15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er det mulig og hvordan du kan holde reddiker friske om vinteren

Meksikansk Festival Night of Radish Dagen før jul feirer den meksikanske staten Oaxaca Noche de Rábanos, som oversettes som reddikens natt. Mange deltakere fra hele området samles på torget og presenterer scener fra landets historie, meksikanske legender, julehistorier og skisser fra landlige liv, laget av store friske rotvekster..

Historien om en uvanlig feiring, designet, som de sier, for å popularisere hagekulturen blant lokalbefolkningen, går to århundrer tilbake. Det er fullt mulig at det var slik, men reddikken som ble brakt til det amerikanske kontinentet på 1500 -tallet vokser til gigantiske proporsjoner på den fruktbare meksikanske jorda. Derfor kan man ikke utelukke versjonen at bønder i Mexico ved å samle inn rikelig høst av denne tidlige grønnsaken rett og slett ikke visste hvordan de skulle lagre reddiker, så de kom på ideen om å lage skulpturer av rotvekster og demonstrere sin kreativitet til naboer.

Dette er en reddik som vokser i Mexico På russiske senger vokser reddiker mye mer beskjedne i størrelse enn i Mexico, men innenlandske gartnere er også kjent med problemet med å redde den høstede avlingen, noe som er komplisert av det faktum at grønnsaken ikke tolererer all sin nytte og utbytte. varmebehandling, og det er ikke alltid mulig å holde den fersk.

Hvordan holde reddiker friske om vinteren og ikke miste den dyrkede avlingen?

Reddik høstet fra hagen ved romtemperatur mister saftigheten etter noen timer.

Nyhøstet reddik fra hagenFørst visner løvet, og deretter røttene. I en kjeller eller kjøleskap skjer det lignende – fuktighet forlater røttene, men noe tregere. Det er interessant at tidlige røtter, som er saftigere og mindre, lagres nesten to ganger mindre enn reddiker av sene sorter..

For høsting for fremtidig bruk er det bedre å ta store, tette røtter som visner saktere.

For å gjøre reddikken beregnet for langtidsoppbevaring så saftig som mulig, blir sengene vannet rikelig om kvelden, og tidlig på morgenen, før solen har rukket å varme luften og jorda, fjernes de og kuttes umiddelbart toppene og bladbladene 3-4 cm lange. som holdes friske om vinteren, må ikke fjernes.

Hvordan lagre reddiker i kjøleskapet?

Plassering av reddiker for lagringHvis rotgrønnsakene skal lagres i et husholdningskjøleskap, vaskes de, tørkes grundig og legges i poser eller beholdere. Ikke lukk beholderne tett, da den resulterende kondens kan føre til utvikling av mugg. For å absorbere fuktighet kan servietter legges inne i posen, som må skiftes regelmessig.

Lagring av reddiker i en krukke i kjøleskapetHvordan lagre reddiker hvis den mister sin viktigste fordel – saftig? Selve vannet kan bidra til å bremse tapet av fuktighet i reddiker. For å gjøre dette, legges de vasket rotvekstene uten haler og topper i rene glassbøtter og helles med kokt vann, slik at reddikken blir helt dekket med et lag med væske. Deretter lukkes beholderen og settes i kjøleskapet. Du kan tilsette salt eller litt eddik i vannet som konserveringsmiddel. Av og til er det bedre å inspisere reddiker, skylle og skifte vann..

Men hvis du vil ha reddikene friske i kjøleskapet, ikke forvent at de skal forbli de samme gjennom hele vinteren..

Maksimal holdbarhet for tidlige varianter er 1,5-2 uker, og for midten av modning og sene varianter-fra 1 til 1,5 måneder.

Hvordan holde ferske reddiker i kjelleren for vinteren?

Forbereder reddiker for lagring i kjellerenMen i kjellere og kjellere, hvor en temperatur på 2-3 ° C og en luftfuktighet på 85-90% opprettholdes, overlever høst reddikene vinteren, forblir nesten friske og saftige, som i en hageseng. Du kan lagre reddiker, som andre rotvekster, bare hvis det er god ventilasjon og det ikke er gnagere og sopp i butikken..

Før du lagrer ferske reddiker, rotte avlinger hentet fra bakken:

 • tørk litt, etter å ha kuttet av toppen og røttene;
 • forsiktig fri for overflødig jord;
 • undersøke og velge sterke grønnsaker uten skade og tegn på sykdom;
 • plassert i desinfiserte rene bokser, drysset med knapt våt sand i lag.

Med forbehold om lagringsregler, periodiske inspeksjoner av rotvekster og en prøve av tørkede eller råte reddiker, lagres den til januar eller til og med midten av februar..

Ikke bare reddikens utseende forblir praktisk talt uendret, men også vitamin- og mineralsammensetningen..

Er det mulig å fryse reddiker for vinteren?

Radiser kan ikke frysesDette kan ikke sies når noen gartnere prøver å fryse reddiker for vinteren. Fuktigheten i rotvekster, når den utsettes for temperaturer fra –18 til –24 ° C, blir til iskrystaller som sprekker vevsceller. Som et resultat mister reddikken tint for konsum sin elastisitet, fuktigheten renner bort, og en formløs klump, uten smak og andre egenskaper, blir igjen i tallerkenen..

Den eneste måten å fryse en reddik for vinteren og ikke miste fordelene ved å fryse ved lave temperaturer i et industrimiljø..

Skrellede og hakkede rotgrønnsaker blåses med luft ved en temperatur på omtrent –40 ° C i 8-10 minutter. På samme tid har ikke fuktigheten tid til å skade rotvekstens vev, og en del av den fordamper rett og slett fra overflaten. Dessverre er en slik frysing av reddiker for vinteren hjemme umulig. Men det er andre måter å nyte saftige rotgrønnsaker med en søtlig krydret smak i den kalde årstiden..

Marinade som en måte å holde reddiker friske om vinteren

Lagring av reddiker i marinadeI østlige land er syltet reddik en tradisjonell og høyt respektert matbit. Reddiker er hermetisert både i Mexico og i mange europeiske land. Den enkleste marinaden består av 1 kopp vann, 1 kopp eddik, 1/2 kopp sukker og 1 ts salt. Vaskede røtter:

 • kutt i skiver, sirkler eller snitt på den ene siden for å få det til å ligne en knopp;
 • legg i krukker;
 • hell marinade;
 • sterilisert og lukket med lokk.

Marinert reddik for vinterenSammensetningen av marinaden kan variere. Hvis du erstatter litt av saltet med soyadik, tilsett ingefær og krydder, kan du få en matbit i japansk stil. Med pepper og tomater vil marinaden gjøre retten til søramerikansk, mens rosmarin, svart pepper og perle løkskiver vil gjøre den til en utsøkt fransk aperitiff..

Hvis du ikke kan holde reddikene ferske om vinteren, kan du lagre slik hjemmelaget hermetikk i kjøleskapet eller kjelleren i mye lengre tid enn 2 til 3 måneder. Og siden reddikbitene er små, kan du prøve høsten på en dag..

Hvordan lagre reddiker: chips og en japansk godbit

Tørket daikonI Japan makuleres og tørkes en beslektet avling av reddik, daikon, for å gi lange, hvite gule striper med en søt, skarp smak kalt kiriboshi. Hvis en høst av store hvite rotvekster modnes i sengene, forsvinner spørsmålet om hvordan du skal bevare reddiker for vinteren.

Grundig vasket reddik:

 • kutt i lange strimler, ca 0,5 cm tykke;
 • blancher i kokende saltet vann i ikke mer enn et minutt;
 • lagt ut på et rist og tørket;
 • settes i en ovn og tørkes ved 55-60 ° C..

Tørket reddikPå samme måte er chips laget av fargerike reddiker, som kan saltes lett eller drysses med krydder før tørking, når rotgrønnsaksskivene fortsatt er våte. Oppbevar tørkede reddiker i forseglede glass eller glassposer. Som et resultat får du en original matbit, spørsmålet om hvordan du lagrer reddiker vil slutte å være et problem, og den dyrkede avlingen vil ikke gå tapt.

Syltet reddik – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta