15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan tørke mynte riktig for å bevare næringsstoffer?

Mynt kan høstes og tørkes Sommeren slutter raskt, og bare forberedelser vil hjelpe om vinteren å bruke de helbredende egenskapene til et hjemmeapotek. Det er flere måter å tørke mynte og andre aromatiske urter for å bevare eteriske oljer. Hovedbetingelsen er rettidig samling av planter og overholdelse av anbefalinger fra spesialister..

Vilkår for høsting av mynte for vinteren

Blomstrende mynte er nødvendig for å forberede medisiner Begrepet for høsting av råvarer er stadiet når det har nådd salgbar modenhet. Dette betyr at høsting av grønn masse bør utføres i det øyeblikket det er den høyeste konsentrasjonen av næringsstoffer. Når skal man høste mynte for å tørke om vinteren? Tiden for innsamling av medisinske råvarer er blomstringstiden. Det er i dette øyeblikket at anlegget er fylt med livgivende kraft. Mynt vokser på en plantasje i opptil fem år, med det høyeste utbyttet i det andre, tredje året.

Skjæring av mynteblomster i plantasjerFor mynte skjer perioden med høsting av blader og stilker i juni, juli, avhengig av regionen. Hvis du kutter toppen av plantene med en tredjedel for første gang, vil den andre avlingen vokse i slutten av juli. Rengjøring bør gjøres i første halvdel av dagen, før varmen begynner, for å beholde så mye essensielle oljer som mulig. Det bør ikke gå mer enn to timer mellom anlegget blir kuttet og tørking begynner. Senere vil bladene allerede miste sin lyse grønne farge, og den tørkede massen blir gråaktig.

I gamle dager i Russland var mynte en obligatorisk egenskap for et bad. Almuen og tsaren Peter I dampet selv med en bjørkekost med myntedamp i det svarte badet. Etter badet drakk de “gelékjøtt”, en infusjon av mynte.

Den høstede mynteavlingen vil helbrede hvis reglene følges:

  • planten ble ikke behandlet med plantevernmidler i vekstperioden;
  • en trafikkert vei går ikke nærmere enn 200 meter fra innsamlingsstedet;
  • blader samles ikke tidligere enn begynnelsen av buskens blomstring;
  • grener med blader blir avskåret når plantasjen er i full blomst;
  • rengjøring utføres om morgenen i tørt vær.

Hvordan tørke mynte for vinteren hjemme?

Tørr mynteTørking er bevaring, en måte å fjerne fuktighet på. Dette stopper biokjemiske prosesser. Mikrober og mugg utvikler seg ikke i tørt materiale, de er bare aktive i et fuktig miljø. For å bevare duften av urter, må du tørke dem riktig:

  • uten tilgang til sollys;
  • i et ventilert mørklagt rom med en lufttemperatur på opptil 30 0;
  • stengelbunten er suspendert med en kost;
  • bladene legges ut i et tynt lag og vendes opp med jevne mellomrom.

En måte å tørke medisinske planter hjemmeDet er flere måter å tørke mynte hjemme. Den gamle klassiske metoden innebar å henge bunter på tau i et ventilert loftrom. I godt vær tørker disse buntene naturlig på en uke. I dette tilfellet overføres alle de aromatiske stoffene under tørking til bladbladene. En plante regnes som tørr hvis bladene lett brytes av og skilles fra stammen. Dette er akkurat det som må gjøres etter tørking..

Hvis bare blader blir samlet, må de tørkes på et mørkt sted og raskere. Ideell hvis tørking er ferdig om to dager. Bruk en vifte for å fjerne fuktighet raskere..

Tørketrommel for grønnsaker og fruktFor å tørke samlingen hjemme, kan du bruke en spesiell tørketrommel for grønnsaker og frukt. Enheten har forskjellige oppvarmingsmoduser, du må bruke den svakeste. I tillegg må bladlaget være tynt for raskere tørking..

I lang tid har planter i landlige hus blitt tørket over en russisk komfyr. Varm, tørr luft tørker helst feiekoster av medisinske ladninger. Det eneste som vil hindre deg i å bli lysegrønn, er mangelen på mørkere. I dette tilfellet er bjelkene dekket fra dagslys med papirlokket..

Vifte tørketrommelHvordan tørke mynte for vinteren hvis det er langvarig dårlig vær ute? Du kan bruke en mikrobølgeovn. I dette tilfellet legges bladene i ett lag, ovnen slås på periodisk i 10 sekunder. Totalt vil bladene tørke ut på 15-45 sekunder. Riktig tørket mynte forblir grønn.

Slik ble mynte og andre urter tørket i gamle dager.Hvis mynten er tørket i ovnen, må du varme den opp til minimumstemperaturen og slå på ventilasjonsmodus. Overoppheting av den grønne massen vil ikke bare endre fargen, men ødelegge aromaen. Når bladene tørker begynner de å skje, kantene stiger. For ikke å tørke materialet for mye, må du sjekke fuktighetsinnholdet i bladene oftere. Optimal hvis det tar omtrent 20 minutter å tørke..

Ovnstørket mynteDu kan bruke en husholdningsdehydrator for tørking ved laveste temperaturinnstilling. Ikke fyll alle brettene samtidig for å sikre rask tørking. Blader i en dehydrator bør tørkes i løpet av fem minutter.

Bladene fjernes i en glassbeholder med en malt kork, i denne formen beholder de aromaen i opptil to år. Du kan lagre avlingen i bunter i papirposer, tett bundet lerretposer. Hvordan lagre mynte avhenger av antall emner. Hvis forskjellige urter tilberedes, vil glassvarer være det beste lagringsalternativet. Men du kan lage en samling av flere urter, som vil være vitamin te. Tørr mynte til te som vanlig, senere blanding med andre – timian, oregano, fireweed.

Tørr mynte til teOppbevaring av mynte på et kjølig, tørt, mørkt sted vil gjøre at planten kan brukes i lang tid som duftende krydder eller til medisinske formål. Først er det nødvendig å kontrollere fuktighetsinnholdet i produktet, tørk det om nødvendig.

Høsting av mynte i landbruksbedrifter

Du kan kjøpe tørr mynte på apotek.For store områder høstes mynte ved hjelp av spesielle enheter som klipper plantens topp og samler dem i containere. I fremtiden plasseres løsmassen i spesielle skap med blåsing, i syklontørker eller dehydrert i vakuumenheter. Deretter knuses råvaren og sendes til videre behandling. En del av massen brukes i medisinske preparater eller pakket i ren form. En større mengde er rettet mot produksjon av doseringsformer.

Video: Slik tørker du mynte for vinteren i Isidri -tørketrommelen?

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta