15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tørket melon – en delikatesse for voksne og barn

Tørket melon - hjemmelaget dessert Sommeren er over. Nå kan du nyte fruktene hvis du tar deg av hermetikk. Den beste måten å bevare helsemessige fordeler ved melon er å tørke den. Men det er ikke mulig å fullstendig forvandle melonen til et tørt, skjørt stykke. På grunn av det høye sukkerinnholdet er melonskiven alltid elastisk og vevd inn i en flette for bedre emballasje, pakket inn i en beskyttende film. Tørket melon, hvis foto er på siden, har beholdt sine verdifulle egenskaper, selv vitaminer.

Forbereder melon for lagring

Melonsort med fast kjøtt Det særegne ved melonen er at den ikke kan holdes frisk selv i en kort periode. Men det har vært kjent siden bibelsk tid om fordelene med tørket melon. Ikke alle varianter er egnet for å lage tørkede skiver. For dette brukes noen varianter, som kjennetegnes ved hard masse og aroma. Meloner er eksempler på slike varianter:

  • Kollektiv bonde.
  • Torpedo.
  • Ananas.
  • Å gå.

For høsting for fremtidig bruk, velg bare uskadede mellomstore frukter. Deres tilberedning består i å tørke som helhet i to dager. Deretter kastes de skadede fruktene, resten vaskes grundig og kuttes i skiver. Skorpen og det grønne subkortikale laget fjernes samtidig.

Hvordan tørke melon hjemme

Ferdig melon veier 10 ganger mindre enn ferskHvis høstingen foregår hjemme i det fri, på en naturlig måte, blir melonskivene kuttet på langs, men på slutten blir det igjen en jumper slik at to skiver kan henges på ledninger eller tau strukket ut i et ventilert rom. Tykkelsen på strimlene er 2-4 cm. Tørking i friluft varer i omtrent to uker, mens skivene vendes hver dag slik at fuktigheten fordamper jevnt. Vektnedgangen i forhold til den første skjer omtrent 10 ganger.

Etter det kan de elastiske strimlene veves inn i fletter, pakkes inn i folie slik at produktet ikke trekker i fuktighet, og lar det lagres. En annen måte å lagre tørket melon på er i glassglass, der skivene plasseres vertikalt og forsegles. Siden tørking av en melon hjemme i luften i lang tid, og dårlig vær kan forstyrre, brukes flere og flere ganger spesielle enheter, ovner, tørkeskap til tørking..

Hvordan tørke melon med verktøy

Du kan tørke melon i en elektrisk tørketrommelMelonskiver, som skiver av epler, auberginer, gulrøtter og annen frukt, kan tørkes i ovnen eller på en elektrisk tørketrommel. Uansett blir tynne strimler kuttet for å tørke raskere. Skivene skal ikke være mer enn 0,7 cm tykke. Når de utsettes for varm luft i ovnen, bør temperaturen ikke være høyere enn 75 0, det er bedre hvis det er en vifte i skapet. Tørking utføres i to trinn. De første 7 timene tørkes ved forhøyet temperatur. Etter en pause på flere timer, tørkes de til slutt på 60 0. Den totale tørketiden er omtrent en dag, inkludert en pause for å utjevne fuktigheten inne i strimlene..

Imidlertid er det mye mer praktisk å tørke melon i en elektrisk tørketrommel som andre saftige produkter. I dette tilfellet brukes ikke mer enn tre rutenett for å tørke raskere. Tørketrommelen er innstilt på en temperatur på 55 grader, deretter 45 grader, og periodisk blir snittene snudd. Prosessen utføres i løpet av dagen.

Den elektriske tørketrommelen er et hus med perforerte brett installert inni, gjennom hvilken den installerte viften blåser luften ut gjennom hullene i dekselet. Luften blir oppvarmet og tilført fra bunnen eller distribuert til brettene fra siden.

Enheten er stille, tar liten plass og energiforbruket avhenger av produktiviteten til enheten. For en husholdning må du velge en tørketrommel med middels kraft..

Forbrukeregenskaper av tørket melon

Tørket melon er deiligTørket produkt har alle de samme egenskapene som fersk melon, bare i en høyere konsentrasjon. Den viktigste energikomponenten i produktet er karbohydrater. Derfor anbefales det ikke å spise på en tørket skive for de som går ned i vekt og for diabetikere. Som fersk melon bør den tørkede skiven ikke konsumeres med melk, alkohol eller honning. En søt godbit kan spises med varm te, men i små mengder, siden 100 gram av produktet inneholder 341 kcal, hvorav 329 er raskt fordøyelig sukker. Karbohydrater representeres av mono- og disakkarider.

Tørket melon kan kjøpes i butikkenDet tørkede produktet har bevart hele spekteret av vitaminer fra gruppe B, PP, E, A. Vitamin C er inneholdt i store mengder. Mineralstoffer er tilstede i all sin mangfold, noe som gjør dette produktet nyttig for alle som har nytte av fersk melon..

Tips om matlaging og lagring av melon

Tørket Melon CantaloupeHvis du kjøpte en mislykket melon på markedet, må du ikke skynde deg å kaste den. Skjær i tynne skiver og tørk produktet litt på den porøse overflaten. Heng deretter kilene til lufttørking. I to timer om dagen skal hun være under solstrålene. Når platene blir trege, vri dem til en flette eller veve en grisehale, lufttørk i tre dager. Oppbevares i linposer eller film.

Hvis du kutter strimlene i små biter og ruller dem til kuler, får du en praktisk form for bruk. Og hvis du drysser sesam eller valmuefrø på den klissete overflaten, blir godbiten enda mer attraktiv. Du kan rulle melonen til en rulle med nøttefyll og skjære i små biter.

I en overflodstid kan man ikke overraske ved et festlig bord med fabrikkproduserte søtsaker. Men delikatesser laget av tørket melon og servert til dessert vil gi vertskapet en spesiell sjarm..

Tørr melon i skiver – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta