15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Slik forbereder du mynte til vinteren

Mynt på bakgården Kulturelle og ville arter av mynte brukes aktivt i matlaging, folkemusikk og tradisjonell medisin. Denne aromatiske planten, rik på essensielle oljer og har lenge vært kjent for sine medisinske egenskaper, kan i dag sees i hagesengene og hagene..

Men hvis om sommeren, etter å ha plukket noen luktende kvister, er det så lett å lage sunn te eller kjøttkraft, bruke ferskt løvverk i en brus eller bakevarer, så om vinteren er alt mynten under snøen. Hvordan holde mynten frisk til vinteren? Er det måter å bruke plantens medisinske egenskaper og nyte aromaen til våren??

Hvis et par tiår siden brukte russiske husmødre, etter vane, bare sushi til å mynte, i dag, takket være teknologiens utvikling og påvirkning fra de kulinariske tradisjonene i andre land, har mulighetene økt betydelig. Men før du forbereder mynten til vinteren, må du samle den og forberede den til behandling..

Høsting av mynte for vinteren

Blomstrende mynte høstes for høsting Den beste sesongen for å høste mynte for vinteren er juli og august. I de fleste regioner i landet er mynte i ferd med å blomstre på dette tidspunktet eller er allerede kronet med rosa eller bleke lilla blomsterstander. I løpet av denne perioden akkumulerer løvet, toppen av skudd og blomster den største mengden essensiell olje og andre aktive stoffer som kulturen er verdsatt for..

De beste råvarene kan fås:

  • fra planter 2-3 år;
  • om morgenen eller kvelden, når det ikke er dugg på plantene;
  • i tørt, kjølig vær.

Skjæring utføres med 1/3 av stengelengden, siden den harde delen ikke er egnet for vinteroppbevaring, men den kan fortsatt gi ny vekst mot slutten av sesongen..

Høstede urter før oppbevaring i kjøleskap eller før tørking av mynten, frys, sorter forsiktig gjennom, fjern tørre, skadede deler av planten og urenheter, vask og sørg for å tørke. Hvis du vil beholde mynten fersk til vinteren, legger du de tilberedte greenene i bunter i beholdere med en liten mengde vann, dekker dem med en film eller plast gjennomsiktig pose på toppen og overfører dem til kjøleskapet..

Bladene vaskes før tørking.Myntskudd eller blader atskilt fra stilkene kan pakkes inn i tørkepapir og plasseres i poser eller beholdere som kan lukkes igjen.

I denne formen beholder “bunter” med mynte og grønne blader sin friskhet og originale utseende i opptil 4 uker, men da tar naturen sin toll. De grønne mister fargen og fastheten, fuktighet og næringsstoffer fordamper.

Oppbevar fersk mynte i kjøleskapetHvordan lagre mynte hvis det er umulig å bevare planter lenge i kjøleskapet? Du kan bruke en av de eldste metodene – tørr mynte, som i denne formen vil beholde både aroma og verdifulle oljer..

Hvordan tørke mynte hjemme?

Tørre myntebunter vekk fra sollysTørking av mynte krever ikke alvorlig arbeid eller kompliserte forberedelser. Tilberedt, ren, fuktighetsfri mynte:

  • demontert i små bunter;
  • toppen av skuddene synker i romslige papirposer;
  • bandasjerte og hang på et tørt, ventilert sted uten tilgang til sollys.

Med denne tørkemåten er ikke gresset utsatt for ultrafiolett stråling og varmestråling, vind og støv, dessuten er det utilgjengelig for insekter..

Om ønskelig inneholder buntene andre krydder med krydret smak, for eksempel oregano, johannesurt, timian eller salvie. Slike sett vil ikke bare bidra til å diversifisere vinterte -drikking, men også bli et utmerket helbredelsesverktøy..

Hvis mynten tørkes på paller, spres plantematerialet i et tynt lag og gir også beskyttelse mot sol, trekk, insekter eller smuss. I dette tilfellet, for at prosessen skal gå mer jevnt og raskere, må gresset forsiktig opphisses fra tid til annen..

Funksjoner ved tørking og lagring av mintgrønt

Legger mynte i tørketrommelenMintgrønt, som andre krydret urter, kan tørkes i moderne elektriske tørketromler, men i dette tilfellet er det viktig å huske noen av egenskapene til de krydrede urter. Hvordan tørke mynte slik at den beholder så mye essensielle oljer, vitaminer og helbredende stoffer som mulig? Først og fremst bør du ikke utsette råvarer for høye temperaturer. Den optimale temperaturen for tørking av urter er 20–35 ° C. Derfor brukes den mest skånsomme modusen i en elektrisk tørketrommel, og det anbefales ikke å tørke mynte i ovnen om vinteren..

Delikate greener mister fuktighet raskt, så tørkeprosessen er veldig intensiv. Ikke overeksponer mynten inne i den elektriske tørketrommelen, da dette vil føre til overdreven skjørhet av bladene og tap av noen av de fordelaktige egenskapene..

Frisk og tørr mynteHvis rommet der myntebunter henges er fuktig, må gresset flyttes til et annet sted så snart som mulig, ellers vil mugg sette seg på stilkene og bladene og gjøre råvarene ubrukelige.

Overtørket eller utsatt for høye temperaturer, er mynte lett å kjenne igjen på den brune fargen på bladene. Denne urten er praktisk talt luktfri og ubrukelig for helsen..

Hvordan lagre tørket mynte riktig?

Tørket matte lagres i lukkede beholdereTørking ved romtemperatur tar flere dager. Du kan bestemme beredskapen til tørket mynte ved å trykke på bladplaten, hvis den lett skilles fra stammen med et rasling og smuldrer, kan tørking fullføres, råvaren kan knuses og pakkes for langtidslagring.

Ikke glem hvordan du lagrer mynte på riktig måte etter tørking. Selv om hakkede greener tar mindre plass, mister de smaken og aromaen raskere, så det er klokere å ikke gjøre tørt gress til pulver, og bruke sparsomme manuelle metoder ved sliping, i stedet for å bruke en kaffekvern.

Den beste beholderen for oppbevaring er glass, rene, tørre krukker med et tett lokket lokk som ikke tillater fuktighet, skadedyr eller fremmed lukt å trenge inn. På et kjølig, tørt sted beholder krydrede urter samtidig aromaen og smaken i opptil 6-8 måneder.

Hvordan fryse mynte til vinteren?

Forbereder mynteblader for frysingMed fremkomsten av kraftige moderne frysere i hus, har husmødre en annen mulighet til å forberede mynte til vinteren. Under påvirkning av lave temperaturer ser det ut til at planten er hermetisert, alle prosesser stoppes i den. Som et resultat beholder mynte sin farge, aroma og smak. Du kan fryse mynte til vinteren både i bunter og i hotellblader ved å pakke de vasket og tørkede råvarene i plastfolie, poser, folie eller plastbeholdere.

Vitamin isbiterElskere av aromatiske forfriskninger kan bruke mynteblader til å lage isbiter i porsjoner. Hakket gress eller individuelle hele blader legges i former og fylles med kokt vann, sendes til fryseren.

For medisinsk te, ekstremt nyttig for vinterforkjølelse, kan du fryse et stykke ingefær eller litt sitronskall sammen med mynte..

Frossen mynte i porsjonerte terningerNår de er herdet, kan terninger enkelt lagres i resealable poser for å forhindre smelting og frysing på nytt.

Duftende fersk myntsukker

Høsting av mynte med sukkerEn annen måte å holde mynten fersk for vinteren vil appellere til alle søte elskere. Smaksatt sukker basert på utvalgte greener av mynte er egnet for tilberedning av en rekke kulinariske retter, det kan tilsettes bakevarer, drinker, fruktsalater og desserter. Samtidig overtar sødmen alle de fordelaktige egenskapene til planten, og mynten holdes frisk om vinteren..

Peppermyntsukker oppbevares i kjøleskapetFor 200 gram hakket myntegrønt, ta samme mengde sukker. Ingrediensene blir grundig hakket og blandet i en blender til det er jevnt, og deretter lagt ut i tørre rene bokser, samtidig som sukkeret blir tykkere.

Sukker med myntegrønt i kjøleskapet lagres i lang tid, og for at maten skal få den virkelige duften av denne duftende planten, er det verdt å legge den allerede til den ferdige retten..

Myntesirup

Matlaging myntsirupFor en og en halv kopp hakket myntegrønt fra hagen din, trenger du et glass sukker og samme mengde vann. Mynteblader helles med halvparten av sukkeret og får stå i flere timer slik at gresset gir juice, og sukkeret begynner å oppløses. Sirup er laget av det gjenværende sukkeret og vannet, og sjekk om det er kokt, dråpe for dråpe på en tallerken. Hvis dråpen ikke sprer seg, er sukkersirupen klar og kan helles over mynten..

Oppbevar mintsirup i lukkede beholdere på et kjølig stedFor å bevare alle egenskapene til planten, bør sirupen ikke holdes i brann for lenge. Umiddelbart etter koking, fjern pannen, avkjøl sirupen og gni den gjennom en sil og hell den i steriliserte tørre flasker eller krukker..

Hvordan lagre myntsirup riktig? Vitamin og veldig velduftende sirup kan lagres godt i opptil to måneder hvis forseglede krukker fjernes til kjøleskapet eller kjelleren.

Hvordan fryse mynte – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta