15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et originalt alternativ til klassiske bakverk – å lage paier med erter

ertepattis Hjemmelagde ertepaier er deilige og tilfredsstillende. Selv i dag, når butikkhyllene bokstavelig talt flyter over av alle slags bakevarer, er duftende paier fortsatt en skikkelig godbit for barn og voksne. Tross alt begeistrer duften av ferske bakevarer fantasien, og smaksløkene fungerer for fullt, og er redde for å gå glipp av en brøkdel av lukten. Hvordan lage paier fylt med erter vil bli diskutert videre. Om emnet: hvordan lage mat ertsuppe?

Nødvendige ingredienser

Ertefylte patties er en næringsrik, tilfredsstillende rett som du enkelt kan lage selv hjemme. Selv om slike paier ikke kan kalles kosthold, er det noen ganger fullt mulig å unne deg selv med disse søtsakene. Deigen tilberedes etter en universell oppskrift, så hvis det ikke er nok ertefyll, vil det være mulig å lage salte og søte bakverk av den resterende deigen..

Oppskriften på stekte ertepattis inneholder tradisjonelt gjær. For å lage 20 middels deigboller trenger du følgende ingredienser:

 • 400 gram varmt vann (melk, kefir, yoghurt);
 • 600 gram hvetemel;
 • 3 ss solsikke- eller olivenolje;
 • ferskpresset gjær (20 gram);
 • teskje salt.

For fyllingen trenger du:

 • tørre erter – 300 gram;
 • løk – 1 stor løk;
 • 2 mellomstore gulrøtter;
 • salt og pepper etter smak.

Etter at alle ingrediensene til fremtidige paier er tilberedt, kan du fortsette til den direkte tilberedningen.

Fylling

Forbered ertefyll på forhånd. Erter helles i en kjele og vaskes flere ganger med rennende vann. Dette er nødvendig for å vaske av støv, skitt, overflødig stivelse fra frokostblandingen. Etter vask helles ertene med vann slik at det dekker frokostblandingen helt og lar stå i 4 timer, eller enda bedre over natten, for hevelse.

kok opp erter og stek løk Etter hevelse tømmes vannet fra erter, vaskes igjen og helles igjen med drikkevann. Sett en gryte med erter på en langsom brann og kok til ertene blir til grøt. Du kan bruke en trykk- eller dobbeltkoker til å lage ertegrøt. De koker erter mye raskere..

bland steking med ertepuréPå dette tidspunktet må du lage stekte gulrøtter og løk. For å gjøre dette, skrell grønnsakene, skjær løk i små terninger, gni gulrøtter på et fint rivjern, og stek deretter alt i en liten mengde vegetabilsk olje. Ikke glem å tilsette salt og pepper. Ha stekte løk og gulrøtter i den kokte puréen, bland.

Fyllet til ertepattene er klart, nå får det stå å avkjøle. Hvis du vil gjøre fyllet glatt og mørt, kan du slå det med en blender.

Deig

lage deigHa gjær i en kjele, hell den med varmt (40-50 grader) vann, tilsett granulert sukker, bland alt grundig til gjæren og sukkeret er helt oppløst. Du kan legge til varm melk, yoghurt, kefir.

Sikt melet i en egen bolle gjennom en fin sil for å berike det med oksygen. Gjærmasse helles i midten av det siktede melet i en tynn stråle. Vegetabilsk olje tilsettes. Rør massen først med en skje, og deretter med hendene, tilsett mel om nødvendig, elt en elastisk, myk deig.elt myk deig

Nå er det på tide å la deigen komme opp. For å gjøre dette, dannes en ball av den, og prøver å ikke knuse deigen med hendene for mye, ellers blir paiene for harde.

Deigen skal være myk og ikke klebrig til hendene. Jo mykere den er, jo mer luftige og luftige blir kakene..

Den elte deigen legges i en bolle, dekkes med et håndkle og lar gjære i varmen. Etter et par timer vil deigen øke i volum, så kan du gå videre til direkte skulpturering av paier med erter.

Matlaging paier

vi deler deigen i delerDryss arbeidsflaten med mel og fordel deigen på den. Nå må den deles i små biter, omtrent på størrelse med et lite kyllingegg.

kjevle ut deigen og legg fylletHvert stykke rulles til en tynn kake. Fyllet legges nærmere den ene siden av kaken, og den andre siden er dekket, kantene klemmes. Det er nødvendig å knuse kaken litt og fordele fyllet jevnt over hele lengden. Da blir paiene stekt raskere og bedre. På denne måten blir alle de andre paiene skulpturert. Før du lager mat, må du la dem stå “hvile”, heve litt mer.

stek paierDe tar en dyp stekepanne med en tykk bunn, hell en stor mengde vegetabilsk olje i den, varm den godt og legg paiene forsiktig. Stek dem til de er helt stekte på begge sider. De resulterende rødaktige godbitene legges på tørkepapir slik at de absorberer overflødig olje..

Etter noen minutter kan varme, aromatiske, stekte paier med deilig ertefyll serveres ved bordet.

Men for gourmeter kan oppskriften på paier med erter diversifiseres ved å tilberede en deilig rømme-hvitløkssaus. For å gjøre dette passeres 5-6 fedd hvitløk gjennom en kjøttkvern eller presse, et glass rømme og finhakket greener tilsettes det, salt, pepper, alt blandes grundig. Sausen er klar. Stekte ertetærter kan serveres med sausen.

Tilberedningsmuligheter for deilige paier med ertefyll

Stekte paier viser seg å være mye fetere enn bakte, fordi de absorberer mye olje. Papirhåndklær hjelper til med å bli kvitt overflødig olje, men folk som har problemer med fordøyelseskanalen er bedre enn å foretrekke bakte paier.

paier med erter i ovnenPaier med erter i ovnen tilberedes etter samme oppskrift som stekt. Før baking smøres de med eggeplomme og drysses med hvitløksolje (i et halvt glass vegetabilsk olje må du legge til noen finhakkede hvitløksfedd og la stå i flere timer). Paier stekes ved 180 grader i en halv time. Tidene varierer avhengig av funksjonene i ovnen.

Aromaen fra bakte paier i hvitløkssaus på kjøkkenet vil være slik at hele husstanden vil telle minuttene til det øyeblikket de kan smake på de mest aromatiske bakverkene. Ferdige bakevarer skal få stå under et håndkle (“pust”) og deretter serveres til bordet.

Du kan også bruke en gjærfri versjon av ertene. I dette tilfellet tilsettes kefir og et egg til oppskriften i stedet for vann og gjær. Slike paier viser seg å være frodige og lette..

Hemmeligheter for husmødre

Dyktige og erfarne vertinner, som foretrekker erte paier, blir ofte bakt eller stekt, gir noen verdifulle tips for å lage en deilig rett:

 1. Erter til fyllet skal være gule, ikke grønne. Det koker ned fortere.
 2. Hvis erter ikke er delt, men hele, må de skrelles før de legges i bløt. For å gjøre dette, etter bløtlegging er det lunt ved hjelp av makitra, og deretter lagt i en kjele med vann (hele skallet skal flyte).
 3. Du kan tilsette stekte knitring, baconskiver eller røkt pølse i fyllet. Fra dette vil duften og smaken på paiene øke flere ganger..

Deilige, mettende, aromatiske paier med erter, stekt i en panne eller bakt i ovnen, er perfekte som hovedrett, og de passer også godt til supper og buljonger. Flott budsjettalternativ for ethvert selskap!

Gammel oppskrift på ertetærter – video

Previous Post
Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
Next Post
Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil