15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Havtorn for vinteren – oppskrifter på velsmakende og sunne preparater for behandling og ikke bare

havtornoppskrifter til vinteren I de små solrike – gule bærene av havtorn ligger bare en magisk kraft. Bare på høsten begynner sesongen når havtorn høstes i hvert hus for vinteren, mange av dem fikk oppskriftene på slike preparater fra bestemødrene sine. Duftende bær ser vakre ut på grenene, men de gir kroppen enda flere fordeler. De tilsettes te, noe som gir den en unik smak, kompoter og gelé lages. Og alt dette med ett mål – å lage flere vitaminreserver. De vil bidra til å øke immuniteten, spesielt om vinteren, i den kalde årstiden..

Hvordan forberede havtorn for vinteren

modne havtornbær Selv om innsiden av bærene er myke, holder de seg godt uten ytterligere behandling. I sin naturlige form er havtorn den mest nyttige, fordi alle nyttige stoffer lagres i den. Dette er spesielt verdifullt hvis du vil bruke kulturen til medisinske formål..

Det er mange måter å tilberede og beholde friske guloransje bær om vinteren, for eksempel:

 1. Rett på grenene. Når du høster en helbredende avling, må du ikke kutte fruktene, men kutte dem direkte fra skuddene. Heng dem opp eller fordel dem på et bord i et enkelt lag i et kjølerom. Ved en temperatur på ikke mer enn 4 ° C vil kvister med bær ligge til våren.fersk havtorn for vinteren
 2. I en krukke med vann. Kok opp vann, la det avkjøle til romtemperatur. Hell bærene og sett beholderen i kjøleskapet med lokk.havtorn for vinteroppskriftene i en krukke
 3. Ved å fryse bærene. Frossen havtorn blir enda godere og søtere. Ikke rart det anbefales å samle det etter den første frosten. Legg bærene i et plastbrett eller en plastpose og sett i fryseren.frysende havtornbær
 4. I kjøleskapet, drysset med sukker. For 1 kg bær, ta 1 kg sukker og hell dem i lag og legg dem i en krukke. Maling, som i tilfelle av bringebær, er ikke verdt det, det er bedre hvis bærene forblir intakte. De vil ha i litt juice, som vil fungere som konserveringsmiddel og bli til en konsentrert sirup. Et slikt emne er ideelt for å lage kompott eller fruktdrikk..havtorn for vinteroppskriftene med sukker
 5. Etter tørking av havtorn. På forhånd må du sortere og vaske bærene og la dem visne litt i skyggen. Du kan tørke den i en vanlig ovn (ved 45 °) eller i en spesiell tørketrommel for frukt og bær..tørket havtornbær

Hvis du bestemmer deg for å tørke bærene, bør du ikke vente på den første frosten. Skynd deg å samle dem tidligere, mens havtornen er hel. Huden på frosne frukter sprekker, og de er ikke egnet for tørking..

Havtorn for vinteren – oppskrifter på søte dessertpreparater

søt havtorn dessertNaturlig havtorn er bra, men i bevaring har den nesten ingen likhet. Hva dyktige vertinner gjør med terte bær … Deilig kompott, juice, syltetøy, syltetøy, gelé og til og med vin – alt dette kan du enkelt forberede hjemme. Vi gjør deg oppmerksom på noen deilige oppskrifter.

Havtorn kan tilberedes både rå og tilberedt. I sistnevnte tilfelle brukes imidlertid bare pasteurisering..

Den kjennetegnes av en lavere temperatur enn ved sterilisering av arbeidsstykker. Dette gjør at du kan spare flere næringsstoffer i bærene..

Havtorn for vinteren – oppskrifter uten matlaging

høsting av moden havtornFor å tilberede sunne bær rå trenger du bare sukker og glass. Og et kjøleskap for oppbevaring. Siden havtorn ikke vil gjennomgå varmebehandling, må du sørge for å sterilisere beholderne selv. Dette vil eliminere utseendet på mugg, og bærene vil stå til våren. Forutsatt at du ikke lar dem være varme..

Emner uten matlaging kan gjøres på to måter, avhengig av hvilken form bærene vil være i:

 1. Hele. Skyll og tørk havtorn. Dekk det med sukker i like deler (1: 1). Bland forsiktig og legg i glass, uten å rapportere til toppen. Det siste skal være et godt lag med sukker, og først da lukkes med vanlige lokk..hele havtornbær i sirup
 2. Lurvet. Forholdet mellom sukker og havtorn er det samme, bare slip dem med et treslag. Ha i beholdere, men i stedet for et sukkerlag, legg papir på toppen.revet havtornbær

Det er verdt å nevne en annen havtornoppskrift for vinteren, også uten matlaging, og også uten sukker. Du kan bruke honning i stedet, uansett hvilken, men den må være fersk. Da får du ikke bare rå syltetøy, men en helbredende drikk. Om vinteren kan du spise det daglig med en skje, og da vil du ikke være redd for forkjølelse..

Gni først de vaskede og tørkede bærene separat. Tilsett deretter honning i puréen med en hastighet på 3 kopper havtorn – 1 kopp honning. Rør om og la stå et par timer slik at honningen løser seg godt opp og suger bærene. Det gjenstår bare å ordne opp i bankene.

Rå havtorn med honning må oppbevares i kjøleskapet.

Egenskapene til honning som konserveringsmiddel er mye lavere enn for sukker. Det er også viktig at bærene er tørre. Hvis det kommer vann inn i arbeidsstykket, vil det fremkalle gjæring, noe som reduserer både kvaliteten og holdbarheten..

Havtorn syltetøy

havtorn for vinterens syltetøyoppskrifterSyltetøy fra gyldne bær er ikke bare velsmakende, men også veldig vakkert og sunt. Den korte varmebehandlingen med “fem minutter” -metoden lar deg bevare maksimalt med vitaminer. På samme tid har ikke fargen på bæret tid til å miste. Derfor er syltetøyet også solrikt, gyllent.

Den klassiske oppskriften består av bær og sukker, tatt i like store mengder:

 • sorter bærene, skyll og la overflødig væske renne ut;
 • dekk til med sukker og la det stå over natten for å la dem juice;
 • sett fyr på om morgenen, kok opp og kok i 5 minutter, fjern skummet;
 • ha i glass og rull sammen.

Havtornkompott

havtornkompottHvis du har en liten fryser og det ikke er mulig å fryse bær på en kompott, rull den sammen til høsten. Om vinteren er det bare å ta ut en flaske forfriskende drikke fra kjelleren og nyte den lette smaken. Kanskje noen vil finne fargen på havtornkompott uattraktiv og umettet, men den vil definitivt smake utmerket. Saftige oransje farger, som bær, vil ikke fungere. Imidlertid er en lysegul drink verdsatt ikke for utseendet, men for vitamininnholdet..

Den enkleste og raskeste oppskriften på å lage kompott er dobbel helling:

 • vask 250 g bær, hell i en liters krukke;
 • hell kokende vann over og la dekket stå i 10 minutter;
 • tøm vannet, kok opp igjen og tilsett 150 g sukker i pannen;
 • hell havtorn med den resulterende sirupen og rull den umiddelbart sammen;
 • pakk glasset med et teppe og la det avkjøle helt.

For å gi kompotten lysere og mer originale smaknoter, tilsett en myntekvist eller et par limebåter.

Havtornjuice

havtornjuiceHvis kompotten har en lett smak og lite påtrengende farge, viser havtornjuicen seg å være rik. Den smaker veldig konsentrert og er mørkere i fargen. I sin rene form blir saften vanligvis ikke drukket, men fortynnet foreløpig med kokt vann.

For å lage saften trenger du 2 kg havtorn og 1 kg sukker. Den mest tidkrevende delen er å knuse bærene. Bruk en stavmikser etter vask og tørking av havtorn. Sil den resulterende purémassen gjennom osteklut. Tilsett nå sukker og la saften koke opp og sukkeret løses helt opp. Hell straks i steriliserte glass og rull sammen.

Havtorngelé

havtorngeléLiker du ikke sur havtornjuice? Prøv å lage den mest delikate geléen av den. Det første trinnet i tilberedningen er det samme som for juice: hakk bærene, klem kaken. Tilsett deretter 700 g sukker for hver liter juice, og kok opp emnet til det tykner. I gjennomsnitt tar dette omtrent 30 minutter..

For å finne ut at geléen er klar, kan du gjøre dette: legg til litt masse på en tallerken. Hvis dråpen ikke sprer seg, kan den helles i glass.

Det gjenstår bare å sterilisere geléglass i 15 minutter og rulle sammen. Oppbevar gelé i en kjølig kjeller.

Havtorn vin

havtorn vinDenne drikken kan selvfølgelig ikke kalles en dessert, men den tar ikke den siste plassen blant viner. Først og fremst er den unike uklare – gul farge og original surhet. Prøv å lage mat, og du vil definitivt like det.

Ingredienser:

 • 8 kg bær;
 • 3 kg sukker;
 • 1,5 l vann.

Havtorn vinfremstillingsteknologi:

 1. Hakk bærene, ikke vask dem..
 2. Mal massen gjennom en fin sil eller osteklut. Tilsett litt vann for å gjøre blandingen rennende.
 3. Hell den resulterende saften i 5 liters glassbeholdere. Tilsett 1 ss til hver. sukker (av de angitte 3 kg). Dekk flaskene med gasbind og la stå et par dager. Fjern det nye skummet med jevne mellomrom.
 4. Hell saften i en 20 liters flaske. Ta ytterligere 1 kg sukker og fortynn det i vann (mengden er angitt ovenfor). Tilsett sirup til billetten og lukk den med en vanntetning. La det stå i 1,5 – 2 uker på et varmt sted. I løpet av denne tiden, tilsett gradvis den resterende mengden sukker mens du rister saften.
 5. Fjern det øverste oljelaget etter 2 uker. Filtrer tre ganger og legg modningsflasken i et kjølig rom (15 ° C) i 4 måneder. Ikke glem å sette lukkeren tilbake.

Fjern sedimentet to ganger i løpet av modningsperioden. Hell den modne vinen på flasker og oppbevar på et kjølig sted..

Havtorn for vinteren – de beste oppskriftene fra feltet “kosmetisk medisin”

havtorn i kosmetologiHavtorn er kjent ikke bare i matlaging, men også i folkemedisin og kosmetikk. Nærende og sunn havtornolje er laget av bær og frø. Det fukter huden godt, siden den er rik på multivitaminer. Det fungerer også som et utmerket antiinflammatorisk middel og fremmer sårheling. På grunnlag av havtornolje kan du lage såpe til vask hjemme..

Havtornolje av egen produksjon

havtornfrøolje

Den mest verdifulle er frøolje. Det gjøres slik:

 1. Mal bærene til en homogen masse.
 2. Klem ut saften og la den stå. Etter en stund vil du se at det har dannet seg en fet film på toppen. Hell dette laget forsiktig over i en egen bolle med en skje. I prinsippet har du allerede utvunnet olje, bare fra bær, men vi trenger et “steinfrø”.
 3. Tørk kaken som ble oppnådd som følge av klemming og kvern gjennom en kaffekvern.
 4. Hell den knuste kaken med oppvarmet vegetabilsk olje i forholdet 1: 2. Oljen skal dekke blandingen helt. Rør om og la stå i en uke..
 5. Etter en uke samler du frem den nye oljen, som for saft.
 6. Hell kaken et par ganger til, hver uke fjerner du den flytende oljefilmen.

Bruk raffinert vegetabilsk olje som base for å lage havtornolje.

Havtorn oljesåpe

havtorn oljesåpeHvis du allerede har laget en sunn olje, tildeler du bare 1 ss. l. produkt for å lage kosmetisk såpe. Det virker forsiktig på huden på hender og ansikt, styrker neglene. Du kan til og med vaske håret med havtornsåpe slik at håret ikke faller ut. I tillegg til oljen trenger du 100 g av en hvit såpebunn. Smelt det, tilsett smør og 1 ts. melk (fersk). Hell i former og la stivne – og du har naturlig kosmetikk klar..

Så oppskriftene for høsting av havtorn for vinteren er veldig forskjellige, alt fra matlaging til medisin og kosmetologi. Og i hver av dem vil dette magiske bæret gi deg både en unik smak og uvurderlige fordeler..

Verdifull havtorn for vinteren – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară