15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Drue- og eplekompott – en sunn oppskrift for vinteren

naturlige vitaminer Blant alle konserver tar kompottene en ganske stor andel. Disse smakfulle og varierte drikkene er kilder til vitaminer som er så viktige om vinteren. Kompott fra druer og epler for vinteren har en rik smak og nyttige egenskaper.

Druer og deres fordeler

drue Variasjonen av varianter av denne fantastiske bæren er stor. Smaken finnes i søte, søtsyrlige og sure druer. Frukt kan være saftig eller fast, med eller uten groper, store og små. Ofte brukes druer til å produsere forskjellige typer viner. Bærkompoter er velsmakende og sunne.

Druer er rike på vitaminer (C, PP, B1, B6, P, B12) og mineraler, inneholder magnesium, kalsium, karoten og andre nyttige stoffer.

Druegenskaper:

 • antioksidant effekt, senker aldring;
 • bekjemper virus og bakterier;
 • brukes til å forhindre grå stær;
 • forbedrer hjernens funksjon, bekjemper tretthet;
 • hjelper til med å behandle nyresykdom, forstoppelse, fordøyelsesbesvær og andre problemer.

Avstå fra å drikke druesaft og kompott for problemer med mage og tolvfingertarmen (sår og andre sykdommer), diabetes, fordøyelsesbesvær.

Epler og deres fordeler

eplerEn av de vanligste og favorittfruktene på midten av breddegrader er eplet. Smakspalett, varianter, vekstbetingelser, former og størrelser på frukt er veldig forskjellige.

Epler er rike på vitaminer fra gruppe A, B, C, E, PP, inneholder jern, kalsium, kalium, magnesium, jod, natrium, fosfor, fiber, syrer.

Epler egenskaper:

 • restaurerende og tonisk effekt;
 • øke immuniteten, bidra til å gjenopprette styrken;
 • styrke veggene i blodårene;
 • forebygging av galleblæresykdommer, gikt, forstoppelse, revmatisme, urolithiasis, tarmproblemer, åreforkalkning og andre sykdommer;
 • hjelpe til med å rense blodet, redusere kolesterol;
 • styrke synet, forbedre tilstanden til hud, hår, negler;
 • bidra til å bevare hukommelsen, redusere vekten.

Apple kompott anbefales ikke for å drikke med gastritt med høy surhet (spesielt i det akutte stadiet), sår, pankreatitt.

Kombinasjonen av nyttige egenskaper og god smak lar deg lage en god kompott av druer og epler til vinteren..

For tilberedning av drue-eple-kompott er det bedre å bruke modne saftige varianter av epler. Det optimale valget av druer vil være de rike modne bærene av mørke varianter av Lydia, Isabella.

Det finnes mange varianter av epler og druer, og alle passer til kompott. Ved å kombinere forskjellige varianter kan du få nye smaker av denne drikken, hermetisert en lang vinter..

Oppskrift på en velduftende eple- og druekompott uten sterilisering

eple og druerEn drink som kan tilberedes raskt, men som ikke anbefales å drikke med en gang. Det bør være godt infundert til en vakker farge er oppnådd. Druene må ha tid til å formidle smak og aroma..

For en drink trenger du en boks (3 liter):

 • druer – 350 g;
 • epler – 4 stk .;
 • vann (2 1);
 • sukker (1 kopp);
 • sitronsyre, fedd (etter smak).

For kompott, ta så mange komponenter som du ønsker å få en drink til slutt: vil du få mer frukt eller selve drikken. Forholdene kan justeres i alle retninger.

Tilberedningsprosess:

 1. Skyll epler og druer under vann og tørk dem.fruktene mine
 2. Kjerne eplene. Se nøye på alle blokkene: det skal ikke være ormehull. Hvis fruktene er veldig store, kutt dem i to eller i biter. Skallet kan stå igjen. Ikke skjær veldig fint, ellers vil bitene bare koke..kutte epler
 3. Plukk druene fra kvistene. For å sortere druene, hvis den holder tett på gjengen, kan en hel haug settes i kompotten, hvis druene helles, er det bedre å bryte den av. Druene skilles forsiktig fra børstene, hvis du forlater kvistene, vil kompotten ha en syrlig ettersmak.rengjør druene
 4. Kok opp vann i en kjele.
 5. Skyll glassene godt.
 6. Hell epler og druer i dem.
 7. Du kan tilsette litt sitronsyre eller et par sitronskiver, nellik. Krukken blir halvfull.
 8. Hell kokende vann fra en kjele i alle glassene. Dekk dem med rene lokk.
 9. Etter 5 minutter, hell vannet fra alle glassene tilbake i gryten, kok opp igjen.
 10. I en annen kjele koker du rullehettene i 5-10 minutter.
 11. Dryss ingrediensene i glassene med granulert sukker (etter din smak).
 12. Etter kokende vann, hell kokende vann over glassene helt til toppen og rull umiddelbart opp med varme lokk.rull kompotten
 13. Snu boksene opp ned og pakk dem godt inn.
 14. Etter fullstendig avkjøling må de overføres til pantry eller kjeller..lagring av kompott

På den tiden vil drikken allerede få en rosa fargetone, og utvilsomt en guddommelig aroma. Men vi finner ut om dette bare når vi åpner en drink..

Andelen av alle ingrediensene er betinget og mengden sukker må bestemmes av surhetsgraden til druer og epler.

Drue-eple drinken er klar. På en vinterkveld med hele familien, som spiser lunsj eller middag, vil dere alle huske sommeren og nyte den hyggelige smaken av kompott. Den intense fargen på kompotten vil glede deg.

Ikke oppbevar kompott i plastflasker – de absorberer lukt i seg selv, selv om de er grundig vasket med brus.

Mørke druer gir kompotten en rik nyanse. Hvis du har lyse bær, kan du bruke solbær til farge..

Nellik, kanel, muskatnøtt vil bidra til å gi en pikant smak til kompott..

eple druekompottNå kan du nyte smaken, fargen og aromaen av drue- og eplekompott om vinteren! Og siden det også er nyttig, kan ingen nekte en slik delikatesse..

Hvis du heller eple- og druekompott i en karaffel og kaster inn noen isbiter, vil du overraske alle gjestene med denne drinken, dens langvarige smak. Og ikke alle vil kunne gjette hva denne drikken er laget av, og det vil ikke være noen ende på de som vil vite ingrediensene. Drue- og eplekompottoppskrift med foto og beskrivelse vil avsløre din hemmelighet med å lage en fantastisk drink.

En enkel oppskrift på kompott fra epler og druer – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară