15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kyllingsuppe med nudler og poteter: oppskrifter, ideer, matlagingshemmeligheter

kyllingsuppe med nudler og poteter Tradisjonell kyllingsuppe med nudler og poteter tilberedes på grunnlag av kyllingbuljong. Den mest velduftende og nærende den er hentet fra en innenrik hane. Grønnsaksbuljong brukes også som grunnlag. For eksempel fra selleri, gulrøtter, løk med tilsetning av dill, laurbær, svarte pepperkorn og salt. Et alternativ til grønnsaks- og kyllingbuljong er vann for en rask oppskrift. Men selv under begrensede tidsforhold anbefaler kokker ikke å bruke ferdige buljongterninger og krydder som inneholder mononatriumglutamat..

Klassisk kyllingsuppe med nudler og poteter

klassisk kyllingsuppe med nudler og poteter

For å lage en middag for 5 personer trenger du:

 1. Kyllingbuljong – 2,5 l .;
 2. Kyllingekjøtt – 400 g (kokt);
 3. Tynne nudler laget av durummel – 200 g;
 4. Friske gulrøtter – 1 stk. medium størrelse;
 5. Poteter – 3 små knoller;
 6. Løk – 1 stk .;
 7. Solsikke, smør – 15 g hver;
 8. Tørket laurbær – 1 stk.
 9. Fersk dill – valgfritt;
 10. Krydder etter smak (salt, malt pepper).

ingredienser til suppe

Nødvendig utstyr:

 • en kjele med et volum på 3 liter;
 • øse;
 • silikon spatel;
 • panne;
 • skjærebrett – 2 stk.
 • en kniv for grønnsaker og kjøtt;
 • spiseskje;
 • rivjern;
 • tallerken.

Kaloriinnhold i 1 porsjon av en ferdig parabolen:

Energiværdi 140 kcal
Fett – 10,2 g Proteiner – 8,2 g Karbohydrater – 6,2 g

En grunnoppskrift for å lage kyllingsuppe med poteter og nudler krever minst to timer.

Men hvis kokken har en ferdigkokt kjøttkraft fra fjærfe eller grønnsaker, reduseres tiden med 1 time.

Hemmeligheter for en deilig og klar kyllingbuljong

klar kjøttkraftEn rik, gjennomsiktig, aromatisk base for de første rettene får småkoke på svak varme umiddelbart før suppen tilberedes eller tilberedes på forhånd. Buljongen kan deles i deler og fryses. Bruk deretter den nødvendige mengden på et passende tidspunkt. Hovedingrediensene er kyllingben, en bukett garni og et grønnsakssett: selleri, gulrøtter, løk, gresskar og paprika (valgfritt).

Garni Bouquet er en haug med aromatiske urter og krydder som brukes av franske kokker for å gi kjøttretter en rik smak..

Til buljong samles en bukett garni i osteklut slik at urter ikke smuldrer under tilberedningen. Bruk dillkvist, selleri stilker, rosmarin, timian, laurbærblad.

Matlagingsrekkefølge:

 1. Kyllingben vaskes og dyppes i en beholder med kaldt vann.
 2. Når vannet koker, fjernes det, og beinene overføres til rent vann (dette bidrar til å redusere dannelsen av kjøttskum).
 3. Etter koking på nytt dyppes et par løkhoder i et skall, flere skiver eller halvparten av en selleri stilk, en gulrot skåret i biter, flere stykker gresskar (lik volumet som en gulrot) i vannet, paprika eller en fedd hvitløk tilsettes om nødvendig.
 4. Brannen under tilberedningen skal være veldig lav, slik at vanntemperaturen er fra 95 til 98 grader, buljongen skal ikke koke for mye.
 5. Siden kjøttbunnen skal fordøyes fra en time til tre timer, helles vann i pannen under hensyntagen til koking (minst 3 liter).
 6. Det anbefales å legge til en bukett garni 15 minutter før matlagingen er ferdig, samtidig som de kokte grønnsakene fjernes.
 7. For gjennomsiktighet filtreres buljongen i en ren panne gjennom flere lag med osteklut..

Trinn-for-trinn-prosess for å lage kyllingsuppe

hell vann over kjøttetKokte kyllingdeler skilles fra hverandre, dyppes i kald buljong og kokes opp. Hvis suppen med kylling og poteter tilberedes på grunnlag av vann, dyppes deler av råfuglen, tidligere vasket og tørket, i kokende vann.

stek grønnsakerMens kjøttet koker, forbered grønnsakene til steking. Skrell løk og gulrøtter. Vegetabilsk olje helles i en forvarmet panne, der finhakket løk stekes. Når den er litt brun, tilsettes revet gulrot. Stek stek på middels varme til den er gyllenbrun.

skrell og hakk poteterPoteter vaskes, skrelles, kuttes i små terninger.

Hvis kyllingsuppe med poteter er tilberedt på grunnlag av kokt kjøtt, tilsettes potetpinner etter at buljongen har kokt..

Hvis deler av rå fjærfe ble brukt, får de koke i minst 20 minutter, deretter tilsettes poteter.

krydre suppen med urterPotetene kokes i 10 minutter, hvoretter de smakes for beredskap. Hvis bitene lett går i stykker, tilsett yngel og nudler. La det koke, tilsett greener, la det koke igjen og slå av varmen. Et stykke smør tilsettes. Dekk kjelen løst..

server suppeDen beskrevne oppskriften på kyllingsuppe med poteter innebærer bruk av tynne nudler. Men du kan bruke en annen type pasta, avhengig av familiens preferanser. Tilberedt kjøtt kan eventuelt erstattes med kyllinghjerter, vinger, halser eller fat. Det anbefales å servere retten varm til middag sammen med krutonger eller hjemmelagde boller..

Videooppskrift for å lage kyllingsuppe med nudler og poteter

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta