15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan koke hvetegrøt raskt og deilig

sunt hvetekorn Hvetegrøt er et billig og veldig sunt produkt. For å gjøre det velsmakende, må du vite noen få hemmeligheter for tilberedningen. Vi har utarbeidet de beste oppskriftene for å hjelpe deg med å lage en deilig hvetekornsrett..

Funksjoner av hvetegryn

velg hvetegryn til grøt Hvetegryn er bearbeidet (knust, polert) durumhvete med store, små eller mellomstore kornstørrelser. Den har en veldig rik kjemisk sammensetning:

 1. Vitaminer (gruppe B, A, E, F, etc.).
 2. Mineraler (magnesium, jod, sink, kalsium, fosfor, etc.).
 3. Proteiner (16 g), fett (1 g), karbohydrater (70 g).

Kaloriinnholdet i hvetegrøt på vann er i gjennomsnitt 330 kcal.

HvetegrynHvetegrøt er et ekte lager av nyttige stoffer, derfor hjelper bruken med å gjenopprette mikroflora i tarmen, forbedre stoffskiftet, normalisere syre-base-balansen i kroppen og redusere kolesterolnivået.

Ved matlaging brukes denne frokostblandingen til å tilberede første og andre kurs, salater, paier, gryter, etc. Oftest brukes frokostblandinger til å lage grøt i vann, kjøttkraft, melk. Det kan være salt, krydret eller søtt. Nedenfor er de beste oppskriftene for å lage hvetegrøt som hovedrett eller tilbehør til fisk / kjøtt / koteletter.

Uavhengig av oppskriften som er valgt, anbefales det å skylle frokostblandingen før tilberedning, noe som vil bidra til å bli kvitt overflødig stivelse og forskjellige forurensninger..

På vannet

hvetegrøt på vannetOppskriften på vannbasert hvetegrøt er ganske enkel. Dette er en allsidig måte å tilberede frokostblandinger på. Retten vil være et flott alternativ til frokost, lunsj eller middag. I tillegg krever matlaging et minimum av ingredienser..

Hvordan lage hvetegrøt i vann? Før du lager mat, bør du bestemme ønsket konsistens av det ferdige produktet..

Hvis du trenger en tyktflytende, flytende konsistens, trenger du 4 kopper vann for å lage en kopp frokostblanding, tilsett salt og sukker basert på smakspreferansene dine. Det er ikke nødvendig å vente på at vannet skal koke på forhånd, det er nok å tilsette alle ingrediensene i pannen og røre med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg. Etter koking, reduser varmen og kok til den er gjennomstekt. Kornene skal svelle og bli myke, i gjennomsnitt tar det 40-50 minutter. Etter matlaging kan du tilsette olivenolje, gulrot- og løksteking, urter, etc. for smak..

smuldret hvetegrøtHvordan lage hvetegrøt i smuldret vann? Hvis du foretrekker en sprø konsistens av det ferdige produktet, bør du ta vann og frokostblandinger i et forhold på 3: 1 for matlaging. Ha ingrediensene i en kjele, salt og / eller tilsett sukker og varm opp. Ikke dekk til med lokk. Etter koking, vent til frokostblandingen er lik vann (etter ca. 10 minutter) og tilsett 50 g smør. La det småkoke i ytterligere 10 minutter og slå av varmen. Dekk til og la underkokte korn svelle i opptil 40 minutter.

Grøt laget av mørke og grove bearbeidede korn vil vise seg å være mer smuldret enn av lyse og små..

hvetegrøt med smørFor å oppnå en tett, tykk konsistens er det nødvendig å redusere andelen vann til 2 glass per 1 glass frokostblandinger. Men det må huskes at kornene i dette tilfellet vil vise seg å være underkokte og som et resultat harde, og totalmassen vil vise seg å være tørr. Men denne tilberedningsmetoden har sine fordeler, fordi produktet beholder mer verdifulle stoffer..

Etter tilberedning kan grøt i vann serveres med:

 • tørket frukt
 • frukt;
 • krem;
 • bær;
 • saus;
 • kjøtt / fisk og andre produkter.

Melk

hvetemelkgrøtDenne tilberedningsmetoden er perfekt til frokost eller til mating av en baby. Det er bedre å velge mellommalet frokostblanding slik at grøten viser seg å være mør og myk. For matlaging, tilsett 3 kopper melk, 2/3 kopper frokostblandinger, salt, sukker i pannen og kok til de er møre (i gjennomsnitt en halv time etter koking). Tilsett smør til det ferdige produktet.

For å gjøre retten mer deilig, kan du legge rosiner, tørkede aprikoser, revet eple, pære, biter av ferske jordbær, banan, etc. til grøten.

På buljong

hvetegrøt i buljongFor å gjøre retten så næringsrik, rik og velsmakende som mulig, er det bedre å lage hvetegrøt i buljong. Kyllingbuljong – ideell for denne typen frokostblandinger. For å koke det trenger du:

 1. Kyllingkjøtt.
 2. Vann.
 3. Salt.
 4. Pepper.
 5. laurbærblad.

Det anbefales å ta andelen kyllingkjøtt og vann i forholdet 1: 2. Denne buljongen vil vise seg å være ganske rik, velsmakende og ikke veldig fet. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til kjøttet er gjennomstekt. Tilberedningstiden avhenger av mengden kjøtt og vann.

Jo lenger du tilbereder kjøttet, jo rikere blir kjøttkraften..

Ta deretter ut kyllingen og tilsett frokostblandingen i buljongen i et forhold på 1: 3. Smaken av hvetegryn kompletteres perfekt med stekte gulrøtter og løk, så mens grøten koker, er det nødvendig å steke den. For 1 glass frokostblanding vil 1 løk og 1 mellomstor gulrot være nok. De må skrelles, vaskes, kuttes / rives og stekes i solsikkeolje over middels varme til en lys gylden skorpe vises. Tilsett deretter grøten og bland. Server kokt kjøtt med den tilberedte retten.

Ikke glem å hele tiden røre grøten under tilberedningen. frokostblandingen vil absorbere vann jevnt og vil ikke brenne.

I en multikoker

vi koker hvetegrøt i en sakte komfyrHvetegrøt i en treg komfyr er en av de mest upretensiøse tilberedningsmetodene. Tross alt trenger ikke vertinnen å kontrollere kokingen, produktets beredskap eller forstyrre. Takket være dette er det mye ledig tid, og du kan fortsette din virksomhet. I tillegg til at tilberedning av grøt praktisk talt ikke krever deltakelse av vertinnen, som et resultat av at frokostblandingen viser seg å være veldig velsmakende, øm og myk.

Hvetegrøt i en multikoker på vann krever de samme proporsjonene som ved matlaging i en kjele. For å oppnå en gjennomsnittlig, ikke-flytende og ikke tykk konsistens, vil 1 glass kornblanding kreve 3 glass vann (det må være varmt, ellers må enheten bruke ekstra tid på å varme opp væsken). Ha ingrediensene i en bolle med multikoker, tilsett salt / sukker, smør. Tilsett revet gulrøtter og hakket løk hvis ønskelig. Lukk lokket og sett på riktig driftsmodus, avhengig av den spesifikke modellen, kan det kalles “Korn”, “Grøt”, “Multipovar”, “Melkegrøt”, etc. Hvis det ikke er slike moduser, så “Stewing “er egnet for matlaging av frokostblandinger.” Languor “,” suppe “. Gjennomsnittlig tilberedningstid er en halv time. For å gjøre frokostblandingen mer hoven og mykere, kan du ikke åpne den umiddelbart, men la den brygge i 20 minutter til. Grøt i en treg komfyr blir smuldrende og saftig.

På samme måte kan du koke grøt i melk, kjøttkraft i en sakte komfyr. For smak kan du tilsette forskjellige krydder, krydder: kanel, basilikum, kardemomme, karri, paprika, laurbærblad, vanilje, ingefær, urter og mye mer.

Nå vet du hvordan du skal lage hvetegrøt i smuldrende, flytende eller tykt vann, med hvilke ingredienser denne frokostblandingen best kombineres og med hva den kan serveres ferdig. Velg oppskriften du liker, og begynn å tilberede denne sunne og deilige retten.

Videooppskrift for å lage hvetegrøt

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă