av kombinert fôr. Takket være dette går karpen raskt opp i vekt. Imidlertid må dammen eller bassenget rengjøres ofte for å fjerne matrester. Den halvintensive matemåten regnes som den gylne middelvei. Det gjør at fisk kan mate på naturlige ingredienser, samt motta menneskelig tilskudd. La oss finne ut mer spesifikt hva karper spiser i en dam for å dyrke et kvalitets “produkt”.tilleggsfôr til karpe

Som regel liker fisk å spise:

 • ormer;
 • larver av forskjellige insekter;
 • dampet frokostblanding;
 • rugbrød.

Om nødvendig blir hun matet med spesielle blandinger, som gis til kyllinger og griser. Mat serveres 2 ganger om dagen, morgen og kveld.

For å holde reservoaret rent, plasseres maten i et spesialbrett med en pall. Den senkes forsiktig ned i vann, og når den er tom, tas den ut.

Og hvor raskt vokser karpe i en dam med denne fôringsteknologien? Observasjoner viser at store individer er hentet fra yngel på 9 måneder. Ofte når vekten 0,5 kg..

Nyanser av vinterinnhold

holde karpe om vinterenI sitt naturlige miljø tåler fisk perfekt lave vanntemperaturer. I kunstige reservoarer kan det imidlertid lide av oksygenmangel. For å unngå dette, organiserer bønder spesielle forhold for overvintring av karpe i en hjemmedam. Husdyret fanges fra reservoaret og legges i en egen tank. En oksygengenerator er installert i den, og den nødvendige temperaturen (0 ° C) opprettholdes også. Om våren, når vannet varmes godt opp, returneres fisken til sin opprinnelige plass..

Tatt i betraktning teknologien for hvordan man dyrker karpe i et tjern vil hjelpe gryende bønder å komme i gang med virksomheten med tillit. Den består i økonomiske beregninger og klargjøring av reservoaret. Du må også kjøpe nødvendig utstyr, mat og selvfølgelig steke. Belønningen for innsatsen din vil være en deilig fiskelunsj og påfyll av familiebudsjettet.

Vellykket karpeoppdrett i en dam i hjemmet – video

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă