15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kandisert moden melon – deilige sommerhilsener

kandisert melon Det er ikke nødvendig å snakke om de positive egenskapene til kandiserte frukter: de blir ofte lagt til i kostholdet, selv av de som holder seg til riktig ernæring og kontrollerer vekten. Kandiserte melonfrukter, sammen med andre søtsaker av denne typen, er attraktive ikke bare for sin fantastiske smak, men også for fordelene..

I denne artikkelen vil vi snakke om hvilke fordelaktige egenskaper som er bevart i kandiserte frukter, hvordan du tilbereder melon for behandling, og også vurdere flere måter å forberede denne delikatessen på..

Kort om det viktigste

kandiserte frukter hjemme Først av alt, la oss definere terminologien: kandiserte frukter kalles frukt (eller skallene deres), som ble laget ved tilberedning i sukkersirup og deretter tørket. Hvis kompoter vanligvis tilberedes av tørket frukt eller tilsettes desserter, kan kandisert melon erstattes fullstendig av søtsaker..

Til tross for at det er et stort antall spesialiserte og vanlige butikker som tilbyr ferdige kandiserte frukter, reiser kjøpet fortsatt tvil. De fleste av de ferdige kandiserte fruktene er sterkt bearbeidet, den lyse aromaen er ikke naturlig, men en vanlig kulinarisk smak; smaken etterlater også mye å være ønsket – søte skiver er bare “gummi”.

Hvis du lager kandisert melon hjemme, kan du være sikker på både kvaliteten på det opprinnelige produktet og deres ufarlighet (se syltetøy fra vannmelonskall med sitron for vinteren).

Kandiserte frukter fra den tette delen av melonen

kandisert melonmasseSelv om kandisert frukt beholder færre helsemessige fordeler, er fordelene klare. I tillegg til at de er i stand til å erstatte de vanlige søtsakene helt, anbefales det også å bruke kandiserte melonfrukter for å øke immuniteten under epidemier av smittsomme sykdommer, så vel som for de som lider av hjerte- og karsykdommer. Selvfølgelig trenger alt et mål: to eller tre kandiserte frukter om dagen vil være nok.

Melon forberedelse

Mange kulinariske eksperter som tilbyr oppskrifter på kandisert melon sier: enhver frukt vil gjøre, til og med overmoden. Dette er ikke sant! Melon må være fersk, med mindre du selvfølgelig vil få en merkelig velling i stedet for melonsøtsaker.

skrell og hakk melonenSelve behandlingsprosessen er enkel: melonen skrelles fra frø, skilles fra skallet og – viktigst! – fra den mykeste delen av massen (den som er nærmere kjernen). For kandiserte frukter, ta de tetteste fragmentene av frukten. Selve skivene er kuttet på en slik måte at de får “en bit”.

Siruppreparat

prosessen med å lage sukkersirupKandisert melonsukker sirup tilberedes vanligvis i en stor, tung kjele. Mengden sukker og vann tas i et forhold på 3: 1 – dette gjelder bare de oppskriftene der kandiserte frukter tilberedes av fruktkjøtt.

Blandingen av vann og sukker får et oppkok og melonskivene tilsettes forsiktig til sirupen slik at den dekker dem helt.

Deretter er det to matlagingsalternativer:

  1. I det første tilfellet kokes melonen over svak varme i omtrent en time, under konstant omrøring. Med dette alternativet må du overvåke skivene nøye – de skal bli gjennomsiktige, men ikke falle fra hverandre.kok melonen i sirup
  2. Den andre metoden vil ta litt mer tid, men den er tryggere. Skivene kokes i fem minutter på middels eller høy varme, fjernes deretter fra ovnen og avkjøles. Prosessen gjentas flere ganger til melonen har absorbert sirupen fullstendig. I dette tilfellet vil du kunne kontrollere prosessen fullt ut..

Hvis sukkersirupen er for flytende, vil de kandiserte fruktene forverres veldig raskt, og hvis du overdriver det med sukker, mister frukten sin elastisitet og tetthet..

Siste etappe

filtrering av ferdige kandiserte frukterDen enkleste måten å tørke kandiserte melonfrukter om vinteren er å bruke ovnen. Bakeplaten må være dekket med papir (ellers blir det umulig å rive av de sukkerholdige bitene), melonskivene tas ut av formen med en hullsleiv og legges ut på papir slik at de ikke fester seg til hverandre. Den ideelle temperaturen for tørking er 100 grader, men tiden varierer avhengig av ovnen din.legg melonbitene på et stekebrett

Kandiserte frukter fjernes fra papiret umiddelbart etter at du har tatt dem ut av ovnen..

du kan skyte kandiserte frukterFerske kandiserte melonfrukter har en egenskap – de fester seg sterkt til enhver overflate. Derfor må du konvertere og raskt overføre dem til parabolen. Ikke bruk en slikkepott – melonen holder seg lett til den – det er best å ta en bred kniv. dryss med melisHvis de siste melonskivene fremdeles ikke kan fjernes, sender du dem tilbake til ovnen i noen minutter, og fjerner deretter.

Kandiserte melonskall

kandisert melonskallVi fant ut hvordan vi skal lage kandiserte melonfrukter. Men det er en annen oppskrift der ikke fruktkjøttet brukes, men skorpen..

dekk melonskallene med sukkerOppskriften skiller seg ikke så mye fra originalen, teknologien forblir den samme: matlaging i sirup tørker, men noen nyanser eksisterer fortsatt. For å lage kandiserte melonskall trenger du:

  • før matlaging, sørg for å blanchere skorpe i vann med sitronsaft eller 0,5 ts natron i noen minutter;
  • sukker sirup tilberedes i et forhold på ikke 1: 3, men 1: 1, men skorpen blir kokt to eller tre ganger med en pause på 8-10 timer (!);
  • ovnen er oppvarmet til et minimum – 40-50 grader vil være nok.

vi får skivene fra sirupenÅ spise kandisert frukt, uansett om du brukte fruktkjøtt eller skrell, er verdt noen dager etter tilberedning.

Videooppskrift for tilberedning av kandisert melon i en elektrisk tørketrommel

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta