15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Våt og tørr salting av ørretfileter og kaviar

salt ørret Salting av fisk under industrielle forhold skjer raskt: ved hjelp av injektorer pumpes kjøttet med en saltløsning, forberedelser for en lys farge og fuktighetsbevaring. Siden smaken og nytten av et slikt produkt er tvilsom, oppstår naturligvis spørsmålet om hvordan du skal salte ørreten på egen hånd. Her er 8 oppskrifter på hvordan du kan lage møre, moderat salte delikatesser hjemme – ørretfilet og kaviar.

Om emnet: hvordan salte du rosa laksekaviar hjemme deilig og raskt

Hvordan kutte opp en salt ørret

skjæreørret for salting Det er vanskelig å få levende ørret, så i de fleste tilfeller må du nøye deg med frossen eller kjølt fisk. Det siste alternativet er bedre: det er lettere å finne ut hvor fersk det er fra et slikt kadaver. Fisken ble lagret i lang tid hvis den har grumsete øyne, klissete skalaer og bulker blir igjen på fileten etter pressing. Ikke kjøp ørret med lyst rødt kjøtt. Hos fisk som vokser i sitt naturlige miljø uten å mate med et farget fôrblanding, er fargen på skrotten lys rosa.

Selgerens triks, som ønsker å øke ørretens vekt og gi den et salgbart utseende, indikeres av for skinnende skalaer, væsken renner ut når den presses. Fisk uten uttalt lukt er egnet for salting. Hun skal ha lyse, rene gjeller, fuktig hud uten skader og faste fileter med hvite årer..

Før salting av ørret må du kutte den:

 1. Legg fisken på et skjærebrett, og flytt fra halen til hodet, skrell av vekten på begge sider. Den mest praktiske måten å gjøre dette på er med en stor kjøkkenkniv..
 2. Skjær magen forsiktig, for ikke å stikke hull i galleblæren ved en feiltakelse. Bruk fingrene til å fjerne tarmene. Fjern blodpropper og film fra hulrommet sammen med dem – de gir bitterhet.
 3. Hvis kaviar er tilgjengelig, overfør den til en egen bolle. Skyll renset og sløyd fisk grundig med kaldt vann..
 4. Klipp av hodet og halen med en veldig skarp kniv, fjern finnene.
 5. Gå langs akkorden med kniven din. Ta tak i huden ved hodeskåret, trekk den lett mot halen for å fjerne den. Gjør det samme med den andre siden..
 6. Fjern filetene fra mønet. Fjern benene som er igjen i skrotten med en pinsett.

For å holde kjøttet fast, skrell ørreten lett. Hvis galle fortsatt søl, skyll det indre hulrommet med vann så snart som mulig, behandle med eplecidereddik eller sitronsaft, og skyll deretter igjen.

Oppskrift på våtsalting av ørret hjemme

Enhver fisk kan saltes tørr eller våt. I det første tilfellet brukes en saltet blanding, i det andre – saltlake. Takket være saltlake viser ørretkjøttet seg saftig, mørt, krydret. For å lage saltlake, tas 90 g bordsalt, 25 g sukker og 15 ml eddik for hver liter vann. Fra krydder kan du ta laurbærblad, koriander og allehånde.

En trinnvis oppskrift på hvordan du salter ørret i saltlake:

 1. Kok vann. Tilsett salt, sukker, krydder.tilberede en saltlake for salting av fisk
 2. Når saltet og sukkeret er oppløst, hell i eddiken og slå av ovnen.
 3. La saltlaken avkjøle i et par timer.
 4. Skjær fisken i like store porsjoner.skjær fisken i porsjoner
 5. Legg fileter i en kjele eller brett.
 6. Sil den avkjølte saltlaken, og hell den deretter over fisken.hell fisken i saltlake
 7. Dekk til brettet og sett det i kjøleskapet. Om to dager er fisken klar.

Salting av ørret hjemme gjøres raskt på samme måte, men for hver kilo filet, ta en liter vann og 4 ss salt og sukker. Fisk dekket med saltlake bør ikke kjøles. Den skal stå ved romtemperatur i to timer, hvoretter den kan spises..

Ekspressoppskrift på krydret ørret

krydret saltet ørretFor å salte et kilo fisk trenger du 90 g salt, 750 ml vann, 50 ml vegetabilsk olje, 15 ml eddikessens, 3 laurbærblader, løk, 8 svarte pepparkorn.

Tilberedningsprosess:

 1. Salt fortynnes i en halv liter kaldt vann.
 2. Fileten, skåret i små skiver, legges i et brett og dekkes med saltvann.hakket ørret for salting
 3. Fisken får stå på bordet. Etter 2 timer tømmes løsningen.
 4. Et glass vann med eddik tilsettes fisken.
 5. Etter 5 minutter kastes ørreten i et dørslag..
 6. Pepper, lavrushka, vegetabilsk olje tilsettes saltet fisk. Alle blander seg.
 7. Etter 15 minutter er ørreten klar til å spise..

Slik salter du ørret hjemme

tørr saltet ørretFør tørr salting trenger du ikke å fjerne skinnet fra fisken og fjerne beinene. Det er nok bare å gjøre et snitt i ryggen langs ryggen. Kombiner to deler salt og en del sukker, hvit pepper og noen hakkede laurbærblader. Gni fisken inn og ut med den resulterende blandingen. Sørg for å krydre “lommen” ved mønet. Pakk fisken som er drysset i et håndkle og bind den med en snor. Pakk papir over bunten. Sett ørreten i kjøleskapet. Snu fisken fra side til side flere ganger i løpet av de neste tre til fire dagene. Bytt vått papir til tørt papir etter behov. Når fisken er saltet, fjerner du skinn og bein, restene av blandingen. Pensle fileten med solsikkeolje.

Finsk oppskrift på salting av ørret hjemme

salt ørret på finskMatlaging av fisk:

 1. Legg biter av tilberedt fisk (1 kg) med skinnsiden ned i brettet..
 2. Dryss skivene med en blanding av salt (60 g) og sukker (25 g).
 3. Skift fisken med dillkvistene. Dryss ørreten sjenerøst med konjakk eller vodka.
 4. Dekk brettet med film og la det stå på bordet.
 5. Etter 3-4 timer, når saltet løser seg og fisken slipper ut juice, sett beholderen i kjøleskapet.

På en dag får du utmerket lettsaltet kjøtt til sushi. Vil du ha saltere? Vent en dag til, så er fisken klar.

salt ørret i KamchatkaI Kamchatka tilberedes tørrsaltet lettsaltet ørret på en litt annen måte. For et kilo fisk, ta 6 ss grovt salt og 3 ss sukker. Biter av filet med hud drysses rikelig med blandingen, og legges deretter på en tørr bomull (lin) klut oppå hverandre. I dette tilfellet skal huden være på utsiden. Deretter pakkes fisken inn i klut.

Pakken skal være slik at stoffet absorberer væsken som vil skille seg ut fra fileten i 2-3 dager. Pakk fisken godt, men ikke tett.

tørr saltet ørretLegg den innpakkede ørreten på nederste hylle i kjøleskapet. På den andre dagen kan du brette den ut og smake på den. Hvis kjøttet er lettsaltet, tilsett litt mer salt og sukker. På den tredje dagen fjernes vevet. Du kan lagre tørr saltet ørret i lang tid, men bare i fryseren, pakket inn i papir.

Slik salter du ørretkaviar hjemme

ørretkaviarFør ambassadøren legges kaviaren i en sil og vaskes med kaldt vann, yastyken fjernes. Eggene frigjort fra filmen overføres til en beholder, hvor de helles med en løsning. Saltlake bør være 2 ganger mer enn saltet produkt. For å lage saltlake, tas 60 g havsalt og 30 g sukker for hver liter varmt vann. Kaviaren ligger i løsningen i 10–20 minutter. Deretter kastes den i et dørslag, slik at væsken kan renne ut. Klar kaviar overføres til en glassburk, korkes og oppbevares i kjøleskapet i ikke mer enn 75 dager.

Oppskrift på salting av ørretkaviar hjemme (tørr metode):

 1. Fjern eggstokkene, brett kaviar (1 kg) i en sil. Skyll med saltet kaldt vann.fjerne eggstokkene
 2. Overfør kaviar til en bolle. Tilsett 5 ss salt og 2 ss sukker.fordel kaviar og salt
 3. Rør forsiktig for ikke å skade eggene..
 4. Etter 10-15 minutter, overfør kaviar for å tappe overflødig væske i osteklut.legg kaviar på en sil
 5. Ordne det ferdige produktet i glasskrukker..
 6. I lukket form, send til kjøleskapet. Etter 3-4 timer kan kaviar spises.

Hvis kaviar er for salt, senk den i varmt kokt vann i 3-4 minutter. Forholdet mellom væske og produkt er 2 til 1. Tøm deretter vannet med gasbind eller en sil.

Nedenfor er en video om hvordan man salter ørret hjemme. Ved å bruke oppskriften på hodet til kolonnen “The Same Taste” Mikhail Gaseneger, vil du lage en deilig lettsaltet fisk på bare en time.

Previous Post
En rovdyr innbygger i ferskvannsforekomster – billen dykkerbille
Next Post
Fotografii și descrieri ale soiurilor populare de fasole de sparanghel