15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krydret dessert og hjemmelege – viburnum syltetøy

syltetøy av viburnum Viburnum er rødt, viburnum har modnet – slik blir det sunget i en kjent sang. Og når den er moden, er det på tide å lage syltetøy fra viburnum. Alt er nyttig i dette fantastiske treet – røtter, bark, blader, blomster og, selvfølgelig, bær, som inneholder en stor mengde askorbinsyre og B -vitaminer. Denne kombinasjonen gjør viburnum -emner til et uunnværlig naturlig middel for å øke immuniteten og bekjempe smittsomme sykdommer..

Det er best å plukke bær etter de første høstfrostene, da er det bare en lys nyanse og den uforglemmelige friske smaken som er igjen fra den naturlige bitterheten til viburnum. Beina hennes er ganske store, så vi skal lage frøfri viburnumsyltetøy.

Hvordan forberede bær til koking og atskilt fra frø

frosne bær har ingen bitterhet Viburnum -kvister vaskes grundig med varmt vann, tørkes og forsiktig plukkes av bærene, og prøver å ikke knuse. Hvis du har samlet viburnum selv før frost, og bærene er veldig bitre, kan du holde dem en stund i fryseren eller helle over kokende vann.

Plukk bær fra frøene i en dyp bolle for ikke å skvette med juice.

mal bærene med en kjøttkvernDet er tre måter å skille bær fra frø:

 • rull bærene gjennom en juicer eller kjøttkvern med et spesielt vedlegg for juice fra myke frukter og bær;
 • hold bærene i 15-20 sekunder i kokende vann eller 1,5–2 minutter i en varm ovn slik at frøene blir lettere å skille, og press deretter saften gjennom to eller tre lag med osteklut eller gjennom en sil;
 • gni viburnum gjennom en sil med en pusher.hakk bærene i viburnum med et knus

Den sistnevnte metoden vil ta lengre tid, men det vil være mulig å unngå overdreven oppvarming, og vitaminer vil bli bedre bevart..

Oppbevaring av syltetøy i leiligheten

viburnum for syltetøyDenne oppskriften på syltetøy fra viburnum innebærer å koke bær i en stor mengde sukker. Deretter lagres arbeidsstykket i leiligheten uten problemer til neste høst..

Ingredienser:

 • viburnum bær – 1 kg;
 • sukker – 1,3 kg;
 • vann – 1 glass.

Skyll viburnum, riv av grenene og separer frøene på en måte som er praktisk for deg. Hell vann i den resulterende saften og sett i brann. Tilsett sukker mens det varmes opp og rør med en trespatel. Syltetøyet skal kokes til massen er redusert til det halve. Husk å røre jevnlig for å unngå at maten brenner seg..

Varm ferdig syltetøy helles i sterile glass og rulles sammen med metalllokk.

Syltetøyoppskrift for å oppbevare et kjølig sted

Hvis du vil lære å lage syltetøy fra viburnum uten å koke, er denne oppskriften noe for deg. I rå juice er alle næringsstoffer fullstendig bevart.

Forbered viburnum og skill det fra frøene. Bestem volumet, for eksempel ved å bruke en liters krukke og hell saften i en kjele.

For å lage syltetøy er rustfritt stål eller emaljerte retter egnet.

Hell en mengde sukker i en kjele som tilsvarer saftens volum. Rør sukkeret til det er helt oppløst.varm viburnum med sukker For å fremskynde prosessen blir bærmassen litt oppvarmet over lav varme, ikke kokende. Når sukkeret løses opp, helles syltetøy fra viburnum i sterile glass, forseglet. Oppbevares kjølig.

Oppskrift for honningelskere

viburnum og honning til syltetøyI denne oppskriften tilberedes viburnumsyltetøy for vinteren uten sukker – med honning. Bærene vaskes, tørkes, renses for grener og frø. Rull i en blender for å homogenisere og bland med honning i forholdet 1: 1 eller 1: 0,5. Honning tilsettes i små porsjoner, blandes grundig og smakes til. Når syltetøyet virker søtt nok, røres det igjen og helles i rene glass og forsegles med lokk. Lagret viburnumsyltetøy med honning på et kaldt sted.

Viburnumkake fra skinn og frø skal ikke kastes. Det legges til kompotter eller lager ekstremt sunn viburnumolje..

Følgende oppskrift er for de som egentlig ikke liker viburnumsmaken, men ønsker å fylle på et nyttig preparat.

Viburnum syltetøy med sitron og vanilje

ingredienser til syltetøyDen delikate aromaen av sitrus og vanilje notater gjør kokt viburnum juice til en utsøkt dessert. Denne syltetøyen er perfekt til ostekaker, til cottage cheese -paier eller som et mellomlag for kaker. Til matlaging trenger vi:

 • 1 kg viburnum;
 • 0,8 kg sukker;
 • 0,5 l vann;
 • 1 moden sitron;
 • vaniljesukker etter smak.

Kok sirupen av sukker og vann og la den avkjøles. I mellomtiden forbereder du bærene – sorter, skyll og separer frøene. Vask sitronen, tørk den, skjær av skallet med en skarp kniv og hakk den. Press saften ut av sitronen. Kombiner viburnumjuice med sirup og sett på ilden. Kok viburnumsyltetøyet til det er tykkere, rør regelmessig med en trespatel. Fem minutter før tilberedning, legg hakket skall og vanilje i bærmassen. Hell produktet varmt i sterile glass og rull sammen. Emnet oppbevares uten kjøleskap.

For uerfarne husmødre har vi forberedt en video av å lage syltetøy fra viburnum:

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară