15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høsting av betetopper for vinteren

Roe topper Rødbeter har forandret seg lite siden antikken, da de begynte å spise dem. Bare bakken ble brukt til mat, healere brukte rotvekster. Senere ble den søte roten en grønnsak, uten hvilken matlaging er utenkelig. Og betetopper fyller ofte komposthaugene. Imidlertid er det flere medisinske og ernæringsmessige elementer i toppene enn i betehodet. Hvordan forberede betetoppene riktig for vinteren – råd fra erfarne kokker vil hjelpe.

Fordelene med betetopper

Rødbeter topper koteletter Forskere har fastslått at betetoppene har unike egenskaper. Regelmessig inntak av disse greenene vil bidra til å lindre tilstanden til pasientene:

 • sukkersyke;
 • sykdommer forbundet med mangel på hemoglobin i blodet;
 • kardiovaskulære problemer;
 • metabolske problemer;
 • Mage-tarmkanalen;
 • med svulstformasjoner;
 • sklerotiske manifestasjoner, oppmerksomhets- og hukommelsesforstyrrelser.

Betetoppene skylder et så bredt spekter av effekter på kroppen på sammensetningen. Men bare et ungt, intakt bladblad med bladblad brukes. Med aldringen blir fibrene tøffe, og næringsstoffer passerer inn i rotavlingen. Å høste beteblader som vokser i sengene om vinteren, vil hjelpe deg med å alltid ha et sunt produkt.

Høsting av rødbeteblader til vinterenVi skylder vitamin P og mikroelementer for bruk av blader som et profylaktisk middel mot sklerose. Tilstedeværelsen av jod og kobolt bidrar til å bevare hukommelse og oppmerksomhet selv i alderdommen. Elastisiteten til veggene i blodårene øker, blødninger forhindres. Betain, som finnes i bladene, hjelper til med å oppløse kolesterolplakkene på veggene i blodårene. Folsyre forbedrer hjerneaktiviteten, hematopoiesis, metabolisme.

Vitamin U bremser aldringsprosessen og har en gunstig effekt på fordøyelsessystemet, hjelper til med å helbrede sår og gastritt. Et avkok av friske og tørkede blader, tatt regelmessig på tom mage, fremmer myk avføring. Det er fastslått at det er lovende å bruke rødbeteblader med rotavlinger i kampen mot kreft.

Tradisjonelle healere anser betetoppene nyttige for syn, en helbreder for hudsykdommer, en kur mot hodepine og en leverholder..

Imidlertid kan du ikke bruke rødbeter til behandling i indre organer av akutte inflammatoriske prosesser eller problemer med løs avføring.

Hvordan forberede betetopper til vinteren

Høsting av betetopper for vinterenFor emner velges bare ungt løvverk med petioles. Du kan lagre aksjer for vinteren i formen:

 • tørre greener;
 • gjæring;
 • frysing;
 • beising av beteblader;
 • hermetikk.

Du må vite at varmebehandling reduserer sammensetningen av næringsstoffer, delvis ødelegger komplekse organiske forbindelser. Derfor er konservering uten varmebehandling bedre for bruk som medisin. Imidlertid vil bruk av hermetiske emner systematisk gjøre opp for mangelen på nødvendige elementer om vinteren. Tanker om å spise økologiske produkter fra hagen din vil gi helse, vil gi eierne styrke under høsthøstingen.

Tørket betetoppRoeblader og petioles kan tørkes etter foreløpig sliping med alle tilgjengelige metoder. Siden de essensielle oljene i bladapparatet inneholder en liten mengde, kan tørking utføres ved temperaturer opptil 60 0. I skyggen tørker skap, dehydratorer, med intensiv ventilasjon – alle metoder er gode, bortsett fra tørking i solen. Du kan bruke tørre urter til medisinske og kulinariske formål..

Det er enda enklere å tilberede beteblader til vinteren som et frossent produkt. Vaskede og godt tørkede ark med petioles kuttes fint og legges i små engangsporsjoner i plastposer. Det er viktig å oppbevare emnene bare i fryseren, ved lav temperatur. Når de er tint, mister grønne topper sine fordelaktige egenskaper med en ny fryse. Duften av borsjt med duften av ferske frosne greener vil sikkert tiltrekke naboer.

Hermetisert betetoppBevaring “fem minutter” lar deg bevare alle vitaminene i de grønne toppene. Skjær de tilberedte toppene i strimler og dekk med kaldt saltet vann. Etter å ha kokt opp, fortsetter tilberedningen i 5 minutter. Den resulterende massen helles i steriliserte varme glass, rulles opp, vendes og avkjøles under et teppe i flere timer. Et slikt arbeidsemne lagres på et kaldt sted. Brukes som ingrediens i første og andre kurs.

Beising av bladene skjer helt, uten bruk av eddik. Produktet gjæres under påvirkning av salt på et varmt sted i flere dager. Samtidig bevares og multipliseres nyttige stoffer. Sauerkraut brukes som en uavhengig rett og som en komponent i komplekse salater.

Mariner betetopperNår man beiter topper, skilles bladene fra bladbladene. Samtidig tilberedes en standard marinade med alle vanlige krydder, sukker, salt og eddiksyre. Stilkene og de ristede eller rullede bladene legges i glass hver for seg. Forskjellen i sylting er at petioles helles to ganger med kokende vann, og andre gang med marinade tilberedt på grunnlag av saften som slippes ut i vannet.

Bladene får et oppkok, de tar drenert vann, forbereder marinaden og fyller glasset med det. Men krukken blir sterilisert i 15 minutter. Etter det, tilsett eddik og rull opp både stilkene og bladene. Kronbladene holdes under en pels, og bladene blir avkjølt i luften, snudd opp ned. Du kan lagre slike emner ved romtemperatur..

Rødbete kaviarI tillegg blir betetoppene stuet og kaviar laget av det med tilsetning av pepperrot og hvitløk som krydder. Blanket er en matrett. Ofte lager husmødre ferdige suppedressinger, inkludert stuede grønnsaker og toppen. Etter varmebehandling kan slike emner lagres ved romforhold. Men den beste måten ville være å sette hermetikk på et kjølig, mørkt sted..

Å bevare sommerens gaver og fruktene av arbeidet ditt til bruk om vinteren betyr å gi familien sunn mat hele året.

Matlaging fra betetopper – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta