15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage en salt sennep i saltlake

aromatisk sennep i saltlake Velsmakende, krydret og aromatisk sennep på saltlake er en fantastisk, krydret saus til en rekke kjøttretter, fra en vanlig pølsesmørbrød til frokost, til et godt, rikt gelékjøtt til et festlig bord. Her er bare kjøpt sennep i glass eller plastrør som sjelden gleder seg med verken skarphet eller aroma.

For å få en virkelig deilig krydder, er det bedre å lage det selv hjemme, spesielt siden det er veldig enkelt. Heldigvis er det slett ikke vanskelig å kjøpe sennepspulver i butikken. Det er vanskeligere å bestemme seg for en oppskrift, siden det er mange av dem. Og her avhenger mye av hvilke kvaliteter sausen er viktigst for vertinnen. For å gjøre det veldig krydret, er oppskriften på å lage sennep av pulver i saltlake best egnet. Selv om det også er alternativer for varmt eller kaldt vann, eplejuice. Men dette er alle mykere alternativer..

Sennep i saltlake fra pickles eller tomater

sennepssylt Hvordan brygge sennepspulver i saltlake? Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en sylteagurk fra tomater eller agurker, siden begge allerede inneholder alle nødvendige krydder, samt sukker, salt og eddik. Saltlake fra syltede produkter er spesielt gode til å lage krydret krydder; de er brattere, syrlig. Egnet, inkludert saltlake fra butikkens grønnsaker.

Hjemmelaget sennep laget av pulver i agurklake er ikke mye forskjellig fra produktet i tomatlake. Hvilken du skal velge for oppskriften din, bestemmer alle uavhengig. Dine egne preferanser kan være en veiledning. Tomat Pickle har en tendens til å ha en mildere, søtere smak. Selvfølgelig gjenspeiles dette i smaken av det ferdige krydderet. Og også den enkle tilgjengeligheten av et bestemt alternativ for hånden.

Det viktigste er at krydderet er mer enn enkelt å forberede. Prosessen med å lage sennep i saltlake fra syltede tomater eller agurker krever bokstavelig talt noen minutter fra vertinnen, dette teller selvfølgelig ikke modningstiden. Nøyaktig så mye vil bli tatt direkte av bryet med ingrediensene.

senneps kokekarFørst må du tilberede retter der sausen skal røres, og som den deretter vil bli lagret i. Det kan imidlertid være en og samme rett – en liten glassburk. Det er sant at det ikke er veldig praktisk å røre blandingen i det, men dette må gjøres veldig forsiktig. Så en liten dyp bolle er mer egnet for dette..

Det er viktig at sennepspulveret er friskt, ellers vil det være umulig å oppnå den nødvendige skarpheten. Kvaliteten på saltlaken har også betydning: grumsete, sure væsker i dette tilfellet vil ikke fungere.

De eksakte proporsjonene av ingrediensene må avklares i praksis, siden hver har sin egen optimale tetthet av sluttproduktet. Til å begynne med kan du ta pulveret omtrent to tredjedeler av rettene som den ferdige sausen skal lagres i..

hell sennepspulveret med saltlakeDeretter helles saltlaken gradvis i pulveret og blandes grundig slik at det ikke er klumper igjen. Hvor godt ingrediensene blandes vil avgjøre hvor velsmakende sennep i saltlake vil være..bland godt

Temperaturen på saltlake kan brukes til å regulere smaken og skarpheten til den fremtidige sausen. Varm saltlake vil gjøre den mykere, mens kald saltlake vil gjøre den mer skarp, til og med kraftig..

Ifølge oppskriften bør hjemmelaget sennep fra pulver i saltlake ha omtrent samme konsistens som rømme med middels fettinnhold. Du kan justere tettheten ved å tilsette mer saltlake eller sennepspulver. Du bør ikke gjøre krydderet for tykt, det tørker mye raskere, men selve sennepen skal selvfølgelig ikke spre seg..

sennep i agurk pickle klarNå må sausen overføres til en krukke og lukkes tett med et lokk og la den brygge. Det bør infunderes på et varmt, mørkt sted. Du kan sette det på et batteri hvis det skjer om vinteren, eller bare i et skap hvis det er om sommeren. Et annet alternativ er en varm, ikke helt avkjølt ovn.

Sennep skal infunderes i 8-9 timer. Etter det må du åpne glasset. Hvis overflødig væske har kommet ut over sennep, må den tappes. Etter det, rør igjen og sett i kjøleskapet..

Det kan smake litt bittert umiddelbart etter tilberedning. Denne ettersmaken kan vedvare i opptil 24 timer etter tilberedning. Dette er greit.

Hvis sennep etter en dag forblir bitter, og ikke bare krydret, kan det bety at pulver av dårlig kvalitet er fanget..

Hvis sennepsfrøene høstes i regnet, kan frøene råtne litt. Hvis du etter det tørker og maler dem, vil et slikt pulver se ut og lukte som et vanlig, men den ferdige sausen vil smake bittert. Selvfølgelig er det ikke nødvendig å spise en slik krydder. Og det er ikke velsmakende heller. Riktig sennepspulver skal være gult.

Som du kan se, er oppskriften på å lage sennep i tomatlake veldig enkel, selv om den har sine egne nyanser. Mest sannsynlig vil du kunne gjøre det første gangen. Og på en dag vil vertinnen kunne glede husstanden med deilig krydder.

Sennepsoppskrift med kållake

kål pickle for å lage sennepOppskriften på sennep med kållake er litt mer komplisert ettersom nye ingredienser tilsettes. Men generelt ser prosessen omtrent den samme ut. For ett glass sennepspulver trenger du:

  • en skje sukker;
  • en skje vegetabilsk olje;
  • en teskje salt;
  • en halv teskje eddik;
  • krydder etter smak.

Mengden saltlake er også individuell, som i forrige tilfelle. Hvordan lage sennep med kållake? Enkelt nok.

Sennepspulver helles i en kopp, hvori saltlake gradvis helles og blandes grundig. Det er viktig å male eventuelle tørre klumper som dannes..

Tilsett nå alle de resterende ingrediensene til den resulterende blandingen: sukker, salt, krydder, eddik og olje. Deretter må du blande blandingen veldig grundig, og som i det forrige tilfellet, overføre blandingen til en krukke, lukke og la den tilføres..

Små triks

hjemmelaget sennepskonsistensTil tross for at oppskriften på sennep hjemme på saltlake er ekstremt enkel å utføre, og ikke krever noen spesielle ingredienser, har tilberedningen imidlertid sine egne små triks. Og du må kjenne dem også. For å få det perfekte resultatet, akkurat slik du vil ha det.

Temperaturen på saltlaken og den bitre smaken ble diskutert ovenfor, men det er ikke alt..

Hvis en utilstrekkelig bratt saltlake ble valgt for sennep i saltlake fra syltede agurker, er det fornuftig å tilsette sukker og eddik i samme proporsjoner som i sennepsoppskriften på kållake. Det vil si at det er nødvendig å prøve råvarene før du lager mat. Men hvis agurkene ble syltet med egne hender, vet vertinnen allerede alt selv..

Sukker i noen av krydderoppskriftene kan om ønskelig erstattes med honning. Dette vil gi sennep en rikere smak og interessant aroma. I tillegg blir ikke krydderet i dette tilfellet så skarpt. Den originale sennep i saltlake er veldig varm. Selv om du bare snuser det, slår det ut en tåre fra øynene dine. Og honningssennep vil hjelpe deg med å takle forkjølelse raskere på grunn av sjokkkombinasjonen av antiinflammatoriske ingredienser.

sennep i saltlake med fullkornDu kan også myke opp smaken av sennep ved å tilsette vegetabilsk olje. Forresten, hvis du fjerner det fra oppskriften i kållake, blir resultatet mer krydret..

Olje kan tilsettes sennep, ikke bare under tilberedningen, men også etter at den er infisert og moden. Det er bare viktig å blande sausen en gang til..

Det er bedre å lage hjemmelaget sennep i små porsjoner. Selv om familien spiser det ganske mye og ofte. Det er bedre å lage en ny porsjon, frisk og velduftende, enn å se den allerede kokte tørke.

Hvis du vil diversifisere smaken på din favorittsaus, kan du legge til forskjellige krydder under tilberedningen:

  • kanel;
  • muskat;
  • ingefær;
  • nellik;
  • Kardemomme.

Andre alternativer er også mulige. Mye avhenger av vertinneens fantasi og preferanser. Og krydderverdenen er veldig, veldig mangfoldig..

Hjemmelaget sennep laget av agurkpulver i pulverform er langt fra det eneste alternativet. Du kan til og med bruke en sylteagurk fra diverse grønnsaker, som ikke bare inkluderte agurker og tomater, men også courgette eller squash, paprika. Det kan også gi det ferdige produktet en interessant, ny smak..

Hele sennepsfrø er en god krydder til sennepspulver. I dette tilfellet vil den ferdige sausen bli enda mer aromatisk og luktende. Slik sennep kan ikke bare serveres med kjøtt, men også brukes som en base for komplekse salatsauser. For dem er det aromaen som er spesielt viktig, og ikke skarpheten til sennep. Hvis krydderet er tilberedt spesielt for en slik salat, er det bedre å myke det..

Hvis det ikke var mulig å beregne nødvendig mengde saus riktig, og sennep begynte å tørke ut, kan du tilsette litt vegetabilsk olje til den og blande grundig. Men du kan ikke hele tiden fornye sennep, før eller siden vil det tørke ut uansett. I tillegg vil alvorlighetsgraden i dette tilfellet gradvis avta..

Selv den mest vanlige sennep etterlater et godt husmorrom for kreativitet og fantasi. Med litt eksperimentering vil alle finne den rette smaken for seg selv. Eller gi en rekke favoritt sauser. Imidlertid liker ikke alle eksperimenter. Mange verdsetter den vanlige smaken av sin favorittsaus mest..

Den deilige, varme sausen som er så elsket av det russiske folket, er veldig lett å lage hjemme. Dette betyr at det ikke er noe poeng i å kjøpe sennep i butikker der det er dyrt, og smaken er ikke ideell..

Det er mye lettere å forberede krydderet hjemme. Og akkurat den typen en bestemt familie elsker. Og om nødvendig, selv med forskjellig smak og ulikhet for forskjellige familiemedlemmer. Det viktigste er å gjette riktig med mengden.

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo