15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Auberginer med røde, hvite eller grønne bønner for vinteren: oppskrifter og matlagingshemmeligheter

aubergine med bønner til vinteren Med alle mulige sømmer er eggplanter med bønner for vinteren kanskje den mest kjente og deilige hermetiske salaten. Hemmeligheten for suksess er enkel: disse grønnsakene passer virkelig godt til hverandre i smak, og hver ingrediens er individuelt likt av mange – selvfølgelig med riktig tilberedning..

I kokebøker eller på tematiske sider kan du finne et stort antall forskjellige oppskrifter fra aubergine og bønner – hver husmor supplerer eller endrer den vanlige oppskriften dyktig.

I dag vil vi snakke om de viktigste nyansene når det gjelder valg av grønnsaker for høsting, deres foreløpige tilberedning, og også gi de beste alternativene for salat med auberginer og bønner til vinteren..

Utvalg av grønnsaker

utvalg av aubergine for høsting Utvalget av auberginer av høy kvalitet fortjener spesiell oppmerksomhet: bortskjemt frukt kan ødelegge selv en perfekt tilberedt tallerken. Når du kjøper, bør du først og fremst se på:

 1. Farge. Eggplanter, som har et blekt utseende – er overmodne, vil smake “bomullsaktig”, så det er bedre å omgå dem. Den mørkeste fargen indikerer at auberginen er ung, og du kan trygt velge den.
 2. Egne taktile opplevelser. Hvis du kjører hånden over skallet og det ikke er merker på auberginen og fingrene er rene, er alt i orden. I tilfelle overflaten er klissete eller, etter at den er lett klemt, endrer frukten form, bør du nekte å kjøpe – med slike grønnsaker vil aubergine og bønner for vinteren ikke fungere..
 3. Synlig skade. Den vanskeligste oppgaven: med en mørk farge er det ganske vanskelig å se flekker, men hvis du klarte å legge merke til dem, legg til side en slik frukt.
 4. Peduncle. “Halen” skal se frisk ut – i dette tilfellet kan du være sikker på at auberginen er fersk.

Du bør foretrekke de auberginene, hvis skall er skinnende, og størrelsen på frukten i seg selv vil ikke være for stor.

bønner til salatNår det gjelder bønner, er situasjonen noe enklere: røde og hvite bønner skal være glatte, lette å sove og ikke ha synlige skader. Hvis du skal lage grønne bønner med aubergine, må de være sterke og tette..

Tilberede auberginer og bønner

Konservering av auberginer med bønner krever et lite forberedende trinn for å forbedre smaken på den ferdige retten og forenkle tilberedningsprosessen..

Uansett hvilken type bønner du velger for å lage aubergine med bønner for vinteren – røde, hvite eller grønne bønner – bør den dynkes.

Bløtleggingsbønner fremskynder ikke bare tilberedningen, men har også en positiv effekt på fordøyelsen av dette produktet av kroppen..

Grønne bønner er vanligvis nok til å ligge i vann i et par timer, men hvite og røde bønner trenger mye mer tid – helst la dem stå over natten i 12 timer. Vannet skal dekke bønnene helt, men det er bedre å legge det et par centimeter høyere slik at det hovne produktet “føles” fritt.bløtlegg bønner i vann

Den eneste ulempen med aubergine er at det noen ganger kan smake bittert. For å unngå en så ubehagelig ettersmak, er det bare verdt å suge de hakkede fruktene i vann med salt i 15-20 minutter.

Du kan også stille spørsmål ved skallet: å fjerne det fra auberginen eller ikke? Hvis skallet er rent og skinnende, og frukten er frisk, er det fullt mulig å forlate det – forresten, på denne måten blir det ikke til grøt. Hvis skallet er i tvil, eller du er vant til potetmos, så bevæp deg med en kniv og skrell av skallet.

Aubergine for vinteren: oppskrifter på salater med bønner

Det har allerede blitt sagt ovenfor at oppskrifter for matlaging av auberginer med bønner til vinteren er et favorittemne for mange husmødre. Men det skal sies separat om forskjellene mellom hvite og røde bønner i oppskrifter..

Hvite bønnesalater er vanligvis en mer vanlig oppskrift, og som standard er dette hva de mener når du skriver en oppskrift. Røde bønner med aubergine har imidlertid en lysere og sterkere smak. Faktisk er det en lobiooppskrift å kombinere aubergine med denne typen bønner, og hvis du legger til nøtter, får du akkurat det. Hvite bønner er mye mykere og mer ømme..

Aubergine med bønner og grønnsaker

aubergine med bønner og grønnsakerTilskudd med et stort utvalg grønnsaker finnes ofte i oppskrifter. Best av alt med auberginer og bønner “snakk” gulrøtter, løk og hvitløk, samt søt paprika.

Seks liters bokser krever:

 • 2 kg aubergine;
 • 1 kg gulrøtter;
 • 1 kg løk;
 • 0,7 kg bønner;
 • 2 liter tomatjuice;
 • noen fedd hvitløk;
 • pepper;
 • eddik 9% – 1 st;
 • salt – 3 ss. l;
 • solsikkeolje – zoo ml;
 • sukker – 2 ss. l.

Hvis tomatjuice ikke er tilgjengelig, kan du erstatte den med tomatpuré blandet med vann i forholdet 1: 2.

Steg-for-trinn oppskrift:

 1. Bønner må kokes.kok bønnene til de er møre
 2. Hell tomatjuice i en stor kjele og tilsett umiddelbart gulrøtter og løk. Løk kuttes i halve ringer, og gulrøtter gnides på et grovt rivjern.hakk løk og gulrøtter til salat
 3. Etter 20-30 minutter, tilsett den ferdigbløtlagte auberginen.hakket aubergine
 4. Tilsett pepper, salt og sukker, rør og la det småkoke i omtrent en time; en time etter tilberedning, tilsett 50-70 g eddik, hvitløk og kokte bønner i massen, og la stå på svak varme i 15 minutter.stuing aubergine og bønnesalat
 5. Klar eggplanter med bønner og grønnsaker for vinteren legges i steriliserte glass.

Aubergine med grønne bønner

Grønne bønner med aubergine er en veldig original salat. Hovedrollen i retten spilles av en kombinasjon av krydder og urter, så du bør ikke avvike fra den første oppskriften..

Til en porsjon salat trenger du:

 • to eggplanter;
 • 300 g grønne bønner;
 • en middels gulrot;
 • Dill;
 • hvitløk;
 • basilikum;
 • svart pepper.

Steg-for-trinn oppskrift:

 1. Grønnsaker kuttes: gulrøtter – i runder, eggplanter – i terninger, lange bønner deles i små biter.hakk bønnebøtter til salat
 2. Grønnsaker sendes til en dyp kjele med saltet vann i halvannen time.stuing grønnsaker
 3. Svart pepper, basilikum, dill og hvitløk tilsettes ti til femten minutter til de er møre.tilsett urter og hvitløk i salaten
 4. Ferdige grønnsaker legges i steriliserte glass.deilig aubergine og bønner salat

Vær oppmerksom på: denne oppskriften på aubergine med bønner for vinteren kan enkelt gjøres om til en deilig potetmos – du trenger bare å bryte de tilberedte grønnsakene i en blender og også rulle dem sammen i glass.

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta