15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan spise konjakk i henhold til etikette

hvordan spise konjakk Cognac er en utsøkt og prestisjetung drink. Et viktig poeng med riktig bruk er valget av hva konjakk spises med. Tross alt kan tilhørende retter og drikke både understreke og jevne ut smak og aroma. Derfor, for å føle all sjarmen med “gylden vin” fra hvite druer, er det nok bare å velge en forrett riktig (se forretter for et buffébord, enkelt og velsmakende – oppskrifter med bilder).

Historien om konjakkproduksjon begynte i den franske byen med samme navn på slutten av 1600 -tallet. Det var da de første produsentene oppdaget at kvaliteten på konjakkdestillat (alkohol) forbedres betydelig etter lagring på eikefat. Slik dukket begrepet aldring opp – et av de viktigste innen teknologi. I regionen Cognac har en tøff teknologi for produksjon av denne edle drikken blitt bevart. Den produseres på en uforanderlig måte fra spesielle druesorter og på spesifikt utstyr. Regionen beholder eneretten til navnet på drikken, hvis fødested er.

Hvordan velge og drikke konjakk riktig

hvordan serveres konjakk Mange ekte kjennere av konjakk i Europa og Russland tror at denne drikken med langvarig (10–25 år) aldring er selvforsynt. Dens organoleptiske egenskaper vil bare bli påvirket av fremmede produkter. Derfor spises det om ettermiddagen som et fordøyelsesmiddel. Denne tilnærmingen gjelder ikke bare for den originale franske konjakken, men for vintage-brandy av høy kvalitet produsert i andre land, inkludert post-sovjetiske rom..

For slike konjakker kjenner gourmeter bare 3C -regelen i to varianter – Cafe (kaffe), Cognac, Cigare (sigar) eller Cafe, Cigare, Chocolat (mørk sjokolade). Etter å ha drukket en ettermiddagskopp med kaffe, tar de noen slurker med konjakk, hvoretter de røyker en sigar. Ikke-røykere erstatter den med et par stykker mørk sjokolade..bitter sjokolade som forrett til konjakk

Cognac skal være full i komfortable sfæriske glass med en bred base – “sniffere” (fra engelsk til shiff – “å snuse”). Den koniske toppen bidrar til å bevare aromaen av drikken og gradvis frigjøring. Slike glass kan dekoreres med forgylling og innlegg.

konjakkbrillerMye mindre vanlig er tulipanformede briller. Klassiske konjakkbriller er også egnet for å sjekke alderen på konjakk i tvilsomme tilfeller. For å gjøre dette må du vri glasset rundt aksen. Hvis drikken renner nedover veggene i 5 sekunder, er eksponeringen 5–8 år. En tid på 15 sekunder indikerer en 20-års eksponering. Elite -konjakk flyter nedover glassets vegger i minst 17 sekunder.

Klassisk konjakkseremoni

konjakkseremoni

Cognac -etikette fremkaller assosiasjoner til den kinesiske teseremonien. Den er basert på flere grunnleggende regler:

 1. Cognacflasker oppbevares i en beskyttet mot solen bare i oppreist posisjon, slik at korken ikke berører drikken. Langsiktig kontakt med luft er ikke til nytte for konjakken, derfor anbefales det å helle konjakken fra en halvtom flaske i en tettsittende karaffel.
 2. Smakingen holdes i et spesielt lite rom, for eksempel en stue eller et arbeidsrom. Det er ønskelig å ha komfortable stoler og et bord for en drink og glass i rommet..
 3. Den optimale temperaturen for bruk er ved romtemperatur. Cognac trenger verken kjøling eller oppvarming.
 4. Glassene er omtrent et kvarter fulle. Det er vanlig å holde dem slik at beinet passerer mellom ringen og langfingeren..
 5. Å nyte konjakk begynner med å beundre de gule fargene.
 6. Den første bølgen av vanilje cognac duft kjennes omtrent fem centimeter fra kanten av et kvartfylt glass. Når han nærmer seg, erstattes det av aromaer av frukt og blomster. Etter å ha nippet til drikken, føler porttonene allerede smaksløkene.
 7. Fortsatt bruk – bare i små slurker, og smaker godt. Dette er den eneste måten å kjenne ettersmaken på tungen og halsen. Den er mer langvarig, jo høyere er kvaliteten på konjakken. Foretrukket forbrukstid er etter lunsj. Konjakken som ble tatt på dette tidspunktet, i tillegg til hyggelige følelser, fremmer assimilering av mat.

Hvordan spise konjakk i Russland og andre land

hva spiser konjakk i Russland?Sammen med eliten cognac, brukt som en del av en ettermiddagsdessert, er det cognac og konjakk med moderat aldring, servert med buffeer og fester. Hva kan serveres med slik konjakk?

Buffeer

hvordan spise konjakk ved et buffébordTradisjonelle buffésnacks – harde oster, sjømat, oliven, tørket frukt, hvitt kjøtt, laks, kanapeer med kaviar, grønnsaksalater i vegetabilsk olje, passer godt til konjakk.

Det er ikke tilfeldig at oster ble nevnt først, de understreker aromaen av drikken i kontrast og forhindrer avhengighet av smaksløk. Dette gjør at duftperioden kan forlenges..

buffémat til konjakkFra varme retter er magert hvitt kjøtt passende – fjærfe, vilt og kalvekjøtt. En forutsetning for matlaging er moderat sterkhet og krydder for ikke å distrahere fra smaken av konjakk. Anbefalt frukt er pærer, epler, jordbær og druer som dyrkes i regionen for konjakkproduksjon. Produsentene av den beste konjakken i post-sovjetiske rom er armenere, de foretrekker fersken fremfor annen frukt.

Forresten, om den armenske brennevinet. Det sies at den britiske statsministeren Winston Churchill, som ble avhengig av ham under Yaltakonferansen, var en stor fan av ham..

På en eller annen måte, etter krigen, klaget Churchill til Stalin over at smaken av hans elskede Dvin -brennevin var blitt dårligere. Stalin ble informert om at skaperen av nesten alle merker av armensk konjakk, Markar Sedrakyan, hadde blitt forvist … til Odessa, hvor han jobbet på en lokal brandyfabrikk..

Lederen beordret å umiddelbart sende mesteren tilbake til Jerevan. Smaken av Churchills favorittkonjakk ble restaurert, og Sedrakyans arbeidsaktivitet ble kronet med tittelen Hero of Socialist Labour. Han mottok også den høyeste prisen for det franske konjakkhuset “Camus”.

Hvordan spise konjakk på høytider

hvordan spise konjakk på en festSituasjonen med høytider er mer komplisert. Smakløs vodka, men ikke raffinert konjakk, passer godt til de rådende fete og krydrede rettene. En verdig setting er fjærkre, kanin eller kalvekjøttretter og sjømat. Drikke – druesaft, tørr hvitvin og fortsatt mineralvann, men ikke Coca -Cola eller sitrusjuice.

sitron og ost til konjakkI Russland er slik konjakk oftest ledsaget av sitron og dens variasjoner. Det antas at denne tradisjonen ble lagt av den siste russiske keiseren. På hoffet til Nicholas II ble sitronsirkler i skiver drysset med pulverisert sukker, mørk sjokolade og kaffe og kombinert med svart kaviar, nøtter og oster. Populær var “husarsmørbrød” av to osteskiver med en sitronskive i mellom. Moderne tilhengere av den keiserlige tradisjonen bruker milde oster som Mozzarella eller Gouda. Noen ganger blir osteskiver revet og blandet med honning.

populære snacksI tillegg til fersk sitron brukes også karamelliserte sitronsirkler. De kokes i en time i sirup laget av like deler (300 g hver sukker og vann). Smaken på slike sirkler er mye svakere enn friske, og avbryter ikke konjakkaromaen.hvordan spise konjakk

Den rådende oppfatningen blant eksperter er imidlertid at kombinasjonen av alle sitronkombinasjoner med cognac av høy kvalitet er helt uakseptabel. Et unntak er gjort for vanlig konjakk.

Cocktailer

cocktailer med konjakkFra midten av XX -tallet. bruken av fortynnet konjakk ble noe utbredt. Strengt tatt er en dyr drink ikke en veldig god ingrediens å fortynne. Dette alternativet er imidlertid praktisk for folk som unngår hard alkohol..champagne og cognac cocktail

Den mest populære “Champagnecocktailen” inneholder en blanding av:

 • 100 g champagne;
 • 20 ml konjakk;
 • en klump brunt sukker;
 • noen dråper Angostura bitter.

Tilberedningen begynner med å suge sukker med tinkturen i bunnen av glasset. Deretter helles konjakk i den først, og deretter champagne. Rollen som “kirsebæret på kaken” kan spilles av en appelsinskive.

milkshake med konjakkDu kan lage en bryllupsreise -cocktail i en vanlig shaker. For å lage den blandes 10 ml fransk Cointreau appelsinlikør og hvitvin med 40 ml konjakk.

Blant varme cocktailer er kaffe vanlig, for en kopp som er tilsatt to teskjeer konjakk og en teskje sukker.

Hvordan drikke og hva du skal spise konjakk – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta