15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Populære tips: hvordan du forbereder erter til vinteren

Grønne erter Erter er en av de mest etterspurte og utbredte belgfrukter, ikke bare i landet vårt, men over hele verden. Dette lettes av upretensiøsiteten, tidlig modenhet og avling av avlingen, samt den høye næringsverdien til de høstede bønnene. Tilbake i bronsealderen visste folk hvordan de skulle samle og tørke fruktene av ville belgfrukter..

I dag erter anerkjent som et lager av protein, fiber, sukker og vitaminer. Modne erter inneholder opptil 35,7% protein, mens fruktene er halvannen ganger mer kalori enn poteter. Grønne erter kalles søte av en grunn, for på tidspunktet for teknisk modenhet akkumuleres omtrent 4,8-7% sukker i den, ganske mye askorbinsyre, vitamin PP, karoten og B-vitaminer. I tillegg inneholder saftige erter natrium og kalium, fosfor, jern og kalsium, essensielle aminosyrer, proteiner og fiber.

Erter som dyrkes av landbruksbedrifter under nåværende forhold tørkes ikke bare, men også frosne, hermetiske, mel og andre typer produkter fås fra den..

Erter må skrelles før høsting. Men hvordan tørke, sylte og fryse erter hjemme? Avhengig av bønnens struktur, er det skallings- og sukkervarianter. Skjellene på erteplaten blir tøffe etter hvert som de modnes, som et lag som ligner på vokspapir eller pergamentformer på innsiden. Sukkererter kan spises sammen med saftige skulderblad, som ikke er mindre nyttige enn plantens frukt..

Modne erter, etter hvert som de mister fuktighet og tørker ut, får en rynket overflate, men det er også varianter som beholder sin glatthet og avrundede form når de tørkes..

I dag er både ferske grønne og tørkede erter en integrert del av kostholdet til mange russiske familier. Hvordan forberede erter til vinteren vokst i sengene på din egen tomt?

Hvordan tørke erter hjemme?

Modne og grønne tørre erterFor å få erter av høy kvalitet, som brukes til å lage supper, potetmos og andre retter, høstes fruktene av voksmodighet som ennå ikke er blitt grov. For å forhindre at erter mister sine gunstige egenskaper, bør tørking startes senest 5-6 timer etter høsting. Men før ertene tørkes hjemme, skal de skrelles, sorteres ut og fjerner erter som ikke er dannet eller skadet av skadedyr.

Så erter:

  • blancher i 1-2 minutter for å fikse den vakre grønne fargen og bevare den kremete konsistensen av erter;
  • avkjøl raskt under rennende vann eller med isklump;
  • blancher igjen og avkjøl igjen;
  • tørk og dryss på et bakeplate i et tynt lag.

Tørk erter i ovnenHjemme er det nødvendig å tørke erter i en ovn eller elektrisk tørketrommel i to eller tre trinn, 2–4 timer hver, og prøve å varme sarte råvarer så lite som mulig. Den ideelle temperaturen er 40-50 ° C. Mellom økter med opphold i ovnen, blir ertene oppbevart ved romtemperatur i 3-4 timer. Når den tørker, kan tørketemperaturen bringes til 60-65 ° C, og sørg for at ertene ikke sprekker og har en jevn farge.

Jo mindre fuktighet som er igjen i tette erter, jo lengre holdbarhet vil de ha..

Hjemmetørkede erterHvis teknologien følges, vil erter som er høstet for vinteren beholde sin intense grønne farge, og rettene fra den vil vise seg å være velsmakende og sunne..

Hvis det for tørking ikke blir grønne, men allerede nesten modne gulaktige erter, blir sluttproduktet grovere, stivelsesholdige, men ganske egnet for matlaging av næringsrike supper, tilberedning av frokostblandinger og andre sideretter.

Hjemmetørkede erter er et utmerket mel som du kan bake brød av, raskt lage en dressing til supper og sauser.

ErtemelHvordan lagre tørkede erter hjemme? Siden det er tørkede bønner som oftest tiltrekker skadedyr, helles erter forberedt for langtidsoppbevaring i glassbeholdere med tett malt lokk. Det er bedre å sette erterkrukker på et kjølig, tørt sted der kornet ikke kommer i kontakt med solens stråler. Innimellom ristes ertene og inspiseres for insekter og mugg.

Hvordan fryse erter på riktig måte?

Frosne erterSaftige, godt formede grønne erter er egnet for frysing..

  • Hvis sukkerbønner er beregnet for bearbeiding, kan du fryse både individuelle erter og hele belger..
  • Hvis det vokser skallende erter på stedet, før erterne fryses hjemme, må de frigjøres fra skulderbladene..

For å forberede erter til vinteren, og de forblir like saftige og nyttige som i hagen, blir bønnene avskallet, sortert, blanket i 1-2 minutter og avkjølt, hellet isvann. Dette forhindrer at den grønne fargen på erter mister og bevarer tekstur og smak. Når ertene er avkjølt, legges de på papirservietter og tørkes grundig..

Oppbevaring av erter i fryserenFordel på øreplater eller bakeplater, er de møre bønnene frosset, dette forhindrer at enkelte erter kleber seg sammen og danner en formløs klump. Og allerede frosset hjemme, helles erter i poser eller beholdere for senere lagring i fryseren.

Hvis du straks pakker ertene i poser og beholdere, tas beholderne fra tid til annen, til fryseprosessen er fullført, ut og ristes og bryter de resulterende klumpene.

Frosne unge erter i belgerSukker saftige erter er frosset hjemme og i belger. For å gjøre dette sorteres bønnene, vaskes, petiole og grove fibre som forbinder bladene fjernes. Om ønskelig kan belgene skjæres i 2-3 biter. Deretter blancheres de tilberedte råvarene i et dørslag i 2-3 minutter og avkjøles med isbiter eller en vannstrøm. Det er viktig å avkjøle og tørke ertene godt, slik at det ikke blir igjen fuktsspor på dem. Og allerede tilberedte grønne belger legges i poser eller beholdere, tett lukket og settes i fryseren, hvor erter høstet for vinteren kan lagres i 6-8 måneder uten å miste smak og nyttige egenskaper.

Naturlige hermetiske erter

Forbereder unge, ikke -skrelte erter for bevaringAlles favorittgrønne erter, som er uunnværlige for feriesalater og hverdagsretter, kan også lages på ditt eget kjøkken av råvarer hentet fra din personlige tomt. Skrellede og sorterte erter kokes i en halv time før de sendes til glass, deretter dreneres vannet, grønnsakene tørkes og fordeles i glassbeholdere, de helles med kokende saltlake.

For å helle per liter vann kreves 10 gram salt og samme mengde sukker. Om ønskelig kan du legge til favorittkrydderne dine i væsken, for eksempel ripsblad eller persille. De fylte glassene steriliseres. Sammen med erter kan du bevare maiskjerner, gulrotskiver og asparges på denne måten..

Det er bedre å lagre erter hjemme i kjelleren eller i kjøleskapet..

Syltede erter til vinteren

Bevaring av grønne erterFor å sylte erter som er samlet fra sengene om vinteren, blir de avskallet og kokt i 30 minutter.

Erter tilberedt på denne måten fordeles i små glass og helles med kokende marinade, som vil kreve 1 liter vann, 30-40 gram bordsalt, 15-20 gram sukker og 100 ml 9 prosent eddik. Etter at boksene er fylt, blir de sterilisert og sendt til et kjølig lagringsområde..

Hvordan syltet erter hjemme?

Salting av erter hjemmeFør plukking av erter eller hele belger hjemme, vaskes de høstede grønne erter i rennende vann, om nødvendig skrelles de grove delene eller kuttes av belgene. Før salting blir ertene kokt i 5-10 minutter, avhengig av modenhetsgrad og valgt konserveringsmetode, deretter avkjølt og fordelt i rene glass. Tilberedte grønnsaker helles med varm saltlake med en hastighet på 300 gram salt per 1 kg erter.

Skiver av hvitløk, litt pepper og andre krydder vil tilføre krydder og en lys smak til en original forrett til kjøttretter..

Nå kan beholderne lukkes og, etter avkjøling, sendes til kjøleskapet for lagring.

Hermetiske erter for vinteren – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta