15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

All moroa med kombucha

kombucha hjemme

Kombucha er en naturlig kilde til helse og lang levetid. Eksperter anser det som et virkelig mirakel, siden de til nå ikke har vært i stand til å fastslå tid og sted for opprinnelsen, forstå funksjonene i utviklingen og forklare de gunstige egenskapene. Ved hjelp av denne planten tilbereder folk en spesiell drink som smaker kvass, som kan inntas kald, varm og varm..

Les også artikkelen: dette er soppparasitter – eksempler med beskrivelse og foto!

Kombucha – hva er det?

sunn kombucha -drink Kombuchaens kropp ser ut som en manet, fargen kan være lys gul eller mørk brun. Ovenfra er den glatt og tett, og fra innsiden er den lagdelt og inhomogen. I det første dannelsesstadiet er det en tynn slimfilm som flyter på overflaten av et flytende næringsmedium. Kulturen vokser og utvikler seg raskt, og fyller all ledig plass. Det er tilfeller hvor kombucha stammer fra store fat og nådde en vekt på hundre kilo..

Kombucha er et biologisk substrat som eksisterer på grunn av den gjensidige symbiosen til mange kolonier av gjærsopp og eddiksyrebakterier.

Væsken som omgir soppen blir til en lett kullsyreholdig, sur drink – kombucha. De drikker det i sin rene form, tilsetter lime eller sitron, med honning og sukker, blandet med vann eller andre drinker – te, juice, melk, urteinfusjoner og avkok. Stoffet har funnet anvendelse i hjemmemedisin, kosmetologi og matlaging. Kulturen mottok sine unike egenskaper på grunn av vital aktivitet og utskillelsesprodukter fra fordelaktige mikroorganismer. Soppen regnes som medisinsk og brukes til å behandle mange sykdommer..

Fordelene og skadene ved kombucha

sunn kombuchaKombucha har et offisielt vitenskapelig navn – maneter, gitt til den i 1913 av forskeren -mykologen G. Lindau. I livsprosessen frigjør den mange biologisk aktive stoffer. Dette er organiske syrer, polysakkarider, vitaminer, alkoholer og estere, proteiner, sporstoffer, antibiotika og enzymer. Til sammen har disse komponentene en positiv effekt på menneskers velvære og helse..

Kombucha -drikken inneholder ingen koffein og er derfor godkjent for høyt og lavt blodtrykk. Den slukker tørsten godt, toner opp og demper følelsen av sult..

Nyttige egenskaper ved kombucha:

 • normalisering av metabolisme;
 • foryngelse og restaurering av kroppen;
 • akselerasjon av regenerative prosesser;
 • forbedring av mikroflora;
 • antibiotisk effekt;
 • styrke immunsystemet;
 • antioksidant effekt;
 • fremmer vekttap;
 • mild vanndrivende
 • påfyll av reserver av vitaminer og mineraler;
 • fjerning av skadelige og giftige stoffer.

Fordelene med kombucha gjør det til en trygg naturlig medisin. Det renser kroppen for giftstoffer, beskytter mot virus og infeksjoner, senker blodtrykket, normaliserer kolesterol, forbedrer magesekken og tarmene, forbedrer søvn, lindrer nervøs spenning og lindrer smerter. Den høye terapeutiske effekten gjorde det mulig å bruke soppen ikke bare i hverdagen, men også i industriell skala – legemidler, catering, kosmetologi.

Med sine mange fordelaktige egenskaper har kombucha kontraindikasjoner:

 • tilstedeværelsen av soppsykdommer;
 • økt surhet, ikke tillatt for erosjoner og magesår;
 • gikt og diabetes mellitus;
 • allergisk reaksjon og individuell intoleranse.

Voksende teknologi

vokser kombucha fra bunnen avFor å avle kombucha trenger du de enkleste tingene – en treliters krukke, helst med en bred hals, et stykke gasbind eller en spesiell serviett, hvitt eller brunt sukker, grønn eller svart te eller nype avkok eller urtete. Det er uakseptabelt å bruke søtningsmidler i stedet for sukker.

Hvordan dyrke Kombucha fra bunnen av:

 1. For å vokse fra bunnen av trenger du nybrygget te av middels styrke i volumet på en og en halv liter.
 2. Løs ca 100-120 gram sukker i te, avkjøl drikken og hell i en treliters krukke..
 3. For å forhindre at smuss og insekter kommer inn i glasset, må halsen være dekket med gasbind eller en spesiell serviett som puster. Stoffet skal festes med et tau eller elastikk.
 4. Krukken plasseres best i halvskygge, der lufttemperaturen er i området fra 22 til 26 °.

Kombucha liker ikke mørke og direkte sollys; under kjølige forhold bremser vekstprosessen litt.

Over tid dannes det en tynn mørk film på teens overflate – dette er begynnelsen på soppens utvikling. Om to til tre måneder vil den vokse nok, og det vil være mulig å bruke infusjonen. Væskens beredskap for forbruk kan bestemmes av tykkelsen på soppen (minst 2-3 mm) og en behagelig sur-søt lukt.

Deling og voksende kombucha

Kombucha -transplantasjonNår soppen når en tykkelse på 4-5 centimeter, kan du trygt begynne å dele den og flytte den til en annen beholder med et næringsmedium. For transplantasjon tas det øverste laget, som separeres forsiktig, vaskes og overføres til en ny treliters krukke.. lagdelt kombucha klar til delingPå soppen, som er klar for deling, er lag godt synlige, som selv med en liten effekt uavhengig avskalles fra moderbasen. De mest produktive og nyttige er de nedre lagene, de er mørkere i fargen og løsere i tetthet..

Den maksimale konsentrasjonen av nyttige og næringsrike stoffer er inneholdt i infusjonen, hvis alder ikke overstiger en måned. Infusjon av en moden sopp er ubrukelig.

del kombuchaenDu kan også dyrke en ny sopp på grunnlag av en infusjon som er klar til å spise. Drikken, som har blitt tilberedt i 5-6 dager, helles i en ren og tørr beholder, dekket med gasbind og forblir i denne formen i en uke. Etter noen dager dannes en ny organisme på overflaten av næringsmediet. For å fremskynde prosessen, anbefales det å legge 1-2 ss eplecidereddik til baseløsningen..

Kombucha omsorg og sykdom

riktig dyrking av kombuchaHver 3-5 dag helles den ferdige te-kvassen ut, og søtt kokt vann ved romtemperatur tilsettes i stedet. Mengden sukker er 100 gram per 1 liter vann. Vannet kokes, sukker oppløses i det, avkjøles og tilsettes først i beholderen der kombuchaen bor. Det er uønsket å bruke råvann, siden det inneholder mange salter og urenheter som forringer smaken av drikken og bunnfallet.

For sterk te har en dårlig effekt på soppens tilstand. Hvis sukker tilsettes direkte i glasset, kan det brenne og dø..

Hvordan ta vare på kombucha:

 1. Hver 3-5 dag er det nødvendig å tømme infusjonen og fylle beholderen med friskt næringsmedium..
 2. For å holde soppen sunn og nyttig, bør den vaskes i vann hver 2-3 måneder..
 3. Overskyet infusjon er et dårlig tegn, skadelige urenheter reduserer drikkens kvalitet og medisinske egenskaper..
 4. Soppen må alltid forbli på overflaten. Hvis soppen har mørket kraftig og sunket til bunns, betyr det at den er syk og kan dø..
 5. Behandlingsreglene er enkle – de er renslighet og god omsorg. Næringsvæsken i krukken kan nå 2/3 av det totale volumet, slik at soppen har mulighet for videre utvikling og vekst..

naturlig kombucha -drinkNår du vet hvordan du dyrker kombucha riktig, kan du nyte en naturlig drink hver dag som kombinerer høye fordeler, kvalitet og smak.!

Video om dyrking av kombucha hjemme

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta