15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Praktiske tips for dyrking av hvete

spiret hvete Spiret hvete er en kilde til ungdom, helse og skjønnhet. Mange stiller spørsmål om hvordan man spirer hvete riktig og hvordan man tar den. I plantene må vitaminer og mineraler bevares, noe som har en gunstig effekt på alle kroppssystemer..

Hvordan spire hvete

hvete begynte å spire Hele intakte korn er valgt for spiring. Det må utvises forsiktighet for å sikre at hveten for spiring ikke blir behandlet med kjemikalier, da dette kan påvirke spirene negativt..

Spiringsprosessen er delt inn i følgende stadier:

 1. Bestem deg for hvor mange spirede korn du trenger. Anbefalt mengde: 1 spiseskje per person og dag.
 2. Hell kornene på et rent pappark, velg strø og skadet hvete nøye. Ha i et dørslag, skyll under kaldt rennende vann.
 3. Velg en beholder for spiring. Et glass eller porselen tallerken med en bred bunn eller et jernbrett vil gjøre..
 4. Hell hveten i en beholder, dekk til med vann og la stå i 2-4 minutter. Tøm væsken, fordel kornene forsiktig over overflaten.
 5. Hell varmt kildevann over hveten, dekk med et bandasje eller gasbind på toppen. Du kan lukke beholderen med et lokk, og etterlate et lite hull for luft å komme inn.
 6. Plasser beholderen på et mørkt sted i 8-9 timer. Bytt vann.
 7. Etter at spirer dukker opp, tøm væsken og legg hveten i kjøleskapet eller på balkongen.

Spiret hvete kan spises innen 24-34 timer. Hvis spirene har vokst opp og nådd 3-4 mm, bør du ikke legge til korn i maten..

Hvete spirer innen 24 timer, men noen varianter spirer i 2-3 dager. Du kan spire korn i kjøleskapet, men dette bremser prosessen.

grønn hvetekimGrønn hvetekim uten korn er veldig nyttig. De kan dyrkes ved å plassere de spirede kjernene i torv, humus eller sagflis. Daglig vanning og god belysning vil hjelpe gresset til å vokse raskt. Spirene kan konsumeres på dagene 8-9, når de når en høyde på 13-16 cm. De kuttes med saks og tilsettes supper, salater og sideretter.

Det anbefales å lagre grønne spirer i kjøleskapet i ikke mer enn 7-8 dager, ellers mister de smaken og tørker ut..

Spiret hvete: fordeler og skader

forbruk av hvetekimSpiret hvete er et helt lager av vitaminer og næringsstoffer. Bruk av spirer øker immuniteten, normaliserer syre-base balansen, eliminerer vitaminmangel og renser kroppen for giftstoffer.

Kornene inneholder:

 • kalium;
 • magnesium;
 • antioksidanter;
 • jern;
 • cellulose;
 • fosfor.

Spiret korn har en gunstig effekt på mage -tarmkanalen, øker blodstrømmen og styrker det kardiovaskulære systemet. Det anbefales å inkludere spirer i dietten til overvektige.

Leger anbefaler å studere fordelene og skadene med spiret hvete før bruk: produktet har kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å inkludere spirer i menyen:

 • barn under 10 år;
 • i postoperative og rehabiliteringsperioder;
 • mennesker som lider av sykdommer i mage og tarm;
 • allergikere med intoleranse overfor glutenholdige matvarer.

Du kan ikke bruke spirede korn i perioden med forverring av inflammatoriske sykdommer.

Hvordan ta hvetekim

spiret hvetefatEtter å ha lært om fordelene og farene med korn, er folk interessert i hvordan de tar spiret hvete. Inntaket av næringsstoffer og mikroelementer i kroppen avhenger direkte av riktig bruk av frøplanter..

 1. Unngå å lage hvete. Når temperaturen stiger, mister kornene næringsstoffer.
 2. Mal kornene i en kjøttkvern eller blender. Rør den resulterende grøtaktig massen med olivenolje eller linolje. Spis 1 ss daglig med frokost.
 3. Fra spirer kan du forberede en infusjon. For å gjøre dette, fyll bønnene med rent vann og legg dem på et mørkt sted i 2-3 timer. Tilsett sitronsaft eller oreganoblad til drikken for å legge til smak..
 4. Tørk og mal spirene til mel. Tilsett blandingen til ferdigmat og drikke.
 5. Hvetemelk er veldig nyttig. Bland 3 ss spirede korn med 2 ss rosiner. Fyll med varmt kildevann og legg på et kjølig, mørkt sted i 4-5 timer. Sil infusjonen. Du kan oppbevare i kjøleskapet i 24 timer.

Ikke spis mer enn 2 ss per dag i de første dagene av spirer, ellers kan diaré oppstå. Etter 2-3 ukers bruk kan du øke det daglige forbruket av spirer til 60-70 gram.

Ikke inkluder hvetekim i kostholdet ditt sammen med fet melk, blomsterhonning, sopp. Det kan forårsake en allergisk reaksjon og kvalme..

spiret hvete klar til å spiseFordelene og skadene med spiret hvete har blitt studert av spesialister i lang tid. Korn inneholder unike sporstoffer som helbreder alle kroppssystemer. Med riktig spiring og bruk av hvete kan du ikke bare bli kvitt kroniske sykdommer, men også forynge huden, styrke ledd og muskler.

Vi spirer hvete på 2-3 dager – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară