15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilder, dyrking og høstingsmetoder for sitronmynte

Sitronmynte vokser Melissa, blant andre myntevarianter, skiller seg ut med sitrusnoter i duften og tilhører labia -familien. I Europa, hvor planten lenge har blitt dyrket som en krydret og smakrik kultur, kalles sitronmelisse for sitronmynte. Dette navnet sitter også fast i Russland..

Sitronmynteplanten, som på bildet, når en høyde på 30-100 cm og består av kraftige oppreist pubescent stilker, på hvilke er hjerteformede eller ovale blader med merkbare avrundede tenner i kantene.

Det er i bladene og de øvre delene av skuddene at de fleste aromatiske og nyttige stoffene finnes, og de lyserosa eller nesten hvite sitronmelissblomstene tiltrekker seg mange bier hver sommer.

Som en fantastisk krydder- og honningplante, er sitronmynt høyt verdsatt av gartnere og gartnere. Urten sitronmelisse brukes i mange oppskrifter for tradisjonell medisin, og kokker legger gjerne til velduftende løvverk til marinader, grønnsaker og fiskeretter. Melissa forbedrer smaken og aromaen av bakt fjærfe, søte bakverk og oster. Duftende greener er uunnværlige i forfriskende og medisinske teblandinger, cocktailer.

Sitron mynte te På sommerdager får planter sjenerøst krydret urter, men hva skal jeg gjøre med det kalde været? Hvordan forberede mynte for vinteren til te? Du kan bevare de fordelaktige egenskapene til sitronmelisse for hele den kalde årstiden på forskjellige måter, men først og fremst er det viktig å samle sitronmynte riktig.

Hvordan forberede mynte til te for vinteren?

Høsting av sitronmynte til te for vinterenSkjæring av friske urter utføres i klart kjølig vær, når det ikke er dugg eller spor av regn på plantene. Den beste tiden å høste er morgen og kveld, da de brennende solstrålene ikke vil føre til at bladene og toppen av stilkene falmer og mister en så verdifull aroma. Den største konsentrasjonen av essensielle oljer, vitaminer og andre stoffer som er viktige for kroppen i sitronmelisse, akkumuleres på blomstringstidspunktet, og derfor kutter de greenene for å forberede mynte til vinterte.

Tørking av mynteblader for teSå snart de øvre saftige delene av skuddene er samlet, vaskes plantematerialene, og sitronmyntegrøntene, som på bildet, tørkes forsiktig med papir eller lin servietter. Du kan finne anbefalinger der vegetabilske råvarer frarådes å vaske, men å blanchere før tørking:

  • På den ene siden vil dette bidra til å bevare den opprinnelig grønne fargen på bladene, noe som vil ha en positiv effekt på utseendet på retter og drinker med sitronmelisse..
  • På den annen side, hvis du forsinker, blir sitronmynteblader raskt myke, mister elastisiteten og mister formen fullstendig når de tørkes eller fryses..

Det er rasjonelt å blanchere sitronmynte hvis det er besluttet å lage sirup, aromatisk sukker av det om vinteren, eller fryse det i form av porsjonerte terninger, siden selv med kortvarig oppvarming øker utslipp av juice.

Tørker sitronmynte hjemme

Bunker sitronmynte tørkesForbereder mynte til te om vinteren, dannes små bunter fra skuddene, som henges bort fra varmeapparater og direkte stråler. Med en konstant luftstrøm og en tørr atmosfære tørker gresset etter noen dager.

Høsting av blader i en elektrisk tørketrommelUnder tørking er det bedre å beskytte plantene mot angrep fra insekter og støv ved å dekke buntene med gasbind. Hvis gresset tørkes ved hjelp av moderne elektriske tørketromler, brukes de mest skånsomme modusene, og som på bildet legges sitronmynte på paller i et jevnt tynt lag og fra tid til annen vendes det.

Tørr mynte for te lagres i lukkede krukker.De tørkede bladene og toppen av stilkene knuses og legges i tett lukkede glassglass, der sitronmelissen skal lagres hele vinteren.

Kan mynte fryses til vinteren?

Melissa, som andre varianter av mynte, kan tilberedes for vinteren ved å fryse hele skudd og individuelle blader..

Mint isbiterFor dette blir de vaskede og tørkede buntene pakket i folie, film eller i forseglede tette poser og plassert i små porsjoner for oppbevaring i fryseren. Du kan fryse mynte om vinteren i form av veldig praktiske isbiter, som i flere måneder vil være nyttig for å smake te, sauser, få medisinsk avkok.

Når den er frossen, beholder sitronmelisse smaken og lukten fullstendig, men bladene mister formen. Derfor, for fremstilling av slike terninger, kan du ta både greener og saftige stilker, etter å ha hakket dem i en blender tidligere.

Høsting av sitronmynte for en søt tann

Sitronmynte med sukkerPå grunnlag av sitronmynte, som på bildet, kan du lage veldig duftende sukker, som sikkert vil glede ikke bare en elsker av søt te, men også husmødre som skjemmer bort sine nærmeste med velduftende bakverk og hjemmelagde bakverk. For en så uvanlig krydder, ta fersk sitronmelisse og kvern den mens du blander den med sukker. For 200 gram plantematerialer, ta 200 gram vanlig sukker. Hvis det er ønskelig, tilsett sitronskall, timianurt eller andre myntevarianter i sammensetningen.

Hvordan ellers kan du forberede mynte til te til vinteren? Sitronmelissirup vil være ikke mindre gledelig for de med en søt tann..

Sitronmelissirup100 gram rene, tørre eller blancherte greener krever 100 gram vann og 200 gram sukker, hvorav halvparten helles i knust sitronmynte og får stå i 8-12 timer for at gresset skal gi juice. Når sukkeret er praktisk talt oppløst, helles sitronmynten over sukkerlaken og får blandingen kokt opp. Beholderen med sirup fjernet fra ilden avkjøles, det ferdige produktet filtreres og helles i steriliserte glass eller flasker med godt malte lokk.

Du kan lagre myntsirup i kjøleskapet, og bruke den til å legge til te, kringle, frokostblandinger og fruktsalater..

Det er mange måter å høste sitron mynte for vinteren for te og andre retter i dag. For eksempel lages aromatiske oljer og sauser på grunnlag av aromatiske urter. Men du kan dra nytte av anleggets upretensiøsitet og prøve å dyrke en sitronmyntebuske hjemme i en gryte.

Hvordan dyrke mynte hjemme?

Transplantere sitronmynte i en gryteDen enkleste måten er å skille en del av en voksen sitronmyntebuske i din egen hage om høsten, som på bildet, og overføre den, sammen med en jordklump, til en romslig gryte, der det tidligere har vært et dreneringslag utstyrt. For å fylle potten kan du ta både løs hagjord og ferdig jord for frøplanter eller grønne avlinger.

Melissa liker ikke sure jordarter, derfor blir det om nødvendig tilsatt dolomittmel til jorden..

Stiklinger for planting i en gryteHvis det er umulig å få en allerede forankret plante, ikke fortvil. Melissa gir røtter på noen få dager, hvis de nedre bladene fjernes fra stiklinger som er 15 – 20 cm lange og stilkene er nedsenket i vann med noen dråper av et vekststimulerende middel. Etter omtrent en uke plantes unge planter med eget rotsystem i bakken. Fra dette øyeblikket hjemme, i en gryte, kan mynte vokse i mer enn ett år, og glede familiemedlemmer med ferske grønnsaker. Deretter krever planten moderat vanning, sprøyting med tørr luft og forhøyet temperatur.

Den mest arbeidskrevende og tidkrevende måten er å dyrke mynte hjemme fra frø..

Den beste tiden for såing er våren, men siden det er ønskelig å få friske greener om vinteren, må du plante frøene i bakken på slutten av sommeren eller høsten, når lengden på dagslys reduseres hver dag. I dette tilfellet er det letteste stedet på vinduskarmen valgt for sitronmelisse, og det er enda bedre å utstyre hus for mynte i en gryte med ekstra belysning.

Mynt vokser på vinduskarmenGrunne riller lages i en beholder med jordblanding i en avstand på 5-7 cm, jorda blir fuktet og tørre frø blir sådd. Etter behov blir jorden fuktet, og plantene bør vente omtrent en uke. Hvis spirene har spiret for tett, blir de tynnet ut eller dykket. For at sitronmynte skal danne en sunn sterk busk, er det lyseste stedet på vinduet eller balkongen valgt for sitronmelisse..

Vanning utføres opptil 3 ganger i uken. For å forhindre blomstring og svekkelse av planten, når skuddene av housemint i en gryte når en høyde på 15-20 cm, blir toppen av stilkene forkortet. Et slikt tiltak vil føre til utseendet på sidegrener og en økning i mengden løvverk..

Klipp av toppen av stilkene for tørking eller frysing, hjemmelaget sitronmynte gir opptil tre fulle høstinger om vinteren..

Men oftere forsyner en slik hjemmeplante familien med duftende løvverk hver dag for te, medisinsk hostekok og andre populære sitronmyntemedisiner..

Sitron mynte video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta