15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Detaljerte instruksjoner for bruk av Ivermectin i veterinærmedisin

instruksjoner for bruk av ivermektin i veterinærmedisin Ivermectin er et moderne antiparasittisk legemiddel som brukes til å behandle husdyr og husdyr. Instruksjoner for bruk av Ivermectin i veterinærmedisin anbefaler å bruke det mot nematoder i lungene og organene i mage -tarmkanalen, gadflies, lus og flått. Administrasjonsmåten og doseringen av veterinærmedisinen avhenger av dyrets type og kroppsvekt..

Sammensetning og egenskaper ved Ivermectin

ivermektinsammensetning I henhold til instruksjonene for bruk av Ivermectin i veterinærmedisin, tilhører dette stoffet gruppen av avermektiner. Den aktive ingrediensen oppnås ved gjæring fra den japanske soppen Streptomyces avermitilis, som produserer nevrotoksiner med insektdrepende og acaricidale effekter. Det er derfor Ivermectin er like effektivt mot helminter og kutane parasitter..

Avhengig av bruksformålet, er stoffet tilgjengelig i flere former.:

 1. Ivermec – dette legemidlet inneholder ivermektin i kombinasjon med tokoferol. Tilgjengelig som en klar eller gulaktig injeksjonsvæske, oppløsning.
 2. Ivermectin 10 produseres i form av en klar, fet væske til injeksjon. Konsentrasjonen av virkestoffet er 10 mg i 1 ml.
 3. Otodectin er en injeksjonsløsning med lav konsentrasjon som inneholder 1 mg ivermektin i 1 ml.

Ivermektin frigjøringsformerOgså i veterinærmedisin presenteres andre former for Ivermectin – i form av en spray, gel, pasta og tabletter til oral bruk. Otodectin brukes oftest hos kaniner, marsvin og andre smådyr.

For store brukes Ivermectin 10, siden den inneholder maksimal konsentrasjon av det aktive stoffet.

De viktigste indikasjonene for bruk

viktigste indikasjoner for brukInstruksjonene for bruk av Ivermectin i veterinærmedisin viser de viktigste indikasjonene for bruk av stoffet.

Disse inkluderer:

 • storfe – stromaliasis, thelaziose, habertiose, trichocephalosis, mulleriose;
 • små drøvtyggere – sifunculatosis, melophagosis, hypodermatosis, chorioptosis, psoroptosis, sarcoptic mange;
 • griser – strongyloidose, ascariasis, trichocephalosis, sarkoptisk skabb, hematopinose;
 • hester – gastrofiliasis, rhinestrose, onchocerciasis, strongyloidosis;
 • kyllinger og annet fjærfe – kapillariasis, ascariasis, heterokidose.

Ivermectin regnes som et allsidig stoff for å bekjempe ektoparasitter og helminthiske angrep. Essensen av dets farmakologiske effekt er basert på å stimulere produksjonen av GABA på nevronalt nivå. Dette forårsaker et brudd, og deretter et fullstendig stopp av vitale impulser, noe som fører til lammelse og rask død av parasitten..

Ivermectin er hurtigvirkende, som starter innen 1 time etter injeksjon. Antiparasittisk resultat varer fra 10 til 15 dager.

Instruksjoner for bruk av Ivermectin i veterinærmedisin

instruksjoner for bruk av ivermektin i veterinærmedisinFor mennesker er det antiparasittiske legemidlet oftest foreskrevet som en oral tablett. Dosen av Ivermectin for en person er 10-12 mg, men det avhenger også av kroppsvekt. Det bør være et intervall på minst 7-15 dager mellom å ta medisinen..

I veterinærmedisin brukes Ivermectin oftest i form av injeksjonsløsninger. Før massebruk av stoffet må du utføre en test på en gruppe dyr på 5-8 dyr.

I 3 dager må du nøye overvåke dyrenes tilstand – i fravær av bivirkninger kan du injisere resten av husdyrene.

For storfe og små drøvtyggere

lam injeksjonerFor store og små drøvtyggere injiseres Ivermectin oftest intramuskulært, mye sjeldnere – subkutant. Injeksjonen utføres en gang, ved alvorlig form for sarkoptikoidose er to injeksjoner tillatt med et intervall på 7-10 dager. En injeksjon av medisinen gis i nakken eller krysset.

For storfe og små drøvtyggere brukes en dose på 1 ml per 50 kg kroppsvekt. Hvis dyrets vekt overstiger 400-500 kg, må Ivermectin deles i flere doser og injiseres i forskjellige deler av kroppen..

Husdyr kan behandles med Ivermectin for å forhindre nematodose. I dette tilfellet administreres medisinen om høsten, før dyrene flytter til boden, og også om våren, før de slippes ut på beitet. Behandling av flått utføres etter behov.

For hester

hestebehandlingspastaFor behandling av hester produseres en spesiell form for Ivermectin i form av en pasta. Den har en eple aroma og smak, så dyr nekter ikke en slik medisin. Et antiparasittisk legemiddel er foreskrevet i en dose på 2 ml for hver 100 kg kroppsvekt..

Ivermectin skal ikke brukes til å behandle unghester som veier mindre enn 100 kg.

Veterinærer anbefaler å gi stoffet til dyr 3-4 ganger i året, helst om våren og sensommeren, etter slutten av sommeren med gadflies.

For griser

grisebehandlingInstruksjonene for Ivermectin for gris er identiske med de for storfe og små drøvtyggere. Men injeksjonen gjøres i nakken eller det indre låret.

Den anbefalte dosen av legemidlet er 1 ml for hver 33 kg kroppsvekt av en gris.

For fjærfe

For behandling av kyllinger, ender og annet fjærfe, tilsettes Ivermectin -løsning til drikken. Medisinen beregnes med en dose på 0,4 ml per 1 liter væske.

Fugler bør ikke motta mer enn 400 mcg aktiv ingrediens per 1 kg kroppsvekt.

Det anbefales å slutte å drikke fuglen 2-3 timer før du tar Ivermectin. Ved nematodose gis medisinen av husdyr en gang, ved behandling av araknoentomose – tre ganger (den andre etter 24 timer, den tredje etter 14 dager).

For kaniner

injeksjoner til kaninerIvermectin 10 for kaniner brukes ekstremt sjelden, siden denne formen for stoffet har en høy konsentrasjon av det aktive stoffet. Det er derfor det er veldig vanskelig å beregne riktig dosering av stoffet..

Den mest brukte er Otodectin, som har en lavere konsentrasjon av den aktive ingrediensen. For behandling brukes Ivermectin for kaniner i en dose på 0,2 ml per 1 kg dyrs kroppsvekt.

For katter og hunder

ivermektin for katterIvermektin instruksjon for katter anbefaler å bruke dette legemidlet til behandling av lesjoner av gadflies, nematoder, lus, lopper, flått. Midlet er effektivt mot larvene til subkutane og nasofaryngeale ormer. Et antiparasittisk legemiddel er foreskrevet i en dose på 0,2 ml per 1 levende vekt av en katt.

Ivermectin -tabletter for hunder gis i en standarddose på 200 mcg per kg kroppsvekt.

Denne normen brukes bare for voksne hunder, valper bør ikke gis et antiparasittisk legemiddel. I intet tilfelle skal den angitte dosen overskrides, da Ivermectin kan forårsake bivirkninger.

Overdosering og bivirkninger

dosering må observeresMed forbehold om doseringen angitt i instruksjonene, tolereres Ivermectin godt av dyrets kropp. Men det må tas i betraktning at stoffet kan forårsake en allergisk reaksjon..

Ivermektin kan forårsake bivirkninger:

 • økt spyttdannelse;
 • opprørt avføring;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • kaste opp;
 • forstyrrelser i fordøyelsessystemets arbeid;
 • apati og apati.

Ved overdose kan dyret vise tegn som utvidede pupiller, skjelvinger i lemmer, bevissthetstap og koma. I slike tilfeller er dyret foreskrevet symptomatisk behandling..

Ivermectin er et effektivt antiparasittisk legemiddel som brukes til husdyr og husdyr. Når det brukes riktig og i samsvar med instruksjonene, hjelper produktet med å bli kvitt fluer, lus og lopper..

Videoinstruksjoner om bruk av Ivermectin i veterinærmedisin

Previous Post
101 pientä tatuointisuunnitelmaa tytöille
Next Post
Antracnoza cu căpșuni este o boală de carantină periculoasă