15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan lage erter riktig: små triks som hjelper deg med å tilberede en deilig og mør rett

hvordan lage mat erter Erter tilhører de gamle belgfrukter, populære i mange stater på grunn av næringsverdien. Ertegrøt, suppe, potetmos tilhører tradisjonelle retter og slavisk mat, men ikke alle vet hvordan de skal lage erter riktig. Oftest brukes tørkede erter til matlaging, siden ferske erter eller et hermetisk produkt er mye dyrere enn tørkede. Men for at erteretten skal bli velsmakende og lage mat raskt nok, må du kjenne noen funksjoner.

Hvordan lage erter riktig: viktige punkter

deilig rik suppe Hovedegenskapen til tørkede erter er en lang kokeprosess. Hvis vi snakker om hvor mye erter som er kokt, vil det i gjennomsnitt ta 2,5 – 3 timer å koke hele erter når de tilberedes i en kjele og hakkede erter – 1-1,5 timer.

For å fremskynde prosessen, blir frokostblandingene gjennomvåt. Dette reduserer steketiden med flere ganger. Hevne hele erter er klare på 50-60 minutter, erter i 30 minutter.

For å tilberede erter på riktig måte, tas flere trinn:

 1. Tilberedning av tørre frokostblandinger. Sortér frokostblandingen grundig. Det er verdt å involvere barn i denne prosessen. Så du kan drepe flere fugler i en smekk – spar tid, spar deg selv fra kjedelige aktiviteter, hold barna opptatt og bidra til utviklingen av finmotorikken. Solid fordel!tilberedning av tørre erter
 2. Skylling. Når du skal bestemme hvordan du skal lage erter riktig, blir skylling en viktig rolle. Vask frokostblandingen flere ganger under høyt trykk av rennende vann til det slutter å være grumsete og skummende..vask erter
 3. Bløtlegg. Ertene dynkes i flere timer (helst over natten). Om morgenen blir ertene myke, og tilberedningsprosessen tar ikke mer enn 30-40 minutter. Men her bør du ta hensyn til variasjonen av erter og dens type (hel, delt, knust). Hele erter tar lengre tid å mykne.suge erter
 4. Forkokt. Når bønnene er hovne, tøm vannet og legg ertene i en kjele. Det er bedre at det er med en tykk bunn. Hell kaldt vann slik at det dekker frokostblandingen til en tykkelse på 3 fingre. Sett kjelen på ovnen ved maksimal varme, uten å lukke lokket. Rør hele tiden slik at vannet ikke “renner bort” og frokostblandingen ikke brenner, kok opp og reduser umiddelbart varmen til et minimum. Fjern skum hele tiden.koker erter
 5. Slutten. Fortsett å putre retten til den er kokt. Hvor mye du skal koke erter og hvor mye hele erter bestemmes ved å smake på frokostblandingen “ved munnen”. Når ertene når ønsket tilstand, tilsetter de litt salt og slår av ovnen. Dette fullfører kokeprosessen. Du kan bruke belgfrukter til å lage hjemmelagde godbiter.tilbereder deilig ertesuppe

Matlagingsnyanser

knuste erterErfarne kokker vet hvordan de skal lage erter på den riktige måten å gjøre dem deilige.

Her er noen tweaks:

 1. Det er bedre å ta ikke hele, men delte erter. Det tette ytre skallet er fjernet, noe som reduserer tilberedningsprosessen betydelig..
 2. Ikke bløtlegg erter i lang tid, spesielt hvis de er dårlig vasket. Produktet blir surt og begynner å gjære.
 3. Groats er veldig glad i vann, det må helles 2-3 cm over erter.
 4. Sørg for å røre brygget. Erter absorberer vann, dessuten fordamper det, og uerfarne hjemmekokker brenner ofte grynene..
 5. Under tilberedningen skal ertene bevege seg tilfeldig opp og ned. Dette er en indikator på at prosessen er korrekt..
 6. I intet tilfelle skal du tilsette kaldt vann til matfatet. Det vil ødelegge smaken hans.
 7. Hvis du ikke har beregnet med væskevolumet, har ertene allerede nådd beredskap, og det er fortsatt mye vann, du bør ikke legge til ild. Så krysset vil bare stivne. Du må fjerne kjelen fra komfyren og tømme overflødig væske. Men du kan la ertene småkoke til overflødig væske fordamper..
 8. Salt retten etter stekingen. Salt hemmer kokeprosessen av erter.

Ved å følge disse enkle reglene kan du lage en god tallerken..

Erteretter uten forkok

hvordan koke erter i en sakte komfyr riktigProsessen med å dynke erter reduserer tiden det tar å lage retter fra dem. Imidlertid tar selve mykningen flere timer. Håndverkere anbefaler flere måter å raskt koke erter på uten å suge.

Soda

Mange anbefaler å legge til litt natron når du lager erteretter. Dette alternativet har forskjellige meninger..

Tilhengere hevder at etter å ha tilsatt brus koker erter ikke bare ned mange ganger raskere, men mister evnen til å forårsake økt gassdannelse..

Motstanderne av denne metoden sier at når det tilsettes brus, dannes det en enorm mengde skum, som bokstavelig talt kommer ut av pannen. Noen bemerker også at etter å ha tilsatt brus, får retten en ubehagelig bitter smak..

Smør

For å øke hastigheten på tilberedningen, tilsett smør (et stykke smør eller en liten bunke grønnsak). De danner en film på overflaten, som et resultat vil temperaturen inne i fatet stige og ertene koker raskere ned..

Dobbel kjele

Du kan bruke en dobbel kjele for å fremskynde tilberedningen. De vasket erter legges i en bolle og helles med vann i forholdet 1 til 2. De velger “braising” -modus, timeren er satt til 40 minutter. Salt.

Trykkoker

En av de beste måtene å raskt koke erter på. Alt som trengs er å skylle erter, sette dem i trykkoker, hell i rikelig med vann slik at det dekker frokostblandingen med 8-10 centimeter. Lukk lokket og sett på høy varme. Så snart trykkokeren begynner å lage karakteristiske hvesende lyder, reduser du varmen til et minimum og steker i 20-25 minutter (delte erter), 40-50 (hele erter). Slå den deretter av og vent til trykkokeren slipper ut trykket. Det vil ta ytterligere 10-15 minutter. Åpne lokket, salt.

Erteretter er veldig populære blant voksne og barn. Ertsuppe med røkt ribbe, ertegrøt med kjøttsaus og biff, ertepuré med knitring – hva kan være bedre og mer næringsrikt enn disse rettene! Hvis du vet hvordan du skal lage erter riktig, kan du lære noen få triks for å lage den raskt, så kan du glede hjemmet ditt med full lunsj og middag minst hver uke..

Hemmeligheter ved å lage erter – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta