15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Slik salter du rosa laksekaviar hjemme

hjemmesaltet rosa laksekaviar

Rosa laksekaviar er en ganske dyr delikatesse som kan tilberedes på flere måter. For at du skal velge en passende oppskrift, foreslår vi at du leser artikkelen vår og finner ut hvordan du syltet rosa laksekaviar hjemme.

Les også en artikkel om emnet: hvordan sylte makrell i saltlake?

Steketrinn

Etter å ha kjøpt en hel, uklippet rosa laks til hjemmesalting, blir det en hyggelig overraskelse for mange å ha kaviar i fisken. Saltingsprosessen til sistnevnte består av flere stadier:

  • tining og ekstraksjon av kaviar fra eggstokkene (film);
  • valg og tilberedning av saltmarinade.

I den første fasen er det viktig å ikke skade eggene. For å gjøre dette, hell den uskalede kaviaren (500 g) med varmt vann (1 l) og tilsett salt (3 ss) og la stå i 1-2 timer.hell saltet vann over den uskalede kaviaren

Etter det, overfør til et dørslag og skyll med varmt vann. Filmen rulles raskt opp og fjernes lett, og kornene beholder sin integritet.

Hvis du overeksponerer kaviar i varmt vann, stivner eggene..

Det finnes oppskrifter for salting av kaviar i kaviar, men en slik ambassadør kan vise seg å være ujevn, og før bruk må filmen fortsatt fjernes, så det er mer tilrådelig å gjøre dette før salting.

skrell filmen fra kaviarSalting av rosa laksekaviar hjemme har flere matlagingsteknologier. De viktigste forskjellene er holdbarheten til det ferdige produktet og varigheten av selve saltingen. La oss vurdere hver av dem i detalj..

Før salting anbefales det å skylle kaviaren godt under vann og tørke den..

Våt salting

våt saltet rosa laksekaviarDenne oppskriften på salting av rosa laksekaviar, som inkluderer et standard sett med komponenter: sukker, vann, salt. For å tilberede 100 g sjømatdelikatesse må du koke 0,25 liter vann og oppløse 10 g salt og en klype sukker i den (3-5 g).

saltprosessen av rosa laksekaviarAvkjøl saltlake til 30-40 grader, hell kaviar. Produktet skal infunderes i 2 timer, deretter må væsken tappes. Etter det er kaviaren klar til å spise. For smak kan du tilsette krydder, presset sitronsaft, syltet løk, urter, etc..

Denne metoden for koking av kaviar regnes som den mest delikate, men samtidig tar det lengre tid å lage mat. I tillegg er det lov å lagre ferdig kaviar i bare 2 dager i en lufttett beholder..

Tørr salting

tørr saltet rosa laksekaviarHvis du vil at holdbarheten til det ferdige produktet skal være lengre enn ved våtsalting, bør du tørke saltet kaviar. Den ferdige delikatessen kan lagres i kjøleskapet i opptil 2 uker, noe som er spesielt praktisk når en stor mengde kaviar blir saltet.

Så, hvordan salte du rød laksekaviar hjemme ved hjelp av den tørre metoden? For å gjøre dette trenger du de samme ingrediensene som for våtsalting, med unntak av vann må det tilsettes olje i stedet..

100 g kaviar vil kreve 5 g salt (grovmaling), samme mengde sukker og en halv teskje luktfri vegetabilsk olje. Alle ingrediensene skal blandes og settes i kjøleskapet i 12 timer, hvoretter kaviaren er klar til bruk..

Rask salting

hurtig saltet kaviarHvordan salte rød laksekaviar hvis det er nødvendig at produktet er klart til bruk etter noen timer? Bruk denne syltemetoden, som bare krever sukker og salt..

For sterk salting anbefales det å blande 100 g kaviar med 10 g salt, for middels – fra 5-7 g, for lav – fra 3-5 g. Tilsett en halv liten skje sukker.

Bland alt sakte og grundig og sett i kjøleskapet. Produktet vil være klart etter 4-5 timer, noe som er spesielt praktisk hvis det forventes at gjester kommer, eller hvis du bare ikke vil vente på en lang kaviarsalting. Det anbefales å lagre den ferdige delikatessen ikke mer enn 2 dager..

Delikatessen vil vise seg å være mye bedre, sunnere og billigere enn butikkmodeller hvis den tilberedes med egne hender. I vår artikkel beskrev vi i detalj hvordan du kan salte rosa laksekaviar hjemme, som du kan se, er det ikke noe komplisert med dette, så velg oppskriften du liker og nyt en utsøkt delikatesse.

Om emnet: hvordan salte sild hjemme deilig?

Video: hvordan syltet rosa laksekaviar

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai