15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Syltetøyboller – hjemmelagde bakevarer uten problemer

boller med syltetøy Når barn dukker opp i familien, stiller mødre seg selv spørsmålet: hvordan lage en velsmakende og sunn godbit? Barndommen vår er også forbundet med duften av baking, minner om ferske paier som ble stekt av mor eller bestemor, sannsynligvis har alle. Derfor minner lukten av boller med syltetøy, bagels eller boller fjerntliggende bilder. Sjelen blir varm og lett. For at barn skal få de samme levende minnene, er det nødvendig å lære å bake slike boller. Det er ingen spesiell vitenskap her, det er nok å observere proporsjoner og forberedelsestrinn.

Gjærdeig syltetøyboller

boller med gjærdeigsyltetøy Voksne og barn vil like boller med syltetøy fra en duftende bolle. Tilbered flere porsjoner, og overflødig kan fryses. Sett den frosne bollen i kjøleskapet over natten, og om morgenen kan den varmes opp i mikrobølgeovnen. Den blir like myk, frisk og aromatisk som i går. Disse bollene trenger ikke å tukle på lenge, de er enkle å forberede. Deigen til boller er den enkleste, du trenger ikke følge den.

Etter elting får deigen stå alene på et varmt sted. Der “når” den ønsket tilstand en stund. Du kan lage boller i form av vakre fletter, bagels og til og med croissanter, det er ikke vanskelig i det hele tatt. Deilige bakverk vil lyse opp enhver frokost. Boller fylt med bær og fruktsyltetøy vekker appetitten og gir energi til dagen. Hvis du vil bruke solbærsyltetøy, er det verdt å vurdere at smaken kan være sur.gjærdeigredienser

Ingredienser:

 1. Mel, bakervarer. Det er bedre å ikke ta fullkorn. – 0,5 kg.
 2. Gjær: tørr granulat – 7-8 g, levende (suge i varmt vann) – 25 g.
 3. Melk – 3/4 kopp.
 4. 2 kyllingegg.
 5. Smør eller pålegg – 60 g.
 6. Syltetøy (kan byttes ut med syltetøy) – 1,5 kopper.
 7. Sukker – 2 ss. l;
 8. Salt – 1/2 ts.

Steg-for-trinn forberedelse av boller med syltetøy:

 1. Bland gjær med melk, for dette må du legge til 2-3 ss. l. La den resulterende blandingen stå i 15 minutter til de begynner å spille (det skal dannes skum).
 2. Pisk egg i en egen bolle, tilsett sukker, salt, visp til det dannes et tett skum.
 3. Smelt smør over svak varme eller mikrobølgeovn på lav effekt.
 4. Tilsett resten av melken i blandingen, rør inn egg og gjær, tilsett mel i porsjoner (250 g) og bland godt.

Alle produktene skal ha romtemperatur.

Elt deigen forsiktig og tilsett resten av melet. Tilsett smeltet smør i en tynn stråle og elt deigen til den er jevn. Når den slutter å feste seg til hendene dine, er deigen klar. Dekk bollen med film, en ren klut eller et håndkle og la det stå varmt i halvannen time..gjærdeig til korrektur

Deigen skal heve. Etter det må den eltes igjen og stå varm igjen i en time..

La oss begynne å lage boller:

 1. Når deigen er klar, ruller du den ut i et rektangulært lag 60 * 30 cm og smører forsiktig med frukt eller bærsyltetøy. Kantene trenger ikke smøres. La 1,5 cm stå tomt på hver side.kjevle deigen til et lag
 2. Brett deigen i tredjedeler, del den visuelt i like deler langs den bredeste siden. Du bør få et rektangel som måler 30 * 20 cm.
 3. Klem kantene på konvolutten slik at syltetøyet ikke kommer ut når du baker. Rull lett med en kjevle slik at laget er av samme tykkelse.smør deigen med syltetøy
 4. Skjær den ferdige deigen over i 12 strimler. Bredden på hver vil være ca 2,5 cm. Det anbefales å ta en kniv uten tenner. I dette tilfellet vil ikke deigen klamre seg til den..
 5. Vri strimmelen forsiktig 3-4 ganger og brett den til en ring, og koble endene sammen. Gjenta med hver.
 6. Bekled et stekebrett med bakepapir og legg de ferdige bollene på toppen av det.form boller
 7. Forvarm ovnen til 190 ° C og stek i 15 minutter. Avkjøl tilberedte godbiter på risten og dryss med melis.

Smørdeigelskere vil sette pris på smaken og enkelheten til bollene i henhold til følgende oppskrift.

Butterdeigboller

butterdeigbollerFor boller med butterdeig kan fyllet være hva som helst: fersk frukt og bær, revet med sukker, syltetøy og syltetøy. Kan tilberedes med det som er i kjøleskapet.

Ingrediensene er de samme som i den første oppskriften. Du kan bruke vegetabilsk olje i stedet for smør. Hvis syltetøyet eller syltetøyet ikke er surt, kan du legge mindre sukker.

Steg-for-trinn oppskrift på matlaging:

 1. Bland tørr gjær med to ss hvetemel og 1 ss sukker. Husk at 1 teskje gjær er 5 g. Varm melken over svak varme (pass på, ikke kok) og bland den med tørre blandede ingredienser. Rør godt og la stå en stund til gjærskummet dukker opp..
 2. Tilsett vegetabilsk olje i en skål med melk. Del egget i hvitt og eggeplomme. Visp de hvite for hånd til det oppstår et tett skum. Du kan bruke en mikser, du kan få ønsket resultat på 1 minutt. Tilsett det piskede proteinet i bollen med melk og bland godt. Det er nødvendig med pisket eggeplomme for å dekorere bollene..
 3. Sikt mel gjennom en sil og elt deigen. Dette vil kreve ca 450 g mel. Elt deigen grundig og legg den i et rent fat, dekket med plastfolie eller et vaffelhåndkle. La stå på et varmt sted i 1,5 timer.
 4. Den ferdige deigen må kuttes i stykker som veier ca 150 g hver. Dette blir ca 5 stykker. Og du kan dele den i flere biter, i dette tilfellet vil det være flere lag i bollen. Rull dem til en ball og dekk til med plastfolie eller et vaffelhåndkle, la stå i 10 minutter. I løpet av denne tiden smelter du smøret over svak varme. Ikke kok opp. Oljen skal være varm.form boller
 5. Kjevle hver deigkule til en tynn kake og pensle med smør med en silikonbørste. Legg alle tortillaene oppå hverandre og rull dem forsiktig til en stor tortilla (40 cm i diameter).
 6. Skjær den i like trekanter, du bør få 15-16 emner.

  Legg 1 ts syltetøy på den brede kanten av trekanter (syltetøy kan være frukt eller bær). Brett sidene av trekanten slik at fyllet ikke lekker ut ved steking i ovnen. Rull det tilberedte deigstykket til en rulle. Du får en vakker croissant med syltetøy.

 7. Bekled et stekebrett med oljet bakepapir. Legg boller som er ferdige til å steke på en stekeplate og pensle toppene med en blanding av eggeplomme og 1 ss. l. melk. Dryss lett med sukker og la stå i 15 minutter.

Stekes i en forvarmet ovn i 25 minutter. Kontroller om det er gjort, fjern bollene fra ovnen og avkjøl. Det er på tide å brygge aromatisk te og nyte den fantastiske smaken av butterdeigboller med syltetøy! god appetitt!

Boller med syltetøy fra gjærdeig på kefir – video

Raske boller med kirsebærsyltetøy – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta