15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Noen enkle oppskrifter for matlaging av frosne grønne bønner

Høsting av grønne bønner De gunstige egenskapene til grønne bønner, på grunn av tilstedeværelsen av mange sporstoffer og vitaminer i grønnsaken, er godt studert, og selve produktet er elsket av alle som ikke er likegyldige for helsen og bare deilig mat. Men du kan prøve de grønne belgene som er fjernet fra hagen bare i sommermånedene, fordi du ikke vil holde bønnene saftige og sprø på lenge..

For ikke å nekte deg selv gleden og tilberede sunne sideretter i lavsesongen, fryses grønne bønner til vinteren. Dette er den enkleste og rimeligste måten belgene ikke mister smak, konsistens eller nyttige egenskaper på..

Hvordan fryse grønne bønner til vinteren?

For frysing, velg tykke og saftige bønnebøtter. Før du høster belger, må du velge riktig råvare som er egnet for frysing. Slik at bønnene i den ferdige retten er møre, men tette, og når de spises, tøffe bønner og fibre ikke føles, samles belger av modenhet fra planter, der:

 • frukt begynner bare å danne seg, ikke mer enn 3–7 mm i lengden, med saftig myk fruktkjøtt og løs hud;
 • bladene har en jevn grønn eller gulaktig, avhengig av sort, nyanse og blir lett skadet av en negl.

Jo tykkere og saftigere belgene er, desto lettere er det å tilberede deilige sideretter, salater og gryteretter fra frosne grønne bønner i henhold til oppskriften. Mange husmødre sender belger til fryseren, planter råvarer bare ved å vaske og kutte av grove deler. I dette tilfellet, når du trenger å koke bønnene, mister de avrimede belgene sin rike farge og blir brune. For å forhindre at dette skjer, må grønne bønner blancheres. Hvordan fryse grønne bønner til vinteren, og om det er noen andre funksjoner i denne prosessen?

Bønnebøtter skrelles av halene før de fryses.Fra de forhåndsvaskede grønne bønnebøttene blir den grove delen kuttet av, der stilken festes.

Bønnene hakkesFor enkelhets skyld å lagre og tilberede bønnefat, blir belgene skåret i biter fra 2 til 5 cm lange.

Belgene som er klargjort for frysing blancheres i 3 minutterGrønne bønner senkes i kokende vann i tre minutter. I løpet av denne tiden vil grønnsaken ikke miste sin konsistens, men belgene blir elastiske, og viktigst av alt, de vil få en vakker nyanse..

Etter blancher dyppes bønnene i isvannFra kokende vann overføres bønnene til isvann, som vil fikse fargen og avkjøle råvarene på tre minutter.

Tilberedte bønner tørkesDe grønne bønnene som ligger tilbake i et dørslag tørkes.

Bønner pakket i poser er frossetGrønne bønner, klare til å fryses til vinteren, legges i tettsittende poser..

I denne formen kan grønnsaken lagres i opptil 4-6 måneder. Men her er det viktig å huske at et slikt produkt ikke kan fryses på nytt. Bønner mister ikke bare utseendet, men også de fleste vitaminene.

Industriell frysing av bønner med en kald luftstråleI industrien brukes en stråle med veldig kald luft for å fryse grønne bønner. Derfor varer prosessen bare noen få sekunder, og bitene av det ferdige produktet er smuldrende uten å feste seg klumper og isinneslutninger..

Å fryse grønne bønner til vinteren på denne måten hjemme vil ikke fungere. Men:

 • dryss de allerede blancherte og tørkede belgene på en grunne panne;
 • og deretter sende den til fryseren, kan du få kvalitetsbønner for alle kulinariske herligheter.

Temperaturen skal være så lav som mulig, og laget av belger bør være så lavt som mulig..

Hvordan lage frosne grønne bønner for vinteren?

Et stort utvalg av retter tilberedes fra frosne grønne bønner, alt fra vegetariske supper og lette diettretter til solide andre retter med sopp og kjøtt, salater og gryteretter..

På samme tid er nesten alle slike oppskrifter for tilberedning av frosne grønne bønner ganske enkle og krever ikke mye tid..

Oppskrift på kokte bønner

Frosne bønner kokesOftest blir kokte grønne bønner en del av en kulinarisk rett. Belger stekt i grønnsaker eller smør er litt mindre vanlige i oppskrifter for å lage frosne grønne bønner..

Det er slett ikke vanskelig å forberede et slikt emne..

 • Bønner, uten avriming, kokes i saltet vann. Videre, etter koking, bør grønnsaker ikke stå på bålet i mer enn 5-7 minutter..
 • Det er mer praktisk å steke belger tint ved null temperatur. Dette forhindrer dem i å mykne og tilsette for mye vann i kjelen. Stekeprosessen varer heller ikke mer enn 6 minutter..

Allerede i denne formen er grønne bønner et utmerket tillegg til bakt eller kokt kjøtt, komfyr og sjøfisk. Men hvis det er ønskelig, blir søte syltede løk, soyasaus og hakkede rugkrutonger tilsatt de saftige grønne belgene..

Frosne kokte bønner salatDenne salaten vil tilfredsstille sult, forfriske og vil være et godt tillegg til bakte poteter eller kjøttdeigsprodukter..

Kokte bønner og fersk reddikesalatTidlig på våren vil en lett salat med fersk reddik og grønne bønner med første urter og sjalottløk bidra til å bringe sommeren nærmere.

Det er mange alternativer for slike enkle retter..

På grunn av sin nøytrale smak kombineres bønner med tomater og poteter, mais og belgfrukter, gresskar og pasta, sopp og andre ingredienser..

Hvordan ellers kan du lage grønne bønner, frosset om sommeren og sårt tiltrengt om vinteren, når kroppen naturlig mangler vitaminer og ferske grønnsaker??

Næringsrik salat av grønne bønner, kokte poteter og egg

Næringsrik salat av grønne bønner, kokte poteter og eggDenne retten vil kreve:

 • 300 gram grønne bønner frosset om vinteren;
 • 500 gram poteter, kokt og skåret i skiver;
 • 3 hardkokte egg;
 • 1 mellomstor, mild løk.

Bønnene kokes, kastes på en sil og tørkes. Eggene kuttes i to eller i kvartaler. Skjær løken i tynne halve ringer.

Belgene, sammen med potetskiver og løk, drysset med olje, bakes med salt, pepper og krydder etter smak. Hvitløk skåret i skiver, tilsatt noen minutter før tilberedning, vil godt understreke smaken. Grønnsakene fjernes fra varmen når det dannes en gyllenbrun skorpe på potetene..

For å helle salaten, tilbered en blanding av en skje sitronsaft, et par ss Dijon sennep og 70 gram olivenolje. Tilsett eventuelt vinseddik, salt og krydder i sausen. Du kan dekorere retten og legge til lysstyrke med et egg, basilikumgrønt og sitronskall..

Grønne bønner oppskrift med tomater og hvitløk

Grønne bønner med tomater og hvitløkFor 400 gram grønne bønner frosset om vinteren til denne salaten trenger du:

 • en skje vegetabilsk olje;
 • noen fedd hvitløk;
 • 8-10 cherrytomater;
 • salt etter smak.

Mens bønnene koker, varmes oljen opp i en stekepanne, hvori hvitløk og krydder blir lagt i tynne skiver. Basilikum og oregano er best for grønnsaker i dette tilfellet. Deretter legges tomater til rettene, og etter et par minutter kokte bønner. På bålet bruker retten totalt 4-5 minutter, hvoretter den kan serveres med biff eller and.

Grønne bønner med stekt løk og sopp

Grønne bønner med stekt løk og soppNødvendig mat til salat:

 • 300 gram små skrellede løk;
 • 500 gram grønne bønner;
 • 5 ss vegetabilsk olje;
 • 300 gram ferske champignoner eller andre sopp etter eget valg;
 • en skje soyasaus;
 • 4 fedd hvitløk;
 • en timiankvist;
 • sitronsaft, pepper og salt etter smak.

Smelt 3 ss olje i en stekepanne, der små løk krydret med salt stekes godt. Under omrøring kan denne prosessen ta opptil 30 minutter. I løpet av denne tiden kan du koke og avkjøle de grønne bønnene frosne for vinteren..

En skje med olje varmes opp i en kjele, og deretter tilsettes sopp kuttet i skiver. De skal stekes i ca 10 minutter, til de er gyllenbrune. Deretter helles den gjenværende oljen i den samme retten og hvitløk, timian, salt og pepper tilsettes. Etter et halvt minutt, når duften dukker opp, fjernes gryten fra varmen. Varme grønnsaker og sopp blandes, krydres med sitronsaft og soyasaus og serveres.

Kyllingnudler med frosne grønne bønner: suppeoppskrift

Kyllingnudler med frosne grønne bønnerFor å forberede retten trenger du:

 • 200 gram grønne bønner;
 • 200 gram kokt kyllingbryst;
 • 1 liter fettfattig kyllingbuljong;
 • 1 ss fersk ingefær, hakket
 • en skje hakket hvitløk;
 • 1 liten løk:
 • noen få fjær med grønn løk;
 • 2 ts sesamolje
 • 2 ss soyasaus;
 • koriander og basilikum.

Hakket hvitløk, ingefær, hakket løk og bønnestenger stekes i olje, deretter fjernes bønnene forsiktig, og resten av grønnsakene tilsettes kyllingbuljongen. Soyasaus helles her, kyllingfilet skåret i biter legges, om nødvendig blir suppen saltet og pepper. I ytterligere 10 minutter forblir gryten på bålet, deretter krydres suppen med tynne nudler, og tilsett deretter bønnene kort tid før tilberedning. Ved servering er den ferdige retten dekorert med urter..

Oppskrift på tilberedning av en mager tallerken fra frosne bønner – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel