15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Påviste og originale oppskrifter for tilberedning av dill for vinteren

Det er på tide å gjøre forberedelser til vinteren Dill greener, som dukket opp på det europeiske territoriet i Russland på 900 -tallet, har i løpet av de siste århundrene blitt et av favorittkrydderne. Utskåret duftende løvverk av paraplyplanten er uunnværlig i ferske grønnsaksalater, pickles og pickles, potet- og frokostblandinger. Dill plukket fra hagen er et utmerket tillegg til kjøtt, fisk og fjærfe..

Men hva skal jeg gjøre i den kalde årstiden, når vakre, men noen ganger smakløse greener bare finnes i butikker? Det er problematisk å ha ferske urter i et vanlig kjøleskap i lang tid. Etter et par dager blir den gul, mister utseende og lukt og visner. Derfor er slike oppskrifter for å forberede dill for vinteren uerstattelige her, hvor løvverk og stilker av planten er frosset, tørket, saltet eller syltet.

Hjemmelagde dillforberedelser for vinteren vil komme til unnsetning. Heldigvis er det mange måter å bevare smaken, aromaen og fordelaktige egenskapene til dill som vokser i sengene sine..

Hvordan fryse dill hjemme?

Frysende dill i små bunter Under påvirkning av lave temperaturer i dillgrønt stoppes alle vitale prosesser, noe som bidrar til å bevare alle aktive stoffer i blader og stilker, aroma og smak. Fryseteknologi er enkel og krever ingen lang forbehandling av dill.

Før du fryser dill i fryseren, skal vegetabilske råvarer:

 • vasket;
 • tørk grundig ved å tørke med serviett eller håndkle;
 • fri for grove deler av anlegget;
 • skjære;
 • distribuert i beholdere eller poser beregnet for frysing;
 • plassert i fryseren for langtidslagring og senere bruk.

Frysing av isbiter med dillSiden greener tiner raskt, men ikke tåler gjentatt frysing, er det bedre å velge små beholdere for lagring. Du kan fryse dill ved å pakke små bunter med urter tett med film. Og for å forenkle bruken av frosne råvarer, begynte mange husmødre å høste isterninger dill hjemme for vinteren, inneholdende en porsjon krydderurter for å forberede et første kurs eller tilsette et tilbehør.

Hakket løvverk legges i isformer, helles med en liten mengde kokt vann og sendes til fryseren. Når isen stivner, legges terningene i poser og tas etter behov ut av fryseren..

Frysende dill hakket i en blenderFor elskere av fisk- og risretter er en annen oppskrift for å tilberede dill for vinteren egnet. De vaskede greenene knuses i en blender, litt sitronsaft og pepper tilsettes til den resulterende puréen, og den resulterende krydderet, etter blanding, helles i isformer. I dette tilfellet er tilsetning av vann oftest ikke nødvendig, og den resulterende isen har en rik smak, som overføres til ferdige retter..

Dill i vegetabilsk olje

Vegetabilske oljer, som dekker greenene, forhindrer oksygentilgang til det, forhindrer utvikling av patogene mikrober og muggsopp, så hjemme kan du forberede dill for vinteren i vegetabilsk olje.

Den enkleste måten er å hogge rent grønt, ha dem i glassbeholdere og helle solsikke- eller olivenolje. Det er viktig at det ikke blir igjen luftbobler i tykkelsen på grøntområdet, og oljen dekker den hakkede dillen. Glassene er tett lukket og lagret på et kjølig, mørkt sted. Du kan bruke det resulterende produktet til dressing av salater, kokte poteter og pasta..

Om ønskelig kan oppskriften på tilberedning av dill for vinteren bli komplisert ved å tilsette sitronskall, svart pepper og persille i sammensetningen.

Frisk dill pestosaus

Lag fersk pestosaus av dillPå grunnlag av aromatisk dill tilbereder de ikke bare en så original dressing, men også en vitaminpestosaus.

Ta 150-200 gram fersk dill:

 • 3 fedd hvitløk, skrelt;
 • 1/2 ts salt
 • 1/4 kopp skallede pinjekjerner
 • 1/4 ts malt svart pepper
 • 1 ts finrevet sitronskall
 • 1/4 kopp olivenolje.

Ingrediensene til sausen males i en blenderAlle ingrediensene hakkes grundig i en blender, blandes, legges i små glass og lukkes etter sterilisering. Et slikt hjemmelaget dillpreparat vil dekorere retter med rød og hvit havfisk, risotto og pasta, og kan også tjene som dressing for grønnsaks-, potet- og sopppurésupper..

Hvis du ikke har pinjekjerner for hånden, kan valnøttkjerner, mandler eller til og med peanøtter erstattes med dem..

Olje med krydret dill for vinteren

Greens helles med olivenoljeDillolje vil være en annen god hjelp om vinteren; hjemme kan den lages på flere måter. Olivenolje eller solsikkeolje kan brukes i stedet for vann når dillterninger fryses i fryseren. Et slikt preparat er ekstremt praktisk å bruke, beholder alle de aromatiske og smaksegenskapene til greener og tar ikke mye tid å tilberede..

Dill smørDu kan bruke smeltet smør i stedet for oliven. I dette tilfellet vil terningene gi en frisk sommersmak til potetene og gi dem en flott kremaktig smak..

Oljen bidrar til å holde dillen høstet for vinteren frisk. I flere måneders lagring mister greener ikke farge, lukt eller smak.

Ingredienser for å lage dill -snackoljePå samme måte er disse terningene gode til å servere bakte fiskeporsjoner, lage smørbrød og andre retter. Bildet viser ingrediensene for å lage et snacksmør med dill, sitronskall og hvitløk. Alle plantekomponenter knuses og tilsettes i mykt smør, hvoretter de blandes og legges ut på film.

Snack klar til å spiseDet resulterende produktet formes til en stang og fryses ned. Ofte blir litt salt, pepper og andre krydder tilsatt til slike blandinger etter din smak og behov. Videre forblir dillen i høstingen for vinteren så fersk. Hjemmelaget dillolje med biter av paprika og syltet kapers er et godt tillegg til sprø toast, poteter eller kokt ris..

Men den berømte essensielle dilloljen kan ikke tilberedes hjemme. Men på de tørkede urter og frø av planten kan oliven eller annen vegetabilsk olje tilføres. Tørr dillkvist og frø helles med olje, tett dekket med lokk og får stå på et mørkt sted i 7-10 dager. Som et resultat vil oljen få en delikat aroma, som sikkert vil bli videreført til de tilberedte rettene..

I dette tilfellet er tørr plantemateriale mest å foretrekke, siden det ikke inneholder fuktighet, avgir aromatiske stoffer raskere og ikke kan forårsake forsuring eller utvikling av mugg..

Hvordan tørke dill hjemme?

Tørr dillTørking er den mest populære tilberedningsmetoden. Men urter av urter er ekstremt ømme. Ved overoppheting blir dillen raskt gul og mister all sin verdighet. Det er viktig å huske dette, og når du skal tørke dill hjemme, velg et passende ventilert sted borte fra sollys og varmeapparater..

En spesialisert tørketrommel brukes til å tørke dillen.Før dillgrønt tørkes hjemme, vaskes de, tørkes med en serviett og kuttes, samtidig som tøffe stengler og paraplyer fjernes. Brett med gress eller tørkebunter skal beskyttes mot insekter og vind. For dette er det lettere å bruke gasbind eller annet lett stoff som lar luft passere gjennom..

Hvis dillen tørkes i spesialiserte tørketromler, velges de mest skånsomme temperaturregimene, og greenene legges i et tynt, jevnt lag.

Slik salter du dill i glass for vinteren?

Kok dill med saltDill kan saltes med saltlake eller tørkes. Vask løvet før du salter dillen for vinteren i glass. For et kilo hakket greener tas 200 gram salt, plantemateriale legges lagvis i glassbeholdere, drysses med salt, tampes og et nytt lag med bortgjemte blader lages. Når glasset er fullt, dekk det med vokspapir og legg det ut i kulden..

Dill tilberedt for vinteren i henhold til denne oppskriften mister ikke aromaen i opptil 2-3 måneder og kan tjene som krydder til nesten hvilken som helst rett.

For best juiceutbytte og en veldig aromatisk krydder kan du tilsette sitronsaft i den hakkede dillen og male råvarene med salt.

Dill greener marinert

Hermetisert dillEtter sliping helles dillgrønt og unge deler av stilkene med marinade med tilsetning av vegetabilsk olje, steriliseres og dekkes med tett malt lokk. For et kilo friske urter tar de:

 • 300 gram vann;
 • 3 ss 6 prosent eddik
 • 30 gram bordsalt;
 • 50 gram vegetabilsk olje.

Pepper, laurbærblader og andre krydder tilsettes etter smak. Slik tilberedning av dill for vinteren hjemme lagres i en kjeller eller kjeller og kan brukes som en uavhengig matbit eller et krydret tillegg til retter laget av kjøtt, sopp og grønnsaker..

Frosne greener video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta