15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage og bruke fransk sennep

Fransk sennep I butikkhyllene finner du krukker med korn i saus. Dette er fransk sennep. Merkelig, siden vi er vant med en homogen sennepsfarget pasta. Her er all oppmerksomhet rettet mot kornene. Det er denne varianten som er mest populær innen matlaging..

Svart sennep, ellers kjent som Brassica Nigra, er kjent for mange under slike navn som den virkelige franskmannen. Planten er enårig og tilhører kålfamilien. Hovedutbredelsesområdet er Asia og Afrika i tropiske soner. Noen varianter av planten finnes også i Europa. Likevel dyrkes den i Tyrkia, India, Italia, Romania, Frankrike, Kina, England. En av varianter av sennep vokser også i Russland. Det kalles også ugress eller vill. Som regel kan planten sees på søppelfyllinger, ved bredden av elver og innsjøer. Se også: Pommes frites i ovnen oppskrift med bilder trinn for trinn!

Til tross for at den tilhører kål, ligner planten i utseende veldig på andre sennep. Lengden på plantestammen når en meter. Det sprer seg forgrenede blader. Den blomstrer med oppløsningen av lyse gule blomster, samlet i blomsterstand. Etter blomstring dannes det belger, fylt med skinnende sorte ovale frø.

Franske sennepsfrø (bilder vedlagt) er mye brukt. Så allyl sennep og essensielle oljer er laget av det. Sistnevnte er en viktig ingrediens for bordssennep. Franskmennene lager Dijon sennep av den, som brukes til å tilberede mange retter..

Forresten, sært nok, er sennep en myk plante. Et ganske stort volum honning fås fra det, som ikke bare er velsmakende, men også sunt..

Sammensetning

Sennepsfrø inneholder mange nyttige komponenter. Så sammensetningen av fransk sennep inneholder vitamin D, A, E. aminosyrer, aske, essensielle oljer, fiber, fettsyrer, mineralkomponenter som jern, fosfor, magnesium, kobber, natrium.

Det er verdt å merke seg at kaloriinnholdet i produktet er ganske høyt, så det anbefales ikke å bruke det ukontrollert. Ellers vil det påvirke helsen negativt..

Matlagingsapplikasjoner

Svart sennep kalles også ekte, fransk, noen ganger indisk. Kornene har en middels bitterhet, sterk skarphet og en lys, men noe skarp aroma..

Bruken av fransk sennep i bønner er stor. Oftest brukes fransk sennep til tilberedning av grønnsaks- og kjøttretter. Alt kjøtt blir syltet i det, siden sennep har egenskapen til å “låse” fuktighet. Som et resultat er kjøttet veldig saftig..

Ren fransk sennep, både malt og hel, brukes til kjøtt, sopp, fisk, i pølser, tilsatt marinader som er nødvendige for hermetisering eller salting av sopp, grønnsaker, forskjellige dressinger.

Hjemmelaget fransk sennep

hjemmelaget fransk sennep Fransk sennep er den mest populære kulinariske varianten. Det er ingen overraskelse at mange er ivrige etter å lære å lage fransk sennep hjemme..

Er det vanskelig å tenke på å lage fransk sennep? Ikke i det hele tatt. Den tilberedte sausen kan brukes i mange retter på grunn av sin allsidighet. Du trenger to nyanser av sennepsfrø (hvitt og svart), 40 g hver. Sennepspulver brukes også i en mengde på 40 g. I tillegg trenger du 2 hvitløksfedd, 0,18 kg kålrotløk og 0,4 liter vin (hvite, tørre varianter). I henhold til oppskriften på å lage fransk sennep, bør du også ta honning i mengden 2 ss. l, salt (2 ts) og 1 ss. l olivenolje.

Tilberedningsprosess:

  1. Skrell hvitløk og løk, skyll med vann og skjær i biter. Ha dem i en kjele, hell vin i den og kok opp etter å ha satt en liten brann, og kok deretter i 5 minutter.kok løk og hvitløk i vin
  2. Den resulterende væsken skal filtreres og avkjøles. Tilsett deretter salt, honning og la det løses helt opp.sil buljongen
  3. Tilsett deretter sennepspulver og hell i olivenolje og bland godt.tilsett sennep og rør
  4. Hele væskemassen helles i en kjele, korn tilsettes, blandes og legges på komfyren, etter å ha redusert varmen til et minimum. Kok sausen til den er tykk. Det er omtrent 7-10 minutter.tilsett fullkorn og kok opp
  5. Klar fransk sennep helles i krukker, avkjøles for å avkjøles helt og settes i kjøleskapet i to dager.Fransk sennep er klar

Rask fransk sennep

rask fransk sennepFransk sennep er noe annerledes enn det vi er vant til – den inneholder hele frø. Dessuten kan deres nyanse være annerledes. Denne sennepen er litt svakere enn vår.

Hvis du foretrekker en krydret versjon, kan du blande to typer sennep samtidig – fransk og vår.

Den foreslåtte oppskriften på å lage fransk sennep hjemme innebærer bruk av 0,1 kg sennepsfrø, 3 ss. honning og 50 ml fruktjuice og eplecidereddik. Salt vil bidra til å gjøre smaken perfekt.

Tilberedningsprosess:

  1. Sennepsfrøene vaskes grundig og dekkes med eddik. I denne tilstanden får de stå i et par dager etter at de er plassert i kjøleskapet. Etter to dager trekkes sennep ut, sendes til en gryte med vann. Sistnevnte skal dekke kornene. I tillegg kan du kaste krydderterter i nabolaget. Så snart vannet koker, blir innholdet i pannen kokt i et minutt og fjernet fra brenneren..koke sennepsfrø
  2. Når frøene er avkjølt, legger du 3 ss i en blenderbolle. Fruktjuice, salt og honning tilsettes også der, og alt er grundig malt til det er jevnt. Den resulterende massen helles i fullkorn. I dette tilfellet helles ikke buljongen fra frøene, men forlates.pisk sennepsfrøene
  3. Innholdet i pannen blandes grundig og sendes til kjøleskapet i en dag. Dette er nødvendig for at sennep skal tilføre og avsløre alle dens smaker..sennep klar til å spise

Nå vet du hvordan du tilbereder fransk sennep hjemme. Ved å bruke den som en ingrediens i salatdressinger, vil du legge til raffinement og smak i retten..

Videooppskrift for tilberedning av granulat sennep

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo