15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan røyke fisk i et røkt røykhus for å holde det saftig?

hvordan røyke fisk i et røkt røykhus Når du vet hvordan du røyker fisk i et røkt røykhus, kan du få en deilig og veldig sunn matrett. Dessverre er det ikke alle som vet hvor lenge de skal beholde skrotten slik at den ikke er rå og samtidig beholder alle aromaene. Derfor må du følge de grunnleggende reglene og tipsene, da vil retten vise seg å være utrolig velsmakende og bli den beste maten på et festlig eller middagsbord. For å vite hvordan du skal røyke fisk riktig i et røykeri, bør du lese informasjonen nedenfor. Se også artikkelen: Beef Steak Roast Degrees!

Hva er særegenheten ved prosedyren?

varmrøykende fisk Varmrøyking er en metode for bearbeiding av fersk fisk eller annet kjøtt ved hjelp av røyken som vises som et resultat av langsom ulming av sagflis. Å lage et kadaver hjemme har mange fordeler. Det viktigste og kanskje det viktigste er at fisken ikke oksiderer, slik det skjer når den blir bearbeidet på fabrikker..

For at en varmrøkt fisk ikke bare skal være vakker, men også duftende, må du vite hvilket ved som er bedre å bruke. De beste alternativene er or og einer. Bare ved hjelp av slikt tre kan du oppnå maksimal smak. Hvis nødvendig ved ikke er tilgjengelig, anbefales det å bruke andre trær, men bare fra fruktgruppen.

Det er forbudt å bruke nåletre. Dette skyldes det faktum at de inneholder en stor mengde harpiks, som kan sette seg på fisken..

krydder for røyking av fiskFor å diversifisere smaken av røkt kjøtt, kan du legge krydder til skrotten, for eksempel:

 • nellik;
 • koriander;
 • allehånde;
 • laurbærblad.

Mange gourmeter, for å gjøre retten uvanlig, la en blanding av grønn hvitløk, løk, dill og persille i hodet og magen..

Hvordan røyke fisk i et røkt røykhus på en rask måte

varmrøkt gjeddeEt kadaver tilberedt på denne måten er en virkelig delikatesse for mange. Men ikke alle vet hvilken fisk som er bedre å røyke i et røykeri å velge, slik at den ikke er tørr. For å oppnå ønsket resultat, bør du kjøpe fete arter av sjø- og elveindivider. Et godt alternativ ville være laks, laks, makrell, sement, gjedde, karpe.

Ingredienser:

 • fisk – tre stykker;
 • salt etter smak;
 • saltbeholder.

Faser av matlaging av elvefisk:

 1. Før du tilbereder en tallerken, må du velge en røykemetode. Noen foretrekker å tømme fisken, mens andre lar den være med innmat. I begge tilfeller vil kjøttet være velsmakende og aromatisk. Den eneste forskjellen er tilstedeværelsen av en liten bitterhet i mageområdet, som mange mennesker liker. Derfor, for å tilfredsstille alle gjestene dine, er det bedre å legge slettet og ikke -skrelt fisk i røykhuset..rengjør fisken
 2. Det neste trinnet er salting av skrotten. Hvis det er mye fisk, må den sorteres etter størrelse. Marineringstiden avhenger av vekten av hovedproduktet. En stor fisk skal oppbevares i salt i omtrent 2,5 timer, en middels en – 2 timer og en liten – 1,5. Det er viktig å følge disse indikatorene. Tross alt påvirker saltingens varighet det endelige resultatet. Kjøtt regnes som klart når saltlake (yushka) vises i bunnen av beholderen.marinere fisk
 3. Etter salting bør skrotten skylles godt i rennende vann. I dette tilfellet må væsken være kald. Tørk deretter fisken grundig med et papirhåndkle og legg på slik at vannet fordamper naturlig fra det..skyll fisken før du røyker
 4. Så snart fargen på huden begynner å endre seg, kan du begynne å gni den med solsikkeolje. Du må også smøre risten..solsikkeolje
 5. Fisken skal spres med korte mellomrom fra hverandre. Det skal ikke berøre hverandre. Det er veldig viktig. Etter at skrotten er klargjort, kan du starte selve røykeprosedyren..røykeprosessen

Ved salting av fisk trenger du ikke bruke noen vekter.

Tidspunktet for røyking av fisk i et røkt røykhus er avhengig av størrelsen på skrotten. For en middels fisk vil 40 minutter være nok, en stor må oppbevares i omtrent 50 minutter. Samtidig bør lufttemperaturen i røykhuset være innenfor 70C.

Deilig varmrøkt makrelloppskrift

varmrøkt makrell

Se også: hvordan salte sild hjemme velsmakende og raskt?

Denne metoden er den mest populære blant amatører. Slaktekjøtt tilberedt i henhold til denne oppskriften vil ganske enkelt smelte i munnen. Hvis alt er gjort i henhold til instruksjonene, kan du være sikker på at retten vil appellere til selv de som ikke liker lukten og smaken av fisk..

Produkter for matlaging:

 • 3 mellomstore makreller;
 • salt (fint);
 • malt pepper.

For røyking kan du bruke både fersk og frossen makrell. Sett den kjøpte fisken i kjøleskapet slik at den smelter naturlig. Skyll deretter kjøttet med vann og tørk litt.forberede makrell for røyking

Ha skrottene i en dyp bolle, salt og smak til med pepper. Dette må gjøres før fisken sendes til røykeriet..salt makrell

Ha tre små håndfuller vått sagflis i maskinen. Best hentet fra løvtre. Legg fisken på risten og lukk beholderen med lokk. Plasser enheten på middels ild. Hold i denne tilstanden i omtrent 10 minutter.

Kjøttets oppbygning og smak avhenger av hvor mye varmrøkt fisk det røyker i røykhuset..

sagflis for røyking av fiskFor å unngå utseendet av bitterhet, etter den angitte tiden, må du heve lukkeren. Etter at den første røyken er sluppet, sett lokket tilbake til opprinnelig posisjon og fortsett å røyke i ytterligere 20 minutter..varmrøyket røykeri

Fiskens beredskap kan bestemmes av røykens farge. Hvis lette knoller kommer ut av enheten, er dette et tegn på fordampning av væske, gulaktig indikerer forbrenning av fisken, og tørr med en rik aroma indikerer et ferdig produkt.

røkt makrellDu bør begynne å smake på makrellen etter at den er avkjølt litt. Det vil ta ca 10 minutter før kjøttet blir tettere. Før servering anbefales det å dekorere retten med tynne skiver frisk sitron og grønne blader.

Som du kan se fra de beskrevne oppskriftene, er det ikke vanskelig å lage varm røkt fisk i et røykhus hjemme. Hvis du følger alle reglene for denne prosedyren, vil alle familiemedlemmer like en slik aktivitet, og kjøttet fra skrotten vil vinne hjertene til de tilstedeværende..

Oppskrift på emnet: saltet makrell hjemme – veldig velsmakende!

Videooppskrift for å lage varmrøkt makrell

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta