15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene og skadene ved å spise honning fra løvetann

fordelene og skadene ved løvetannhonning Vanlige løvetann, som mange tar feil av ugress, har en hel rekke nyttige ingredienser. De kan spises på mange måter, for eksempel å lage løvetannhonning, fordelene og skadene som er beskrevet nedenfor. Dette er en naturlig medisin som kan helbrede fra forskjellige plager..

Naturlig honning og kunstig

hjemmelaget løvetann honning Naturlig løvetannhonning samles av bier. Den har en lys farge og rik aroma. Men nektaren til denne gule blomsten er bitter, og hvis det er andre blomstrende planter i nærheten, flyr biene rundt løvetannene. Derfor er det vanskelig å finne naturlig honning fra disse blomstene, og det vil ikke koste billig. Selv om det er et lager av vitaminer og mineraler.

Men et slikt produkt kan også tilberedes på hjemmekjøkkenet uten hjelp fra bier. Oppskriften på løvetann honning er ikke komplisert, prosessen tar ikke lang tid. Men fordelene med en godbit kan neppe overvurderes..

Les også artikkelen: matlagingsoppskrifter for løvetannssyltetøy!

Nyttig produkt

solrike nyttige blomsterEnergiværdi på 100 g av produktet er 190 kcal. Te med en slik delikatesse vil forfriske og gi styrke.

Hva er fordelene med løvetannhonning? Det er en naturlig kilde til vitaminer og mineraler som er viktige for kroppen. Mineralsammensetningen til løvetannhonning er imponerende:

 1. Fosfor – hjelper til med å studere og arbeide, har en gunstig effekt på tennens tilstand.
 2. Kalsium styrker bein og muskelvev i kroppen.
 3. Magnesium er involvert i vitale prosesser i vev og organer.
 4. Kalium – det “viktigste” vitaminet for hjerte og hjerne.
 5. Natrium – bidrar til normal vekst av en ung kropp og bidrar til å opprettholde elastisiteten til blodårene.
 6. Jern regulerer nivået av hemoglobin i blodet.
 7. Mangan vil bidra til å bekjempe tretthet og søvnighet, og til og med forvise depresjon..
 8. Sink – forbedrer hudtilstanden og har en gunstig effekt på celler i hele kroppen.
 9. Selen er en av onkologiens viktigste fiender.
 10. Kobber – bidrar til riktig vekst og utvikling av kroppsceller.

Ikke alle vitaminsirup fra et apotek kan glede seg over en så rik sammensetning. Noen få skjeer av denne deilige potionen om dagen vil hjelpe kroppen til å bekjempe stress og virus..

unikt produkt fra løvetannblomsterI tillegg til mineraler inneholder løvetannhonning også en hel haug med vitaminer:

 • EN,
 • I 1,
 • I 2,
 • PÅ 5,
 • KLOKKEN 6,
 • KL 9,
 • MED,
 • E,
 • TIL,
 • PP,
 • Kolin
 • Betakaroten.

Det er en naturlig vitaminbombe. Vitamin C vil bidra til å bekjempe infeksjoner, styrke immunitet og styrke bein. Vitamin A har en gunstig effekt på tilstanden til øynene. B -vitaminer styrker nervesystemet og fremmer cellegenerering. Vitamin E kalles “ungdommens vitamin”, og bruken forbedrer hudens tilstand. Vitamin PP hjelper til med å senke kolesterolnivået.

Dette er bare hovedingrediensene i sunn løvetannhonning. Men hvor mange av dem er fortsatt inkludert i sammensetningen av legemidlet og fordeler kroppen!

Regelmessig inntak av 4-5 spiseskjeer om dagen av slik honning bidrar til å redusere blodtrykket, fjerner giftstoffer fra kroppen, forsyner kroppen med et kompleks av vitaminer, hjelper til med å forsiktig håndtere problemet med forstoppelse, lindrer migrene og bidrar til å bekjempe stress.

Te med denne honningen vil gi styrke og styrke nerver, bidra til å bekjempe forkjølelse og virussykdommer. Produktet bidrar også til å normalisere mikroflora og styrker veggene i blodårene. Komponentene forbedrer strukturen av bein og forhindrer utvikling av osteokondrose.

Er det mulig å skade løvetann honning

Selv om fordelene med løvetannhonning er åpenbare, kan det fortsatt være skadelig..

Løvetannhonning bør også brukes med forsiktighet for de som reagerer på biprodukter. Hjemmelaget honning bruker blomster som er rike på nektar og pollen, derfor bør den konsumeres i rimelige mengder..

Det er bedre for barn under 5 år å avstå fra en så velsmakende godbit for ikke å provosere diatese.

Ved diabetes er forbruket av sukkerholdige matvarer begrenset, og honning er et veldig søtt produkt..

Vektproblemer er en annen grunn til å gi opp løvetann honning. Det forbedrer appetitten.

Hvis løvetann samles i nærheten av veier eller i et økologisk forurenset område, vil slik løvetannhonning gjøre mer skade enn godt..

Mage -tarmlidelser er en annen grunn til å nekte søt medisin. Faktum er at løvetannhonning er et avføringsmiddel. Og ved magesykdommer kan det forårsake ubehag..

Løvetann honning oppskrifter

løvetann blomster for honningDet er mange oppskrifter for å lage løvetannhonning, hvis fordelaktige egenskaper og kontraindikasjoner er beskrevet ovenfor. Oppskriften kan endres etter din smak, og legge til forskjellige komponenter som vil gjøre et allerede sunt produkt enda mer verdifullt..

I alle fall må du først forberede blomster til honning. De må samles bort fra veier, vekk fra metropolen..

Løvetann, som en svamp, absorberer all forurensning fra atmosfæren og jorda. Det er derfor stedet for innsamling av blomster er så viktig..

Store blomstrende sunne blomsterstander uten tegn på sykdom er egnet for honning. Bare gule blomster er inkludert i produktet, uten stilker og andre grønne deler. De må vaskes grundig under rennende vann. Enda bedre, suge i tre timer for å fjerne all mulig forurensning..

Løvetann honning med sitron

ingredienser for å lage løvetannhonningFor å forberede den trenger du 300 blomstrende blomster, 1 stor sitron, 1 kg sukker, 0,5 liter vann.

Vask og tørk blomster. Hell i et glass vann, kok opp og kok i 3 minutter. Fjern fra varme. Tilsett hakket sitron, du kan med skallet. La det trekke i minst 6 timer. Sil deretter og klem godt ut de kokte blomstene. For videre arbeid er det bare nødvendig med væske.

Kok sirupen fra et glass vann og sukker. Tilsett blomsterinfusjonen. Kok i en halv time. Hell i steriliserte glass og rull sammen.

Det viser seg en løvetannsyltetøy med en farge og konsistens som minner om honning. Kanskje det er derfor de kaller ham det? Denne oppskriften kan diversifiseres ved å tilsette mynte- eller ripsblader, ingefærrot eller fedd. I hvert tilfelle får du et velduftende og sunt produkt..

Løvetann med honning

Denne oppskriften vil bli verdsatt av honningelskere. De innsamlede blomstene må tilberedes som beskrevet ovenfor og tørkes godt. Mal deretter i en blender eller kjøttdeig. Ordne i de avtalte glassene og hell i fersk flytende honning. Alt! Ingen varmebehandling, men hvor mye bruk!

Det er slett ikke vanskelig å lage løvetann honning hjemme, fordelene som er store, og skaden er minimal. Denne delikatessen vil forbedre din helse og humør, og spare på medisiner fra apoteket..

Se også: Løvetann – medisinske egenskaper!

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor