15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Slik salter du gjedde deilig hjemme

hjemmesaltet gjedde Mange saltfiskelskere aner ikke hvordan de skal salte gjedde på egen hånd. For å få henne til å smake mørt, må du kjenne noen av triksene med saltingen hennes..

Les artikkelen: hvordan man salter smult på riktig måte?

Detaljert saltingsprosess

gjedde til salting hjemme Først må du forberede fisken til salting, skylle den grundig og kutte av overflødige deler. Disse inkluderer hode, hale og finner. Innsiden av gjedden er også fjernet. Når du gjør dette, vær forsiktig så du ikke skader galleblæren. Etter det blir kadaveret kuttet ved å fjerne ryggen gjennom et snitt på baksiden..

For å fjerne restene av innmaten fra skrotten, bruk en serviett. Det er bedre å ikke skylle fisken inne med vann..

rengjør og skjær fiskenNødvendige ingredienser:

 • Nellik;
 • svart eller rød pepper;
 • Laurbærblad;
 • 7 ss grovt salt for 1,5 kg gjedde;
 • rosmarin.

Før du salter gjedden, må du blande alle de tilberedte ingrediensene, nemlig salt og krydder. Slaktkroppen må gni med krydder inne og ute. Hvis du kutter den i biter, blir saltprosessen raskere..riv gjedestykker med krydder

Fisken legges i en forberedt beholder, presses på toppen med en last. Ikke glem å ha i laurbærbladet. Hvis undertrykkelsen er tung, blir gjedda tørrere. Gjedden oppbevares i 2 dager ved romtemperatur, hvoretter belastningen fjernes og saltlaken dreneres.

Hvis du ikke kan vente med å spise saltet gjedde, fjerner du den fra saltlaken etter to dager og suger den i kaldt vann. Deretter må huden fjernes fra skrotten og kuttes i biter, hvis du ikke har gjort dette tidligere. Fileter drysses med sitronsaft og drysses med urter. La fisken trekke i 20 minutter og tilsett de syltede løkbitene.

Hvordan salte du gjedde for å gjøre den lett saltet? For å gjøre dette, reduser tiden det er under undertrykkelse. Tilsetning av eddik i saltlake vil holde deg trygg fra parasitter som kan være tilstede i fisk. Hvitløk og andre krydder kan tilsettes om ønskelig..

Slik salter du gjedde til tørking

salting gjedde til tørking

For saltingsprosessen, bruk retter som ikke oksiderer. En emaljepotte er egnet for dette, samt en plast- eller glassbeholder av passende størrelse..

Hvis du vil vite hvordan du salter gjedde til tørking for å gjøre den tørkede fisken velsmakende, legg merke til disse enkle tipsene. Det er viktig å tilberede fisken på riktig måte og ikke ta feil med den nødvendige saltkonsentrasjonen.

Vi starter tilberedningsprosessen:

 1. Fisken vaskes grundig og innmaten tas ut, i dette tilfellet viser det seg å være tørrere. Men hvis du vil, trenger du ikke tynne gjedda.gjeddeforberedelse
 2. Forbered en emaljepotte med tilstrekkelig volum og dryss 1 centimeter salt på bunnen av den.
 3. Legg siden av gjedda i en kjele og dekk den til igjen med et 1-tommers lag salt på toppen. Legg all fisken på denne måten. Dekk det siste laget med salt.
 4. Legg en vekt i form av en vekt eller en beholder med vann på toppen av lokket slik at fisken slipper ut saften.
 5. Flytt gryten til et mørkt sted i 2 uker.

Etter 2 uker begynner neste trinn med salting av gjedde hjemme, oppskriftene som vi presenterer i denne artikkelen. Etter salting blir fisken gjennomvåt i 2 dager i kaldt vann.

Denne prosessen foregår som følger:

 1. Allerede saltet gjedde blir tatt ut under lasten og vasket grundig.
 2. Etter det må det senkes ned i en beholder med kaldt vann..
 3. Etter to dager blir fisken tatt ut og suspendert slik at overflødig væske er glass. Dette fullfører forberedelsene hennes til tørking..

Hvordan salte gjedde for røyking

salting gjedde for røykingDet er et annet alternativ for salting av gjedde – for et røykhus. I dette tilfellet er prosessen med å tilberede fisk litt annerledes..

Følg disse trinnene:

 1. Bruk en skarp kniv til å skille hodet og gjør et snitt på baksiden.
 2. Vi begynner å forberede den salte løsningen. For å gjøre dette, hell vann i den valgte beholderen og send det til ovnen. En ganske stor mengde salt må tilsettes væsken..
 3. Kok opp saltlaken, du trenger ikke å avkjøle den. Deretter legger vi fisken i en kjele med varm væske og lar den stå i 3 timer..
 4. Vi tar ut gjedda og skyller den i kaldt vann.
 5. Dette fullfører forberedelsen av fisk for røyking..

Her er noen viktige råd før du sylter gjedda for røyking. For å teste for styrke i saltlake, ta råskallede poteter og dypp dem i en gryte med vann. Hvis potetene flyter, har du tilsatt nok salt.

mør saltet gjeddeHvis du følger alle nødvendige anbefalinger, vil fisken vise seg å være duftende og pikant. Bruk disse enkle oppskriftene når du ikke vil bruke mye tid på å sylte gjedde hjemme, men vil nyte den delikate smaken. Du kan presentere godbiten til familien eller venner til festbordet, eller bare lage en fisk til middag med hvilken som helst rett. Vi ønsker deg god mat!

Les også om emnet: saltet makrell hjemme er veldig velsmakende!

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă