15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det er viktig å vite hvordan du lagrer bønner til neste høst hjemme.

Lagring av bønner i lukkede beholdere I naturen er alle levende ting i næringskjeden. Bønner, med sine ernæringsmessige egenskaper, er intet unntak. Der dyrkningsområdet befinner seg, lever spesifikke insekter, bønneviller. Når de er infisert i habitatet, sprer disse insektene seg med korn og kommer dit bønnene ikke vokser, men det er mange av dem som et resultat av lagring.

Bruchus bille Derfor blir alle lagre behandlet med insektmidler i henhold til planen for å ødelegge ikke bare sneglen, men også andre insekter på lageret. Spørsmålet om hvordan man lagrer bønner til vinterforbruk er i stor grad assosiert med bevaring fra bruchus, en bønneville..

Hvordan lagre bønner for vinteren?

BønneværLagringen av bønner og grønne belger er annerledes i utgangspunktet. Grønne bønner hermetiseres med alle kjente metoder, fryses og lagres på denne måten med maksimal nytte om vinteren. Men det må skapes andre betingelser for å bevare kornbønner. Med tanke på at bønner er et veldig nyttig produkt som erstatter kjøtt i sammensetningen, er det lett å ødelegge lagrene uten å overholde lagringsregler.

Planteproduktet bør beskyttes:

  • fra feil tørking og legging av vått korn;
  • fra lagring under høy luftfuktighet;
  • manglende overholdelse av temperaturforhold.

Lagrede bønner, selv om de lagres riktig, reduserer næringsverdien over tid og øker tilberedningstiden..

Av alle insekter skadedyr av korn og belgfrukter frø for bønner, er den vanligste bønneværen eller bruchus. Disse insektene er karantene skadedyr. De bor i et trangt område der bønner har blitt dyrket lenge. De kommer inn med frø og formerer seg gradvis. Derfor er karantenetjenestens oppgave å forhindre spredning av billen til nye territorier..

Kinesisk firspettet fjær, karantene skadedyrNylig ble dette insektet stoppet fra å komme inn i Fjernøsten på et kinesisk skip i bønner fra India. Insektet og dets levende clutcher ble funnet på skipet i matbønner. Sikkerhetstiltak er iverksatt. Bruchus blir ofte fanget fra feltene i Transkaukasus, det er sin egen art. Derfor er det nødvendig å vurdere hver bønne i hjemmetomter før du planter og ødelegge frøet med hull i bønnen ved å brenne. Denne skadedyret kom til Russland i begynnelsen av forrige århundre, på høyden av borgerkrigen, da det ikke var noen karantene. Inntil nå har det ikke blitt sett noen karyoper i svarte bønner..

Svarte bønner blir ikke angrepet av sneglerNår du kjenner billen til billen, kan du forstå hvordan du bevarer bønner slik at insekter ikke starter. Caryopsis reproduserer aktivt om sommeren og vinteren i oppvarmede lokaler, noe som gir 5-6 generasjoner. I naturen går en clutch av egg i modne bønner opptil 30 egg hver. Men murverket er strukket ut i tide. Eggleggingen finnes på belteventilene eller på en umoden pod i en sprekk eller utstøpt fossa. Larvene vil utvikle seg om 10-11 dager og invadere bønnene. Etter 21 dager blir larven til en puppe og etter 10 dager får man et voksent insekt.

Reproduksjon av sneglenMed en forkjølelse på 0-10 skjer døden til larver og pupper om en måned, ved -12 0 om dagen. Så en kald lagringsmetode kan holde matlageret fra å bli ødelagt. Billen i de sørlige områdene ødelegges ikke i milde vintre og kan kolonisere lagringsanlegg i varmt vær. De befolker avlinger og klarer å gi 4-5 generasjoner. Skadede bønner mister spiringskapasiteten. I de angrepne frøene er svarte prikker av passasjer og ekskrementer synlige gjennom skjellene.

Skadedyr av belgfrukter og frokostblandingerPrimær tørking av korn før legging er av stor betydning. Ved godt vær bør bønnene som er trukket ut av hagesengen ligge i solen noen dager til før klaffene åpnes, eller, samlet i kosten, henge under et trekk på en henger. For matformål blir bønner tresket og klargjort for lagring om vinteren..

Lagring av bønnefrø hjemme

Hvitløk kan bidra til å holde bønnene intakte.Hvordan lagre bønner om vinteren for frø er en annen historie. Belger med intakte ventiler og uten de minste feilene velges. Etter tørking i solen pakkes bønnene i belgene i en lerretspose og oppbevares i kjøleskapet til kaldt vær begynner. Senere tas posen ut i kulden, henges opp slik at gnagere ikke spiser den. Demonter belgene like før planting. En annen måte å lagre frø på er å helle aske og lagre dem i en glassforseglet beholder. Ved å legge et hode eller flere hvitløksfedd i pakken, øker sikkerhetsgarantien.

Det er flere måter å lagre bønner hjemme for vinteren. Luftfuktigheten i omgivelsesluften bør ikke være mer enn 50%, og temperaturen som stopper den biologiske utviklingen bør være 10 0, det vil si før froststart, er lagringsstedet et kjøleskap. Oppbevares i linposer, du kan sette et hvitløkshode inni.

Hvis det er mange bønner, kan de lagres i pappkasser eller trekasser, men det bør være et lag med vanlig svart og hvitt avispapir inni. Trykkfarge forhindrer også insekter i å sette seg. Selvfølgelig vil vinteroppbevaring på et kaldt sted garantere produktets sikkerhet..

Bønner spirer raskt i et fuktig miljø.En annen måte å konservere bønner til vinteren er å bruke oppvarming av det salgbare kornet. Når de varmes opp i ovnen til 90 0 i noen minutter, vil bønnens gunstige egenskaper bli bevart, og innholdet vil dø. Etter slik behandling i en tørr beholder med forseglede lokk, vil bønnene overleve i mer enn en vinter. En annen måte er å varme opp ved 10 0 i en time.

Lokkene som bønnene lagres under kan være glass og metall. Polyetylen – pustende. Tøyposer for lagring må først dynkes i saltvann og tørkes.

Når du lagrer bønner i en varm, åpen tilstand med forstyrret fuktighet, kan bønnene spire eller bli muggne. Du kan ikke spise bønnespirer. Den kan brukes som plantemateriale hvis det er på tide å så..

Riktig oppbevaring av bønner – video

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel