15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Metoder for å forberede dill til vinteren

Dill høstet fra hagen din På slutten av sommeren, når det meste av høsten allerede er høstet og lagret, forblir krydret dill i bedene. Hvis du gjør en liten innsats, og denne velduftende greenen kan lagres om vinteren, slik at du på kalde dager ikke føler deg mangel på vitaminer og ikke kjøper en haug med drivhusdill i supermarkedet, fordi urter vokser på egen hånd plottet er både mer aromatisk og sunnere..

Den eneste vanskeligheten med å lagre greener er det raske tapet av fuktighet. Uten å bruke små triks kan det delikate løvet av dill bare brukes i et par dager, hvoretter det visner, mister aroma og smak. Hvordan forberede dill for vinteren og bevare duften av dette krydderet, uunnværlig på kjøkkenet.

Hvordan holde fersk dill til vinteren?

Hovedårsaken til tapet av saftighet er varme og eksponering for lys. Hvis du plasserer greener på et mørkt, kjølig sted, blir metabolske prosesser i løvet hemmet, og dill kan lagres mye lenger..

Vinterhøsting av dill og andre greener Derfor kan vasket dill, skrelt av gulnede blader og tøffe stilker, oppbevares i kjøleskapet ikke i to eller tre dager, men i opptil tre uker. For å gjøre dette plasseres greenene i poser eller beholdere, tett lukket og etterlates ved en temperatur på 2–6 ° C. Om nødvendig brukes slik dill tilberedt for vinteren til matlaging av både varme retter og grønnsaksalater, dekorasjonsspill, fisk, bakt kjøtt.

For at overflødig fuktighet ikke skal dannes i posen eller beholderen, og kondensen ikke forårsaker råtning av dillen, legges greenene på et serviett eller et papirhåndkle før de legges i en beholder til vanndråpene er helt tørre. Slik dill kan lagres både i form av hele grener, og i en allerede kuttet form, men i sistnevnte tilfelle reduseres vilkårene.

I tillegg til denne metoden er det andre. Du kan holde dillen frisk for vinteren ved å legge stilkene av urter i en beholder med vann og dekke løvet med en plastpose. For å skape konstant fuktighet inni, festes posen på en krukke eller et glass med en tråd eller elastikk..

Oppbevaring av dill i kjøleskapet i tørkepapirFerske dillbunter kan kjøles ned i innpakningspapir eller i flere lag tørkepapir. Rent løvverk, sammen med stilkene, tørkes og pakkes helt inn i et håndkle. I denne formen, i grønnsaksrommet, vil greenene ikke visne i løpet av 7-10 dager. Du kan forlenge holdbarheten ved å legge bunten i tillegg i en pose eller film.

Erfarne husmødre forsikrer at dillpreparater for vinteren lagres bedre hvis greenene ikke vaskes før de sendes til kjøleskapet. Det er faktisk slik det naturlige beskyttelseslaget bevares på løvet, men rådet kan bare brukes hvis dillen bare er avkjølt, strukturen og utseendet ikke endres under lagring. Du kan vaske den nødvendige mengden av produktet umiddelbart før bruk, men ødelagte og gulnede deler av planten må først fjernes før lagring.Forslip dill

Hvis dillen skal tørkes, fryses eller på annen måte bearbeides, må greenene vaskes og tørkes..

Noen løkstykker lagt sammen med urter i en beholder eller pose vil hjelpe til med å bruke fersk dill lenger. Men uansett hvor fersk og saftig dillen er, vil den ikke fungere for å forlenge levetiden hele vinteren. Så mye som mulig forblir greenene friske bare til midten av desember. Hvordan lagre dill til vinteren på andre måter?

Hvordan tørke dill for vinteren?

Tørr dill lagres i forseglede pakningerSiden de delikate fjærgrøntene av dill raskt mister fuktighet, vil det ikke være vanskelig å tørke denne avlingen for fremtidig bruk. Videre kan gresset tørkes på flere måter, og dillen som høstes for vinteren uten tap av smak og aroma lagres i en tett lukket beholder i opptil et år og kan brukes som tilsetningsstoff til varme retter.

Det er tørket dill som har den rikeste aromaen og smaken..

Og du kan tørke gresset uten å ty til noen enheter og oppvarming. Hvordan forberede dill for vinteren, bevare duften av en krydret plante? Dele bunter med rene greener henger på et sted beskyttet mot direkte sollys. Strimlet greener legges ut på rent papir og etterlates i rommet eller i frisk luft..

I begge tilfeller er det viktig å beskytte dillen mot insekter, sol og vind. Før dill tørkes vaskes og sorteres. Greens igjen på bordet må røres opp. Avhengig av det opprinnelige fuktighetsinnholdet i løvet, værforholdene og et lag med grønt, er dillen helt tørr og klar for lagring etter 2-3 dager..

Kulden dehydrerer aktivt løvet. Samtidig mister den ikke farge, smak eller lukt. Hvordan tørke dill i fryseren? Hvis den hakkede dillen er spredt i et tynt lag på en pall og sendt til fryseren i 2-3 dager, vil vertinnen ha en smakfull vitaminkrydder til rådighet for husholdningsdelikatesser om vinteren.

Tørking av dill i ovnenMange husmødre foretrekker å tørke dillen i ovnen. Dette er den raskeste metoden, men under påvirkning av forhøyet temperatur mister delikat løv de fleste essensielle oljene, blir brune eller gule, noe som indikerer vevsødeleggelse og tap av gunstige egenskaper..Høsting av tørr dill i en spesiell tørketrommel

Når du tørker dill, er det mer riktig å bruke spesielle tørketromler, der prosessen foregår ved lave temperaturer og konstant luftbevegelse.

Hvordan fryse dill i kjøleskapet for vinteren?

Dill forberedt på frysingEn av de vanligste måtene å holde greenene friske er ved å utsette dem for lave temperaturer. Du kan fryse dill både i snittform og i form av hele bunter. Hvordan fryse dill i kjøleskapet om vinteren? De vaskede og sorterte greenene tørkes, legges i beholdere eller poser og legges i fryseren.

Ikke bruk store beholdere, siden grønnsaker og urter ikke fryses på nytt og bør brukes så snart som mulig..

Frosset dillblader beholder sine egenskaper, inkludert smak og lukt, i opptil 6–8 måneder. Og ved å bruke denne metoden kan du gi et vitamintilskudd til retter til neste sommersesong.

Små bunter kan pakkes inn i plastfolie. Holder dill og vanlig folie godt.

Frysing av dill i isbiterFrysing av hakket dill i isterningbrett blir stadig mer populært. Hvordan holde dill for vinteren i en så lett å bruke form?

  • Hvis bladene er finhakket fint med en kniv, vil vanlig vann, smeltet smør eller vegetabilsk olje bidra til å feste den grønne massen i et lite volum av formen. I dette tilfellet brukes 2 deler av urten og en del av fyllstoffet. Etter herding overføres slike terninger til en pose og lagres ved temperaturer under null i opptil 4-6 måneder..
  • Hvis greenene knuses i en kjøkkenmaskin eller blender til puré, er det ikke nødvendig å tilsette vann eller olje på grunn av saften som dukker opp. Grønne terninger er homogene, har en lys smak og rik aroma av fersk dill.

Det er ikke nødvendig å lage terninger av bare en dill. For å smake buljonger, gryteretter, sauser og andre retter, kan du velge komposisjoner fra dine favoritt urter og krydder.

Friske grønne isbiterFor eksempel, for en soppsuppe, kan en annen krydder-smakblanding enn dill inneholde persille, basilikum og litt timian. Det er godt å legge en terning til borscht om vinteren, ikke bare med dillgrønt tilberedt for vinteren, men også persille, hakket paprika og hvitløk.

Hvordan holde dill saltet for vinteren?

Dill med saltFor å bevare smaken, fargen og lukten av dill som er samlet fra hagesengen så mye som mulig, blir urtene saltet. Den gamle måten hjelper i dag. Saltet dill er en flott dressing til alle varme retter.

  • Før du bevarer dillen for vinteren ved hjelp av bordsalt, velg fersk ung dill uten harde petioles og skudd.
  • Råvarer vaskes, tørkes og legges i glasskrukker, drysset med salt lag for lag.
  • Innholdet i beholderne komprimeres, og når den frigjorte juicen dekker greenene, lukkes de med lokk..
  • Pickles holdes kalde og brukes etter behov for å tilføre smak og aroma til supper og sideretter.

Om ønskelig knuses greener med salt og blandes i en blender før de legges i glass, hvoretter massen legges i rene glass.

Syltet dill

Syltet dillDill er et uerstattelig krydder når husmødre sylter agurker, tomater og sopp. Men greenene som er på sidelinjen er verdige til å bli en selvstendig rett. For å sylte dill velges bare saftige greener uten paraplyer og grove stengler. Vegetabilske råvarer vaskes, legges i små glass og helles med varm marinade. Etter sterilisering lukkes glassene og sendes til et kjølig lagringssted. Du kan servere forretten med stekt kjøtt og vilt, sopp og andre marinader. Slik tilberedning av dill for vinteren vil legge pikant til vinaigrette, sylteagurker, bønneretter og poteter.

Høsting av dill for vinteren – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta